2013. december 7., szombat

Újabb kormányzati áldozata van a papírátoknak

Forrás: Jávor Banedek
A zöldhatóság vezetője megméretett és zöldnek találtatott. Nem környezetvédelmileg, de zöldnek. A feladatra képesítetlennek, éretlennek. Éretlennek a szó azon értelmében, hogy legalább még egy politikustól is elvárható, minimális igazmondásra alkalmas legyen. Erre mutatott rá Jávor Benedek abban a blog-bejegyzésében, amiben beharangozta a játék végét.

Annak a játéknak a végét, ami Tolnai Jánosné dr. Szatmári Katalin által, az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség, azaz a legmagasabb szintű magyar zöldhatóság főigazgatója által került megrendezésre. A saját végzettségeinek igazolása kapcsán. A PM politikusa rendre végigvezeti azt az utat, amelynek első lépése a doktori cím megkérdőjelezése volt. Innen tartott odáig a folyamat, hogy immár az alapvégzettség megléte is alapos kétségek közt tekinthető csak meglevőnek. Pontosabban, a blogon bemutatott kép alapján kétségtelenné vált. Kétségtelenül hiányzik. Márpedig az alapvégzettség hiánya értelemszerűen a doktorit is annulálja. Egy nem létező képzésen ugyanis nehezen alapulhat bármilyen továbbképzés. Az említett, közszemlére kitett kép ugyanis nem más, mint az Óbudai Egyetem jogutódként kiadott igazolása arról, hogy Tolnainé diplomája egy sosemvolt dokumentum.

Így ez a kormányzat elmondhatja, hogy a papírokkal csak a baj van. Emlékezhetünk ugyanis még arra, hogy az Orbán Viktor személyes jelöltjeként köztársasági elnökké lett Schmitt Pál bukását is a papírok okozták. Igaz, neki „csak” a doktoriját tekintették semmisnek. Ám az is elég volt ahhoz, hogy politikailag és pozícionálisan is megbukjon. A válaszként elindított kampány Gyurcsány Ferenc ellen nem igazán ért el átütő eredményt. Igaz, a közzétett Orbán-diploma körüli kérdések is lógnak a levegőben. Itt tehát tulajdonképpen patthelyzet alakult ki. Ezután a következő nagy botránycsíra Semjén Zsolt papírjai körül kezdte felütni a fejét. Ezzel, a nemzeti fővadász plágium-ügyével kapcsolatban a fejlemények nem lezárultak, hanem inkább abbamaradtak. Nagyjából azzal a Pálffy Istvántól származó kijelentéssel, hogy az, aki kétségbe vonja Semjén Zsolt bármelyik papírját, az egy keresztényüldöző cenk. Ahonnan már csak egy lépés lenne, hogy egyenesen sugallt dolgozatokról lehetett szó.

S most itt van ez a legutóbbi ügy, amelyben immár egy miniszter szavahihetősége is bukhat az ügyön. Tolnainé mellett, mint a ködösítésben segédkező közalkalmazott, ugyanis Fazekas Sándor miniszter is érintett lehet. A Jávor Benedek által bemutatott dokumentumok alapján ugyanis valóban papírjuk születhetett arról, hogy nem mondtak mindenben igazat. Ahogy Kocsis Máténak is papírja lett, ráadásul bírósági papírja lett arról, hogy Bajnai Gordon mégsem sáros abban, amivel megvádolta. Nem először. Hiába no, a papírokkal csak baj van! Mennyivel egyszerűbb lenne, ha a kormányzat oldaláról tett bármelyik kinyilatkoztatás automatikusan igazzá válna. S bármely végzettséget akár utólag is automatikusan igazolnának. Még nem létező szakokat is létrehozva.

Utólag. Ahogy a vezér és csapata óhajtja! Miközben a környezetvédelemért felelős Tolnainét utolérni látszik a papírért kivágott fák átka.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése