2013. június 14., péntek

Hát Izsák repülő nőszervezete

A nemzeti remake-ban majd az "Ő szivarja" lesz
A minap megtudhattuk, hogy Orbán Viktor igen komoly támogatói között olyanok szerepelnek, mint Gipsz Jakab, Iksz Ipszilon, Piros Arany és Hát Izsák. Ráadásul egy nőszervezetbe, Nők a Magyar Nemzetért Közhasznú Egyesület elbújva, mint tisztségviselők. Mert úgy tűnik, hogy amennyiben egy szervezet nevében benne van a „nemzet”, vagy „nemzeti”, akkor az éves beszámolója automatikusan zöld utat kap. Talán még egy „Magyar Nemzeti Szocialista Párt” bejegyzése, és beszámolójának befogadása is csont nélkül menne át.

Mert lassan a NER átitatja úgy látszik az agyakat. S az abszurd nevek láttán még az sem tűnik fel, hogy a Jakab, illetve az Izsák nevek ritkán jellemzi a nőket. Bár lehet, hogy az „Izsák” miatt a sablon-készítő is megütheti majd a bokáját. A Jobbikkal parolázó kormányzat árnyékában ez sem kizárt. De úgy tűnik, a bejegyző, illetve pénzosztó hatóságnak nem tűnnek fel az ilyen apróságok. Elvégre az a szervezett, amelynek egyik tényleges, bár az iratokból nem biztosan kiderülő, vezetője belsőséges hangú lecseszést ír Angela Merkel kancellár-asszonynak, minden pénzt megér. Meg aztán a nemzetért vonultak még a Békemeneten is. S talán még az Orbán Viktorért tartott hálaimán is ott rebegtek a tagok. Mert egy vezető, akinek ténykedését nyilvánosan csak a külföldön látják nevetségesnek, megérdemel egy ilyen apróságot. Még akkor is, ha a saját véleménye szerint csak halála után szeretne ilyen imát. De azt, tudjuk, egy másik, talán konkurens nőegylet tartotta. Így lehet, hogy a nemzeti nők dacból nem mentek el az orbanista nők imájára. Az imaszervezők ugyanis teljesen nyilvánvalóan felvállalták a nevükben, mint Lányok és Asszonyok Orbán Viktorért Egyesület, hogy ők nem nemzetiek, hanem orbanisták. Ami azért, ha valakinek a „Brian élete” is jut esetleg az eszébe ezekről a szervezetekről, mégis csak előzékeny gesztus. Világossá téve, hogy nem minden nemzeti, ami orbanista, és az orbanizmus sem teljesen a nemzetért van. Legfeljebb azokért a cégekért, amelyek nevében benne van a „nemzeti”, és a vezetőségébe valaki, aki kedves szereplője a kormányzat valakijének. Mint azt a trafikok kapcsán láthatjuk.

A lényeg persze nem az ilyen apró-cseprő ügyekben van. Nem is lehet érteni, hogy miért akad fel bárki is, hogy egy fiktív nevekkel bejegyzett cég tízmilliókat markol fel. Különösen, hogy most gőzerővel elkezdik javítani. A problémát tényleg az sejteti, amire a Magyarország Női Alapítvány (MONA) egyik munkatársa, a Gipszék Jakabját leleplező Betlen Anna hívta fel a figyelmet. Abban, hogy olyan gyorsasággal sikerült bejegyezni az említett szervezetet, és olyan szinten nullás eredmény-beszámolóban tették közszemlére a sablonból örökölt neveket, ami inkább pénzkivonási szervezetet sejtet. Egy legalább formálisan meglevő szervezet létrehozását, amelynek át lehet utalni pár tízmilliót. Részt szánva a később, a kampányra, vagy a békementekre való adakozásban. Az ugyanis teljesen nyilvánvaló, hogy amennyiben a finanszírozásban egy szervezet dob be százmilliókat kampánycélra, az feltűnő lehet. Ellenben, amennyiben sok kicsi jön be sok szervezettől, akkor sokkal nehezebb a pénzek útját követni. Sokkal egyszerűbben, kisebb feltűnéssel lehet a korábban porlasztott pénzeket visszaosztatni.

Ki mer lassan kuncogni
Néha pedig az sem baj persze, ha fialnak ezek a pénzek, mint a trafikok esetében. Ahogy az sem okozhat fennakadást, ha a szervezet közvetlenül vesz részt a kampány-előkészítésben. Akár egy nyílt levél erejéig. Mivel pedig eközben az itteni politika korrupcióit látjuk, és a mi pénzünk szivárog szét a hatalmi centrum kénye-kedve szerint, a Monty Python filmjétől eltérően, kicsit halkabban van kedve az embernek kuncogni.

Andrew_s

2 megjegyzés: