2013. szeptember 3., kedd

Kapkodni, csak trehányan...

Koncepciós találóskérdés: Ki? Mit? Hol?
A Fidesz szóvivője megnyilatkozott. Okozott ugyan némi csalódást, de nem tért el a szokott irányvonaltól. A csalódás oka az, hogy vártam egy jó kis Bajnai-gárdázást, de az Selmeczi Gabriellától elmaradt, Noha a Fidelitas megadta már az alaphangot. Ha a közleményük címében csúsztattak is.

A Fidelitas közleménye ugyanis azzal a címmel jelent meg, hogy „Magyarországnak nincs szüksége szélsőségekre”, amivel akár maximálisan egyet is lehet érteni. Különösen a közelmúltban, rendőri felvezetéssel zajlott gárdaavatásra gondolva. A Fidelitas-t azonban az a szélsőség nem zavarja. Számukra, mint a Fidesz utánpótlás-válogatottja számára az ezek szerint nem szélsőség. Ahogy az ultrákat sem ítélik el. Csak azokat, akiket a felsőbb irányvonal már korábban kinevezett Bajnai-gárdának. Közleményükből csak az nem derül ki, hogy milyen akciót ítélnek el konkrétan, és így a „Bajnai-gárda ma ismét bebizonyította” mondattöredék is elszáll a semmibe. Nem lehet ugyanis tudni, hogy mivel és mit is bizonyított be az általuk elítélt szervezet. Ebből ugyanis kiderülne, hogy a Fidesz üldözési mániája most éppen melyik szervezetet akarja azonosítani Bajnai-gárdaként. A trehányság tehát nyilvánvaló a Fidesz részéről. A bármikor aláírásra bírható alszervük képviselőinek valami koncepciós, bármikor bevethető piszkozatot nyomtak a kezébe. Amit a Fidelitas szolgaian és felülvizsgálat nélkül közzé is tett.

Majd megüzenjük mi rajzolódjon ki élesen a homályból.
Forrás: Fidesz.hu
De, visszatérve Selmeczi Gabriellához, szó esett a közlemény, csalódást nem keltő, irányvonaláról. Nem is kelthetett csalódást, mivel megmaradt a gyurcsányozásnál. Az legalább megy neki álmában kiflit majszolva is. Ebben az esetben leginkább a családok megtámadását rótta fel az ellenzéknek. Azzal, hogy szerinte a baloldali paktum a családokra a legveszélyesebb. Önmagában erre akár legyinthetne is bárki, mivel a Fidesz részéről már a tihanyi visszhang is „gyurcsányéktehetnekróla” felharmonikusokkal rezonál talán. A paktum részére ezúttal Gyurcsány Ferenc és Mesterházy Attila megbeszélését jelentette. A „gyurcsányfóbia” abban érhető tetten, hogy a szóvivő-asszony szerint „Gyurcsány Ferenc diktálja az ütemet”. Jól láttatva, hogy az említett ellenzéki párosból kit tart Orbán Viktorra veszélyesebbnek. A Fidesz, Orbán Viktor, vagy Selmeczi Gabriella.

De mert a Fidesz közleménye tetszőleges hosszú lehet a saját berkeiben, az üresjáratokat egy kis segédbajnaizás töltötte ki. Ezúttal annak kapcsán, hogy a Vezér nyugalma érdekében igazán nála, mármint Bajnai Gordonnál is tüntethetnének a deviza-hitelesek. Csak azt felejtette elmesélni a könnyelmű asszony, hogy az Apró-villa és a Bajnai-villa közül melyiket keressék fel szerinte előbb a tüntetők. Márpedig ilyen bizonytalanságok meghagyásával még a Békemenet sem fog szépen, rendben közlekedni az ellenzéki vezetők lakhelye felé. A szóvivő asszony tehát szintén felületes maradt a nagy kapkodásban, hogy gyorsan bajnaigyurcsányozzon is már egy kicsit. Talán azt sem vette észre, hogy eközben igencsak meg szeretné mondani, hogy kitől kell tartani, és kinek hol kellene tüntetni. Talán megüzenve a Fidesz egyszerűbb lelkületű híveinek pontosan és lassan, hogy hátha megértik. Talán még mielőtt a családjukat elkezdené Selmeczi Gabriella megvédeni a Fidesz nevében. S természetesen megvédeni őket a bonyolult döntések terhétől is. Miként azt a Fidesz hű politológusa Fricz Tamás vizionálta.

Igaz, nem a Fidesz szavazói számára, hanem pont az ellenzékiek részére, mivel szerinte baloldali szavazókat szabadítják meg bonyolult döntések terhétől a Bajnai Gordon és Mesterházy Attila által megfogalmazott gondolatok. Fricz Tanmás jegyzetét különben a Fidesz portálja szintén hivatkozza. De talán enélkül sem jelenthetett volna problémát Selmeczi Gabriellának rápillantania, mielőtt mikrofonhoz lép. Talán így nem esett volna bele pont abba a megmondóemberi szerepbe, amit az ezek szerint szívükhöz, és eszméikhez közelállónak tekintett jegyzetíró az ellenzék szemére vet. Bár, még az is lehet, hogy szerinte úgysem olvassa el már senki a Fidesz-portál anyagait. Elvégre a köteles tudnivaló a hierarchia mentén leszivárog a vezértől az utolsó polgármesterig. Ott meg már úgyis parancsra megy majd minden. A köztájékoztatásban pedig úgysem a honi portál írott malasztja, hanem a szerkesztőknek adott instrukciók fogják meghatározni a képet, és a hangot.

Így aztán nyugodtan lehet felületes, vagy akár önleleplező mondatokat, közleményeket, biankó semmitmondásokat is közzé tenni. A nagy kapkodásban, hogy reagálni, gyurcsányozni, nyócévezni lehessen már egy kicsit. Hogy elmondhassák a vezérnek a napi jelentésben: „megtettük főnök az enapit”.

Andrew_s

21 megjegyzés:

  1. Sajnos,nincs számítógépem,így nem mindig tudom a telefonban elolvasni a két szöveget.Nos a témához:bizonyos számú IQ felett a fidesz-szóvivők hányingert keltőek,ezért abszolut kontraproduktívek.Éva

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen. KIfejezetten azok lehetnének.
      Néha nem is értem, hogy kihez szólnak.
      Nem tudom elhinni, hogy a szavazóik csak ebből a körből kerülnek ki.

      Geo

      Törlés
    2. Kedves Geo!Te ugyanaz a Geo vagy,aki a Varánusz Baráti Társasághoz tartozol?Éva

      Törlés
  2. Kedves Éva!

    Megtisztel a Baráti Társaságba való besorolás.
    GeoCracker, azaz a földtörő :-) Alkalmasint egy webes kalandjáték (Larkinor) egy karakterének a neve volt. Békésen ásogató szerencsevadász volt.

    Üdv:
    Endre

    VálaszTörlés
  3. Már több,mint egy éve vagyok "csendes olvasója"Fabius-nak,onnan ismertem meg a "Gondolatvilágban"-t,vagyis Téged.A korábban említett ok miatt velük nem tudok kommentelni,Veled is csak azért sikerült,mert megszüntettél valamit,nem értek hozzá.Nagyra becsüllek Téged,Rodeot,Fabiust,Baktert,Hacsaturiánt,Bolit,Egeret,Knosszoszt,...a teljesség igénye nélkül nélkül.Elszomorít,hogy nincs módomban hozzátok tartozni,de sebaj,majd...Éva

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fél év munkanélküliség után nem tudom meddig lesz a laptomon net. Át tudom érezni, amikor csak a telefon létezik. Jelenleg a Névtelen komment is engedélyezve van.
      A trollok ellen nem a megszorítás a legjobb védekezés valóban.

      Ahogy látod, alapvetően blogokban zajlik egyfajta szélmalomharc a véleménypublicisztikáért, a véleméynekért, és gondolatokért, gondokodáshoz való jogért. Különböző stílusban (ahogy Fab. és én is másként írunk), különböző mentalitással, de alapvetően sokszor a periférián.

      Nem tudom milyen a telefonod (a Gondolatvilágban tudom, hogy már egy régebbi, de netképes jószágon is olvasható), de az android-ról a Varánusz olvasható, és kommentelhető. Plázák, Mekik, stb. környékén wi-fi is van :-)

      Törlés
  4. Véletlenül jelent meg a Varánuszon a válaszod?Éva

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem. Ha megnézed, minden Nick-nek címzés nélül és aláíratlanul másoltam be. Inkább egyfajta kereszthivatkozásként, hogy én vagyok én :-)
      Ha zavaró, akkor elnézést.

      Endre

      Törlés
    2. Egyáltalán nem zavar.Milyen állást keresel?Éva

      Törlés
    3. Lassan bármilyet :-)
      Kertészmérnök-tanár, tanár, csak úgy (taníthatok biológiát, etikát, és még pár tárgyat)
      Legutóbb informatikai minőségbiztosítással foglalkoztam.
      Van négy szakmám, és a vonatkozó szatyornyi papír :-)

      Törlés
  5. Tudsz angolul?Az ilyen szabadszellemű embernek,mint te,most a ped.pálya maga az öngyilkosság.Éva

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Túl tudok élni angolul. A fejvadászok általában egy 5öst adnak a 10-es skálán rá. Szóval közepesen.

      Törlés
  6. a fiam 40 km-re van Londontól,hát hol legyen(!!),mert itthon minden szép és jó,hátha tudna segíteni.Éva

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most, ha igaz beülök egy negyven napos tanfolyamra. Ha azalatt sem találok munkát, akkor nem sok lehetőség marad. De félszáz év után, és úgy, hogy nehéz fizikai munkát (néha a derekam miatt könnyűt sem) nem tudok végezni, kicsit nehéz.

      Törlés
    2. Én egy seggfej vagyok.Tegnap óta keresem azt az oldalt,ahol több.mint 100 tanárállást olvastam,puszta kiváncsiságból,azóta se találom.Éva

      Törlés
    3. Itt szoktak lenni: https://kozigallas.gov.hu és a KLIK is kiteszi valahova egy portálra külön.
      Nézegettem, pályáztam, az egyik még csak nem is válaszolt.

      Törlés
    4. Viszont minden segítség jól jöhet....

      Törlés
  7. Sajnos csak annyit tudok tenni,hogy pár igazgató kollegát felhivok.Éva

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Varánuszos név a gmail.com -on elér mailben.
      Egy próbalevelet megér kipróbálni, ha gondolod.
      Köszönettel.

      Törlés
    2. Ne köszönj semmit,időmbe belefér,inkább attól tartok,Kunó dönt,nem ők,egy próbát megér,azután jön a lányom,a fiam Angliában.még ő a legjobb,sok magyarnak segített már,na meglátjuk,kicsit felkavarom körülöttem az állóvizet.Éva

      Törlés
    3. Az egészben a vesztes az a cica (kb. 3 hónapos), akit rámbíztak. Már egész hozzászokott, hogy naphosszat pesztrálom :-)
      A hétfőtől induló egész napos tanfolyamot is rosszul fogja viselni.
      Egyébként meg de. Azt, hgy egyáltalán megpróbálsz segíteni.

      Törlés