2014. január 27., hétfő

SimFelcsút és hangsávkötél

Forrás: Simcitizens
Reggel jelentős gumicsont-hatást tudva magáénak megjelent a hír, hogy Orbán Viktornak saját repülőtere lesz. Majd az MSZP kongresszusán hallani vélt, vagy nem vélt „kötelezésről” szólva pattant párat a gumidominó. Majd az előbbi kétségekkel, az utóbbi kétségtelenül nyugovóra tért. Holott talán érdemtelenül. Ha már annyi energiát fektettek bele.

Az MSZP kongresszusán majdnem az a jelenet játszódhatott le, mint amikor annak idején a „zsidó”, és „szónok” szavakat keverték el a fülek a Parlamentben. Innen visszatekintve, nem is sokkal a rendszerváltásnak nevezett jogi aktus után. Most a „kötelet” és a „börtönt” szavakat látszott első közelítésben félrehallani mindenki. Amennyiben az utóbbit vélték hallani a helyszínen, de az előbbit a Fidesz székházáig elgyűrűzött felvételen. Amire annyira felháborodtak, hogy Kocsis Máté a hazudozás abbahagyását követelte ebben az ügyben az MSZP-től. Alighanem a saját megérzéseit is követve. Mert a hazudozást illetően akár Kocsis Máténak is tulajdoníthatunk némi gyakorlatot. Annak idején, még a saját párttagságát illetően sem mondott igazat. Alkalmasint a saját kezével kitöltött MIÉP-tagfelfelvételi kérelméről emlékezett egészen másként a későbbi polgármester úr, Holott a Fideszen belül is igen patinás társaságot tudhatna a magáénak a szélsőségek, vagy a Horthy Miklós társaság keretében. De erre mondhatja bárki: már régen volt.

A jelenlegi kirohanása pedig a mostani helyzetre vonatkozik. Azt az egykori malőrt feledve, azóta éppen úgy nem hazudik, mint a Fidesz vezére, vagy a magánnyugdíj-pénztárak egykori védasszonya. Az utóbbiakat garantáló Schmitt Pálról már nem is beszélve. Ilyen igazság-, és őszinteség-bajnokok közt teljesen jogosan vet a szemére másoknak bármi kis botlást is. Dehogy is alkalmazna kettős mércét Kocsis Máté! Az is cudar ember lehet, aki meggyanúsítja ilyesmivel. Amellett még igaza is lehet olykor-olykor. Amellett, hogy az ő személyesen viselt dolgai sem mentenek fel másokat a hazugság, és hamisítás alól. A felszólalása az MSZP kongresszusával kapcsolatban tehát legalább félig a helyén lehetett volna. Szinte sajnálni lehet azt a sok felkészülést, nekiveselkedést, amivel Kocsis Máté vette a hétfői sajtótájékoztató akadálypályáját. Estére ugyanis kiderült, hogy a felkészülést az alapoknál áshatták alá a túlteljesítési válságban fortyogó baráti hírTV. A jelek szerint megalapozott lehet a gyanú, hogy manipulálták azt a felvételt, amellyel Mesterházy Attilán és pártján akartak ütni egyet. Amennyiben ez igazolódik, akkor számosak mehetnek Kövér Lászlóhoz vérvételre. Aki a kötél-ügyi beszédekben is szakértő lehet.

Az egyéb hétfői dokumentációk kapcsán kevesebb vita férhet talán ahhoz, hogy Népszabadság munkatársai lefotóztak egy aszfaltozott kisrepülőgép-felszállópályát. Ami éppen azért lehet kínos, mert kivételesen jó minőségű pályaszakaszról van szó. Pont abban a térségben különben, amelynek helyi Döbrögijéről szólva született a vitatható reakció az MSZP-kongresszuson. Az említett repülőtér-szakasz ugyanis szintén Felcsút környékén került megörökítésre. Abból az alkalomból, hogy a Légügyi Hivatal cáfolta az Orbán-birtok leendő repülőtérőről felrepült hírt. Azt a hírt, ami délelőtt még arról szólt, hogy nyilvános repülőteret kap Felcsút. Csatolt beruházásként az egyéb humán-ipari létesítményekkel, például a stadionhoz kapcsolódó szállodaépítéssel. A hatóság cáfolata alapján új repülésügyi kérelem nem érkezett hozzájuk, és a térségben 2012 óta létezik egy IV kategóriájú repülőtér. Az aszfalt úgy kerül az asztalra, hogy a Hivatal szerint ott, ahol keményburkolatú pálya van, szerintük „füves le- és felszállópályát” lenne szabad csak látni. Így talán mégsem teljesen kizárt, hogy a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia terjeszkedése nyomán kibontakozó „krumpli helyett stadiont” címmel meghirdetett alternatív földhasználati projekt repülőteret is fial.

Végtére is teljesen logikus. Ott, ahol legfeljebb közparkokban lehetne burgonyát ültetni, budapesti belváros tanyafejlesztési támogatást kap. Ahol pedig lehetne segíteni a hazai ellátáson, ott épületek teremnek majd a földeken. Olyan ez, mint a sokaknak talán ismerős SimCity nevű játék. Amiben, bizonyos határok között, semmi akadálya nem volt annak, hogy ötletszerűen szervezzünk át területeket. Valahogy így lehet ezzel az ingatlanügyekbe már elég régóta belegabalyodott dr. Lévai Anikó férje is. Csak az ország területének ügyei kapcsán. Amennyiben az ország termőföldjét mindaddig körömszakadtig kell védeni, amíg nem a családi körzetbe végzendő beruházásokról van szó. Abban a pillanatban a világ egy SimHungary nevű játék SimFelcsút-nak nevezett külön-pályájává válik. Ahova egy külön repülőtér is kellhet. Akár titkos Felcsút-Graz különjárattal a megrögzötteknek.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése