2013. november 5., kedd

Balogh önvédelme és a fideszes lojalitás

Annak idején Balogh József rommá verte az élettársát, majd a vak komondorra fogta az esetet. A komondort felmentették, mert a képviselői bőrbe csomagolt hulladék csak beismerésbe került. Lehet várni azt a pillanatot, amikor Selmeczi Gabriella, összhangban a korábbi nyilatkozatával, felszólítja a távozásra a közéletből. Balogh József azonban nem tűnik egyelőre olyannak, aki távozni akarna.

Az eset pályaíve nem is ilyen egyszerű talán, hiszen a Fidesz köreiben nem is annyira probléma talán a családon belüli erőszak. Annak idején egyik jeles képviselőjük ugyanis gyakorlatilag az ágybazavarás releváns eszközének tekintette azt a néhány pofont, ami kijárhat a nem eleget szülő nőnek. Rá egy évre pedig a KDNP vélte megtalálni a nőkben minden frusztrációjuk okát. Miközben azért igyekeztek erős distinkciót család és család között. Attól függően, hogy láttamozta-e pap az eset jegyzőkönyvét vagy sem. Kiszorítva az élettársi kapcsolatokat a perifériára és lehetőleg a világból is. Márpedig, mint emlékszünk, a vak komondorban nem a feleség, hanem az élettárs botlott orcára. Márpedig ez esetleg enyhítő körülmény lehet a párttársak és a KDNP-s kollegák szemében.

Balogh József élettársa akkortájt feljelentést is tett az ügyben. Később azonban sajátos módon arról érkeztek a hírek, hogy megszünteti az élettársi viszonyt és hozzámegy feleségül a helyiérdekű Döbrögihez. Eközben a képviselő hallgatott, és a Fidesz is megelégedett azzal, hogy kiült a frakcióból. Aztán csak teltek a hónapok, mígnem elérkeztünk a jelenlegi beismerő nyilatkozatához, melynek alapján részben ököllel verte az akkor még csak élettársat. S a hatékonyabb gyerekre-beszélés érdekében a korlátba is beleverte néhányszor a nő fejét. Talán egy általa kicsit abnormálisan értelmezett leánykérési ceremónia részeként. Melynek végső sikere mögé utálnám azt hinni, hogy egy még nagyobb verés lett kilátásba helyezve. Az élettársnak, vagy valamely családtagjának. Arra az esetre, ha komolyan ellene vallana a nő, vagy nem menne hozzá feleségül. Törvényes feleségként ugyanis nehezebb lehet a férje elleni vallomásra kényszeríteni.

Ez a nem is annyira mellékes körülmény tompíthatja az élét a beismerő vallomásnak is. Egy jó ügyvéd alapos feljelentés és közvetlen bizonyítékok hiányában esetleg egy harmadfokú ejnye-bejnyévé teszi a képviselő elmarasztalását. Amennyiben ez lenne a végső forgatókönyv, akkor Balogh József végső soron egy komoly önvédelmi játszmába kezdett. A végén még ki fog esetleg derülni, hogy a nő öncsonkítást hajtott végre, és a beismerő vallomásban csak magára vállalta a képviselő a verést. Mármint azt, amit adott. Illetve azt, amit ezek szerint nem is adott, csak magára vállalt a fránya korlát helyett. Mert még a végén a korlát lebontására kényszerítenék. Azt pedig még a vak komondor is láthatja, hogy korlátoltan áll a világ egy párt színeiben, ahol az erőszak elfogadott. Annyira, hogy még a tömegek haláláért felelős vezető szobra kapcsán sem a szoborral van gond, hanem az arról hírt adó sajtóval. A kormánypárt végül is megteheti, a végén legfeljebb hoznak egy lex-Baloghot annak érdekében, hogy tovább öregbíthesse a jobboldal hírnevét.

Arra az esetre, ha a józanul legalább a saját érdekeit védeni képes képviselő önvédelmi reakciói nem lennének elegendőek. Ha az ügyészség megalapozottnak tekintené a beismerő vallomást. Ha a feleség mégis leporolná a memóriáját, vagy bátorságát. Ha Parlament kiadja majd a képviselőt, és nem talál olyan ügyvédet, aki egy ilyen morális buktát ne tudna megkenni édes-narancsos ízzel. Elérve azt a korábban említett, sarokba állítással egyenértékre súlyosbított büntetést. Mely enyhe megítélést előre vetíti a Parlamenti tiltakozás és annak fogadtatása. A tiltakozást, a korábbi kijelentése ellenére nem Selmeczi Gabriella szervezte, hanem a Demokratikus Koalíció (DK) hölgyei. Az immár feleségét meggyepáló képviselő társasága ellen tüntetők azonban ezzel, az elnöklő Latorcai János (KDNP) szerint, súlyosan veszélyeztették az ülés rendjét. Holott az időközben történtek alapján akár az elnök is elébe mehetett volna talán a problémának. Kérdés lehetne persze, hogy amennyiben a Fidesz nem csak olyan nőket jelölne képviselőnek, akik elég mazochisták a verések elviselésére, akkor is ez lett-e volna a reakció? Bár, azt hiszem, a veréstűrés nem, csak a feltétlen engedelmesség és gondolkodásmentes lojalitás lehet a felvételi követelmény.

Ebből a szempontból Balogh József esete lehet egyfajta indikátora annak, amilyen belső viszonyok uralkodhatnak a kormánypártok környékén. Amikor még a saját köreikből érkezett korábbi kijelentések is elszállnak a semmibe. Abban a pillanatban, amikor az ellenzék részéről kérnek hasonlót. Ekkor szinte automatikusan elutasítanak mindent. Ennek következtében még az a faramuci helyzet is előfordulhat, hogy Balogh József nem csak a büntetőügyet ússza meg, hanem éppen az ellenzéki fellépések miatt, akár örökletesen is képviselő és fideszes polgármester maradhat. A korlátos házába várva szeretettel továbbra is a hölgyeket egy kis lojalitás-tesztre. De nem kell aggódniuk, mert Selmeczi Gabriella majd megvédi őket.


Update (2013. november 06): Az Index híre szerint Fidesz kizárta Balogh Józsefet tagjai sorából. Ez azonban nyilvánvalóan nem jelenti automatikus távozását a Parlamentből, vagy a polgármesteri székből. Lemondani nem mond le, és szerinte nem úgy történtek a dolgok, ahogy közzé lettek tevődve. Mindenkit az ügyvédjéhez küld. Ennek alapján nagyon úgy tűnik, hogy lesz olyan jogi helyzet, amikor mégis csak a komondor tehet majd mindenről.

Andrew_s

6 megjegyzés:

  1. Peni és Geo is vastagon a körön belül van,Nélkületek hiányos lenne a Varánusz,Peni varázsos Te meggyőző.A magamfajta idegen ezt jobban látja.Éva

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen a megtisztelő szavakat.

    VálaszTörlés
  3. Nekem megtisztelő a társaságotok. Naponta több órát lógok a Varanuszon,Geon.Imádom a humorotokat,a teljesség igénye nélkül:Geot,Penit,Vérnyulat,Bolit,Hacsaturiánt(privésztvuju jivó),Mariant, a névnapján születtem,Bubót(G.J.).na persze Egeret,Rodeot és Fabiust,jaj ki ne hagyjam Knosszoszt,vagy a rének gazdáját.Nagyon szeretlek Benneteket,sok tanítványom olvas már Titeket!(a saját fiam is.)Éva

    VálaszTörlés
  4. Nyugger vagyok mán:)

    VálaszTörlés