2015. december 31., csütörtök

Kurva anyját a kormányzati gyermekéheztetőknek

Fotó: szeged.hu
A kormány biztosíték-kiverésben is baromi jól teljesít. Az például egészen biztosan ennek a jele, hogy amikor rekordméretű sorok állnak az ételosztásokhoz, akkor a kormányzat a gyermekélelmezés költségkeretének a terhére a haveri önkormányzatokhoz és a vezéri hobbistadionokhoz csoportosítja át a pénzeket. Szó szerint. A gyermekek segítésére szánt pénzekből a stadionokra.

Nem! Ezt a mentalitást nem hasonlítom a férgekéhez. De a sakálokéhoz sem. A férgek nagyon fontos szerepet töltenek be a bioszférában. A sakál is. A dögkeselyű is. De még az a fakókeselyű is, amiről valószínűleg azt a turult mintázták, amelyet egy fallikus szimbólumra ültetve avatott a vezér. A tévedések elkerülésére: nem Orbán Viktor ült egy fallikus szimbólumon, hanem a keselyű-turul. Holott lehet: egy aláírásgyűjtésen számos támogatót kapna az a projekt is, amely a miniszterelnök szobrát helyezné egy erigált ló fallikus szimbólumára. Rögtön vele szemben a nemzeti fővadászéval. Akinek frakciójából szólalt meg annak idején a nemzeti rinocérosz. Mondván, hogy a gyermekek éhezése nem több egy rossz életviteli szokásnál. Most aztán az is kiderült: a stadionok többet érnek a gyermekeknél. Egy igazán család és gyermekbarát, a jövő nemzedék iránt elkötelezett gesztusként. A KDNP-nek nevezett politikai pótcselekvés tiltakozása nélkül. Utóbbinak külön gratulálunk. Külön-jutalomként Harrach Péter megnyerhetné a kéthetes böjtöt nagydíjként. Szokásgyakorlás gyanánt.

S ez akkor is igaz, ha a hír részleteiből kiderül: az egyes önkormányzatok által fel nem használt gyermekétkeztetési és gyermekjóléti támogatási keretéből lopják el a stadionokra és a haveri önkormányzatok támogatására szánt pénzt. Mert az adott keret szinte biztosan nem járdafelújításra, státuszberuházásokra és nem stadionok istápolására lett eredetileg elkülönítve. Ahogy erre még fideszes és kdnp-s önkormányzatoknál is sikerült rájönni. Igaz, ritkásan. A többség ezek szerint, akár csak informálisan is, ahhoz az eligazításhoz tartotta magát, hogy a gyermekek éhezése rossz szokás, és leszarhatják. Miközben a felsorakozhatnak a buksisimogatáshoz és szarrágáshoz a vezér fara körül. Amennyiben sikerül hozzájárulni a stadionokhoz. Mert különben nehéz elképzelni, hogy komoly megtakarítások képződtek az említett alapokban. De még abban az esetben is, ha a magyar gazdaság kifürkészhető romba dőlése közepette egy kifürkészhetetlen csoda történik és marad pénz: Biztosan minden önkormányzat területén tejjel, illetve mézzel folyik a közklotyó is? Mert csak ebben, és kizárólagosan ebben az esetben lenne szabad ilyen pénzátcsoportosításokra sort keríteni.

Amennyiben az a tej-méz kombó mégsem állna fenn, akkor a felelős hozzáállás valószínűleg nem a stadionpátyolgatás lenne. Sokkal inkább az, hogy az illetékes önkormányzatokat azonnal kötelezzék a maradékok okszerű felhasználására. Amennyiben pedig erre nem kerülhet sor, akkor a pénzt egy másik önkormányzat hasonló célú alapjába utalására. A sor végén pedig az állami gyermekjóléti intézmények költségszámlájára utalás lehetne a végállomás. Kizárva azt, hogy a gyermekek számára elkülönített pénzek egészen más célok fedezetésre szolgáljanak. A jelenlegi helyzet tehát baromira leleplező. Abban a tekintetben mindenképpen, hogy a kormányzat minden olyan megnyilatkozása, amelyben a saját gyermekbarátságukat fényezik: baromság. Hazug baromság. Szó nincs gyermekbarátságról. A hatalom célja nem több, mint a rabszolga-utánpótlás biztosítása. Jóllakni nem szükséges. Tanulni pláne nem szükséges. Csak tudnám, hogy a miniszterelnök mi a fenének tanult annak idején, ha mindössze ennyi hatása lett. Ahogy azt sem, hogy a kedves lányát mi a rossebnek járatja külföldön egyetemre. Illetve egyetemre egyáltalán. Az ágyban feküdni széttárt lábbal anélkül is menne. A központi irányelv meg úgyis az: szülj, vagy dögölj meg. Esetleg szülj, és aztán dögölj meg. A női princípiumoddal együtt. Közben Ákos, vagy valamelyik egyéb hatökör dalát kornyikálva.

Alkalmasint persze gratulálhatunk is. Annak az ellenzéknek is, amelyik néhány nyilatkozatocskától eltekintve kussol. Igaz: gondos munkával érték el, hogy ne alakuljanak ki tömegtüntetések. Úgyhogy arccal előre Őfelsége és ellenzéke felé az új esztendőben. Éhező gyermekekkel, letagadott szegénységgel, mondvacsinált politikusokkal, és szemétdombra való politikával.

Ja, és a pénzek ilyetén átcsoportosítását megszavazóknak: A kurva anyátokat! Azt!

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése