2013. június 6., csütörtök

Melyik Balog a Balog?

Kárpátiák egymás között és a miniszter agytekervényei között. Így is lehetne jellemezni azt a helyzetet, amikor az EchoTV –s riporter után egy újabb díjazottról derült ki, hogy benézte a miniszter. Ha pedig nem a miniszter, hanem a csapatának valamelyik igen egyszerű gondolkodásmódú tagja, akkor az. A felelősség mégis csak a vezetőé. Elvégre az általa kinevezett csapattagokról neki kell tudnia, hogy hány faék-egyenértéket képes átlátni az illető. Aki egy táncegyüttest összekever egy szélsőjobbos zenekarral, az például nem sokat. Elsőre persze ez lehetne a miniszter és az Emmi belügye. Az, ami ezen túlmutatóvá teszi, az részben a nemzetközi visszhangja a kitüntetéseknek.

De, mint azt tudjuk, a külföld amúgy is össze van esküdve az ország ellen. Már alighanem külön esőtáncos brigádokat gründoltak azért, hogy minél több víz legyen a folyómedrekben. Csak még nem buktatta le ezeket a brigádokat az ország minden baját a saját kezében tartó miniszterelnök. Mert lebuktatás helyett a komáromi munkálatok igazgatásával van elfoglalva. Az mégis egyszerűbb lehet, mint a miniszteri bakikkal bajmolódni. Holott azért a lánc végén mégis csak Orbán Viktor van. A miniszterek felelőssége, az ő felelőssége is. Tehát már nagyon ideje lenne azt a telepata ügynök-bagázst lelepleznie, akik rendszeresen belekavarnak valami rasszista izét a kitüntetések listáinak összeállítói eszméjébe. Egyben felelőssé téve az említett ürgebőrbe bújt kitüntetőket azért is, hogy az esetleg előforduló „tévedésekre” miért csak akkor derül fény, amikor már külföldről olvassák azt az ország fejére. Elvégre Orbán Viktor megaszonta, hogy rasszizmus márpedig nincs, nem is volt, és nem is lesz. Elismerve. Általa. Csak megtűrve. Sutyiban. Ahogy a kitüntetések is. Sutyiban, míg fel nem tűnik valakinek.

De azért is jó lenne persze a miniszterelnöki leleplezés, mert Balog Zoltán többek között az oktatást is felügyeli. S igazán kár lenne, ha Uz Bence után olyan kötelező olvasmányok keverednének bele a tananyagba, amelyek teljesen érthetővé teszik a szélsőségekkel közösséget vállaló kitüntetési listákat. Arra az esetre pedig, ha az említett malőr már megtörtént volna, még égetőbb lenne, ha a gátkarbantartási munkairányítás szüneteiben ezzel is foglalkozna kicsit a tiszteletbeli gátőrré vált kormányfő. Hátha akad még ember az országban, aki nélküle is megtalálja a lapátot, a zsákot és a homokot. Viszont annak a másnak nincs hatalma kibogozni a Balog Zoltánokat. Elválasztva azt a Balog Zoltánt, aki aláír bármit, amit elé tesznek, attól a Balog Zoltántól, aki felelős miniszterként tudja, hogy mit ír alá, és annak mi a politikai következménye. Esetleg persze azon is el lehetne gondolkodni, hogy melyik Balog Zoltánnak kellene odaítélni a miniszteri javadalmazást. Mert merő tévedésből esetleg előfordulhat, hogy valaki más kapja meg. Pusztán azért mert pont úgy hívják.

Azért persze az már lehet, hogy feltűnne a miniszternek. Ki kellene próbálni. Hátha még az oktatásnak, és az Emmi által felügyelt megannyi más ügynek is használna. Az a másik ugyanis hátha tud olvasni, és a faékek szögeit is össze tudja számolni.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése