2017. június 18., vasárnap

H. Zsuzsa megint megszüntette a gyermekéhezést

Orbán Viktor szegénység-ügyi tanácsadója, Hegedűs Zsuzsa interjút adott. Nem nekem, hanem a Heti Válasznak. Alapvetően, talán, a legfontosabb információ az, hogy a tanácsadó megvan. Nem veszett el. A többiből szemelvényeket olvasni is bőven sok, vagy inkább sokk, lehet abból a tömény süketelésből, amit Orbán tanácsadója levágott a jelek szerint. Az igazságtartalma? Az olyan, amilyen. Amilyet megszokhattunk Orbánia kommunikációjában.

Így például megtudhatja a nagyérdemű, valamint süket és vak, olvasóközönség, hogy megszűnt a gyermekéhezés, valamint megállították a társadalmi leszakadást. Neki, mármint Hegedűs Zsuzsának köszönhetően. Ami nem túl friss hír lenne akkor sem, ha igaz lenne. A VS.hu 2015-ben közölt összeállítása alapján Hegedűs Zsuzsa már akkor, azaz két éve, is azt mondta, hogy „a gyermekéhezés megszűnt”. Egyébként a VS.hu alapján akkor is a Heti Válasznak. A kijelentés tehát úgy is értelmezhető lenne, hogy a Heti Válasz számára fenntartott alternatív világegyetemben nincs magyarországi gyermekéhezés. A 2015-ös magyarázat szerint azért, mert "éhező gyerekek ugyan vannak, de az nem a rendszer, hanem a szülők hibája”. Ami ugyebár roppant jól összecseng a KDNP rinocéroszbőr-díjas véleménygenerátora által előállított nyelvi hulladékkal. Amely szerint a gyermekek éhezése csak rossz életviteli szokás. Miközben a kisördög a sorok közt baromira kíváncsi lenne a Hegedűs-Harrach páros túlélési teljesítményére akkor, ha valóban a közmunka béréből kellene megélniük, egy leszakadó térség zsákfalvában.

Addig viszont el lehetne tűnődni azon, hogy a miniszterelnöki tanácsadó mi a fészkes fenét csinált az utóbbi években. Elvégre, ha a 2015-ös nyilatkozata igaz, akkor azóta már csak a tej és a méz folyásirányát kellett igazgatnia. Elvégre társadalmi leszakadás nincs, és a gyermekek nem győznek dőzsölni az egész országban. Különösen a korábban emlegetett helyeken, illetve jövedelemkeretből. Amellyel kapcsolatban most megtudhatja azt is a Hegedűs Zsuzsát korábban nem kellően értékelő nagyközönség, hogy a nevezett tanácsadó „tanácsolta a közmunkaprogramot, csakúgy, mint a minimálbér-emelést”. Mely utóbbi nyilvánvalóan azt jelentheti, hogy személyesen vette át a szakszervezetek szerepét. Mert gyarló, igaz régi, emlékeim szerint a bérharc szakszervezeti privilégium. „Felülről” diktálni diktatúrákban szokták. Akik még emlékeznek a kádárizmus központi szakszervezeti mozgalmaira, még emlékezhetnek erre is.

Közmunkaügyben pedig arra emlékezhetünk, hogy lehet némi eltérés ahhoz képest, ami az MNO.hu -n olvasható Hegedűs Zsuzsa emlékeiről. A Magyar Nemzet portálja szerint, a nyomtatott verzióra hivatkozva, a tanácsadó úgy emlékszik, hogy 2014-ben ő vetette fel a közmunkapogramot. Ezzel szemben tudni vélhetjük, hogy Orbán Viktor már 2012 júliusában a mindenki által elérhető közmunkáról vizionált. Ráadásul az internet is ezt véli még mindig tudni. Még akkor is, ha a kormányzati hírek között már nem, csak a Fidesz-archívumban olvasható el az akkori Orbán-interjú összefoglalója. Hegedűs Zsuzsa állítása, különben, még rendszerszinten is billegőnek tűnik. Pintér Sándor már 2013-ban megpróbálta lehetséges összeurópai példának beállítani az unortodox workfare hazai rendszerét. Így leginkább az lenne érdekes, hogy a miniszterelnöki tanácsadó mit javasolt 2014-ben. Mert akkor, ha az egzisztenciális zsarolásra alkalmas, a szegények bordáin táncoló helyi kiskirályokat szolgáló, a támogatás helyett inkább megalázó rendszer végleges állapotának kialakítását, akkor erre épeszű és gerinces ember nem igazán lenne büszke.

Az, hogy ezzel pont az az ember látszik büszkélkedni, akinek a szegények megtámogatása, a szegénység, az egzisztenciális leszakadás elleni küzdelem lenne a feladata, az önmagáért beszél. S persze minősíti Hegedűs Zsuzsát is. Le. Akinek egyik legemlékezetesebb akciója mégiscsak az volt, amikor a malactápért Audival érkezőknek is osztott a miniszterelnök, eredetileg a szegénység miatt rászoruló családoknak szánt, leendő beszélgetőtársaiból.

Andrew_s

3 megjegyzés:

  1. Állatvédők hol vagytok? Legalább ezt a rozoga dögöt vinnétek valahova, szegény malacot meg békén kellene hagyni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Neked gyűlölködés helyett orvoshoz kéne menned, hátha még nem késő!

      Törlés
  2. Semjén most éppen a védett madarakra vadászik biztos :-) :-(

    VálaszTörlés