2013. július 24., szerda

A forróságról Gyurcsány és Bajnai tehet

Forrás: Fidesz.hu
Az előrejelzések alapján jön az idei nyár legmelegebb időszaka. Az ember ilyenkor esetleg rosszabbul alszik. S arra ébred, hogy a Fidesz szóvivője azt csacsogja a fülébe: „Kánikuláról a Gyurcsány-Bajnai kormány tehet”. Majd meglibbenti szőke haját, és távozik a sajtótájékoztatóról. Amikor erre felébred az ember, akkor azt olvassa, hogy Selmeczi Gabriella szerint az ellenzék éppen a családokat ekézi.

Azt persze nem igazán lehet elvárni egy szegény főszóvivőtől, hogy ne azt mondja, amit elvár tőle pártjának nagyszerű vezére és a gátak géniusza. De azt talán igen, hogy legalább akkor tanúsítson némi önmérsékletet, amikor az ellenzéket lehazugozza. Nem is annyira a hatalmas tisztelet, és a kiugró moralitás miatt. Elvégre túlzott elvárásokat dehogy is mernék támasztani a Fidesz szóvivőjével szemben. Ám azért a magánnyugdíj-pénztárakat megvédő Selmeczi Gabriella szájából, kicsit furcsa az, amikor másokat nevez hazugnak. Nem annyira a másik feje felett derengő glória, hanem a lelkiismeret miatt. Jó, tudom, a túlzott elvárások a Fidesz-szóvivő felé. Azért persze kicsit unalmas az, hogy a Fidesz szerint az egész ellenzék azzal foglalkozik, hogy mitől lesz kicsit rosszabb mindenkinek. Bezzeg ők!

Hopp! Lehet, hogy itt a megoldás? Elvégre ellenzékként erősen képviselték a „minél rosszabb mindenkinek, annál jobb nekünk” elvét. Annyira, hogy még az EU-ba is elszaladtak kicsit jelentgetni. Így mégis lehet, hogy a Fidesz prominensei, és velük a szóvivők is megtalálták a tükröt? Vagy csak egészen egyszerűen egyfajta előremenekülést hajtanak végre? Mert ugyebár, amikor azt mondják, hogy az előző kormány tehet mindenről, akkor mégis csak eltávolítják egy kicsit a felelősséget. Természetesen önmaguktól. Ha pedig nem kormányon, akkor ellenzékként tehetnek mindenről. Előre. Mert két lehetőség van. Az emberek csak elhiszik részben azt, hogy még mindig az előző kormány tehet mindenről, és újabb sok évet adnak Orbánnak és kabinetjének. A Parlamentben. Ezzel nyernek. A másik lehetőség, hogy elvesztik a választásokat, és még esetleg az utcai zavargások is elmaradnak. Amivel ugyan kárba vész a 2006-os főpróba, de ezt bánnám legkevésbé.

A választási vereség nyomán nyilvánvalóan ellenzékbe vonulhatnak, és onnan lehet obstruálni mindent. Mert csak. Utána kiállni nagy melldöngetve, hogy bezzeg, ha maradtak volna, megcsinálták volna. Mert hát a parlamenti kétharmadhoz nem kell ellenzék. S tényleg sok mindent megcsináltak. Például az előző kormányzati ciklusuk alatt elindított hitelezéseket is az előző kormányzatra próbálják rámaszatolni. Holott a devizahiteleknek az első nagy pofont a hazai valutát és tőzsdét meghullámoztató Szijjártó-Kósa páros adta. A nevezettek pedig valahogy nem rémlenek a Gyurcsány-Bajnai kormányzás miniszteri stáblistájából. De Kocsis Mátétól nem elvárás, hogy ezt tudja, amikor nyilatkozik. Ami talán nem is baj, mert esetleg leszakadna a mennyezet, amikor kifejti, hogy a devizahitelekkel a „problémát a Gyurcsány-Bajnai-kormányok idézték elő”. Bár akkor meg alighanem jönne a következő nyilatkozat arról, hogy a Lendvay utcai födém a Bajnai-gárda miatt gyengült meg.

A gárda miatt, akiket azért nem lehet nagyon felismerni, mert képesek nem egyenruhaszerű ruházatban közlekedve civilnek kiadni magukat. De a Fidesz leleményes emberei azt is tudják, hogy a gyermekek szegénységét is megünneplik, ha már a Fidesz által kinevezett vezérük tehet arról is. Amellett, hogy a kormánypártok titkos megfigyelői, szigorúan ürgebőrbe öltözve, azt is látták, amint titkos találkahelyeiken külön naphozó táncot lejtenek. A kánikula és a forróság érdekében természetesen. Egyfajta antitermékenységi, és buszonizzasztó varázslatként. Felidézve azokat az ősi időket, amikor a Gyurcsány-Bajnai kormányok, kormányülésen határozták meg, hogy hány Celsius-fok legyen az aznapi középhőmérséklet.

Vagy csak visszabóbiskoltam? Az nem jó, mert mindjárt Jön Selmeczi Gabriella és megmagyarázza...

Andrew_s


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése