2013. december 18., szerda

Fidesz-pofonok extra bére

A kormánypártok a kampányra fordulva nyilvánvaló gesztuskommunikációba kezdtek. Megpróbálva szinte mindenkinek ígérni valamit. Lassan, de biztosan. Lett légyen az közmunkás, nyugdíjas, vagy éppen családanya. Nem mentesen a demagógiától, mivel az ígéretek fedezetéről nem sokat szólnak. Azonban nem csak emiatt lehet olykor sírva-mosolyogni való egy-egy megszólalás.

Ha már a családanyákról van szó, akkor ott vannak azok az intézkedések, amivel kapcsolatban egymást érik a kormánypárti nyilatkozatok. Nem véletlenül, mivel a Karácsony közeledtével jónak láthatják mindent bevetni, amiben a család szó előfordul. Meg a nők. Azok a nők, akik olykor átesnek ugyan egy vak komondoron, de legalább maguk mellett tudhatják a Fidesz-t. Zsigó Róbert a GYED extra kapcsán legalább is azt mondta, hogy ők minden élethelyzetben a nők mellett állnak. S az említett extra is ezt mutatja meg extrán. Leginkább talán akkor, amikor dolgoznak, mivel pár nappal korábban Kósa Lajos még a nők foglalkoztatásának az elősegítésében látta ugyanennek a juttatásnak a fő üzenetét. Ugyanő közölte, hogy a gyermekvállalás elsősorban nem anyagi kérdés. Nyilván Kósa Lajos már megpályázta a „hős anya” kitüntetést, és onnan tudja. Na jó, engedjük meg, hogy az apa is ott van a gyermekvállalás kérdésének eldöntésénél.

Azért még persze valahogy mégis szemléletesebb lenne, ha nem a Fidesz férfiúi akarnák eldönteni azt, hogy szerintük mi jó a nőknek. Mert a végén még odáig jutnak, hogy tulajdonképpen örüljenek, ha szülhetnek, különben pofon lesz. Ezzel rokon gondolatokat ugyanis már sikerrel fejtegettek a köreikben. Azért persze kínos lehet nekik is. Annak idején Balogh Józsefet például elmulasztották nagy ívben kivágni a soraikból. Érdemes ugyanis észrevenni a különbséget aközött, hogy valakit kirúgnak, vagy az önként átül függetlennek. Függetlenként megszavazva azt a büntetést, ami éppen a puszta parlamenti jelenléte elleni akciót marasztalta el. Biztosítva egykori frakciójának házelnökét, egykori frakcióját, és önmagát a feltétlen odaadásáról. Egyébként érthető, ha a Fidesz köreiben nőkkel elmondatva is kínossá válhat a családbarát szöveg.

Amikor ugyanis a DK részéről tiltakoztak a nőverő képviselő mandátuma ellen, akkor a kiszabott büntetést a Fidesz és KDNP női képviselői is megszavazták. Tanújelét adva annak, hogy a kormányzati részvétel előfeltétele vagy a mazochizmus vagy az elvtelenség. Ebből a szempontból a Kósa Lajossal haknizó Pelczné Gáll Ildikó szerepeltetése gyed-ügyben szerencsésebb, mivel rá nem lehet rásütni az említett büntetés-megszavazás bélyegét. De talán csak azért, mert jelenleg nem hazai képviselő. Ellentétben Bene Ildikó fideszes képviselővel, aki talán a nők nevében, mintegy globálisan fejtette ki, hogy a gyed extra a nők megbecsüléséért tett lépés. Holott alighanem a nők megverésének bocsánatos bűnként való kezelését elutasítva is lehet tenni ebbe az irányba. A mindennapok tekintetében talán sokkal többet is, mint egy újabb, később tetszőleges gyorsasággal elinflálható segély kiosztásával.

Nem vitatva persze, hogy a családi csomag népszerűsítéséért elindított országos mesedélutánok során sokkal mutatósabb a gyed extrát emlegetni, mint egy vak komondort vezetni pórázon. Azt viszont éppen a Balogh-ügy mutathatja, hogy mit jelent az, amikor egy fideszes polgármester a nők mellett áll. Jobb, ha nem áll. No meg azt, hogy a fideszes hölgyek miként gondolják a megbecsülésüket. Lehet, hogy az ő világképükben az újabb alamizsna egyben az olykor elcsattanó pofonok bére is.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése