2013. július 15., hétfő

Meghívással védett kaszinókkal a Fideszért

A játékgépek ügyét már több mint fél éve a szívén viseli a kormányzat. Még októberben érezte úgy Lázár János, hogy irgalmatlanul nagy nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Olyan nagyot, hogy akár a rendpártiság kockázatát is be kell a betiltásukkal vállalni. Már akkortájt beszabályozták, hogy csak kaszinókban üzemelhetnek majd a továbbiakban. Ez utóbbival kapcsolatban jelent meg a legújabb hír.

A NOL híre szerint ugyanis Varga Mihály sürgetőnek találta a több milliárdos játékgép-bevételek mielőbbi becsatornázását a költségvetésbe. Ennek érdekében a félkarú rablók, és az egyéb pénzbegyűjtők üzemeltetésére meghívásos pályázatokkal teremtenének koncessziós hátteret. Korántsem fél karral, hanem kettővel ölelve a kormány kebelére a pénzeket. S persze azokat, akik majd elnyerik az üzemeltetés jogát. Ezzel egy időben megszűntnek nyilvánítanák, gondolom, a nemzetbiztonsági kockázatot is. Különösen, mert ennek természetéről nem igazán láttak napvilágot a találgatásoknál komolyabb adatok. A találgatásokban szinte természetesen kaptak helyet kormányzatközeli csemeték, és a nyerőgépek teremtette zsarolási potenciál egyaránt. Mely utóbbit kár is lenne vitatni. Elvégre a játékszenvedélyt nem egyszer énekelték meg a kémtörténetek szerzői sem. Nyilván nem is minden alap nélkül.

Miközben az irodalmi alkotások a kaszinókat nem csak az úri kémek, hanem a szép nők, és nem utolsó sorban a maffia világának is lefestik. Szintén nem teljesen ok nélkül. A kaszinók szerepéről a maffia-pénzek tisztára mosásában az ismeretterjesztő filmek is szólnak. Nem véletlenül, hiszen az ott formálisan elvesztett pénz a kaszinó számára már bevétel, és így szinte szabadon felhasználható. Akár projektek, szervezetek, alapítványok támogatására is. Márpedig a választási kampány közeledte igencsak megemelheti a kormánypárt költségeit. Elvégre azt is fizetni kell valahonnan, hogy molinók készülhessenek a „maffiabaloldalról”. Eltakarandó a kormányzati beépüléseket például a trafikokba. Melyek kellően megemelt hozamígéretekkel szintén remek helyei lehetnek a kampánypénzek előteremtésének. Miközben megemlékezhetünk arról is, hogy a régi trafikok többségére ma éjfélkor sújt le a bárd. Biztosítva azt, hogy a nikotinfüggés adója immár azok kezébe kerüljön, akik nyugodtan és tisztán támogathatják majd azt, amire pénzt kérnek.

A trafikok ügye után egyáltalán ne meglepő, ha felmerül a kaszinók egyfajta, közvetve lezajlott államosítása. Pontosabban fideszesítése. Minden esetre érdekes az, hogy miközben a Fidesz-szóvivők felhorgadnak a „maffia”-szóra, és nem győzik ujjaikat összefonva hárítani a rontást, addig Varga Mihály minisztériuma éppen úgy a kaszinók felé nyújtja ki koncesszióit. Védelmet kínálva az általuk meghívott pályázóknak. Erősen csökkentve a szómágia hatékonyságát a maffiamódszerek és a baloldal összemosásában. De legalább Varga Mihály még nem emleget piros pettyeket, mint a nemzetbiztonsági kockázat hiányának biztos jelét. Még. Viszont, Lázár János után, felzárkózott a kormányzati mutyulógusok körébe.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése