2015. december 13., vasárnap

Kövér: a NER női hülye lombikok

Nem, ez nem a házelnök
Aligha számít meglepetésnek, hogy egy személyi kultuszra épülő pártban a kultusz vezércsillagát újraválasztják pártelnöknek. Annak idején Brezsnyevet sem az újraválasztók, hanem a biológia gátolta meg a pártelnökség folyatatásában. A Fidesz-konferencián az érdekesség tehát nem is okvetlenül Orbán Viktor újbóli megválasztása. Szemben például az ismét nagyot alakító Kövér Lászlóval.

A házelnök például jól megadta a nőknek, ami szerinte nekik jár. Leszögezve például, hogy „nem akarjuk a genderőrületet”. Amiből legalább az tudható, hogy a „társadalmi nemről”, mint szociológiai kifejezésről Kövér László a fogalmi képzete valahol a lila köd és a hámozott luftballon közt van. Ami azért szép teljesítmény valakitől, aki a Wikipédia szerint leérettségizett valamikor, és még az ELTE Állam és Jogtudományi Karának útvesztőiből is kikerült. Ráadásul meg is nősült. Nagyjából abban az életkorszakában, amikor Soros-ösztöndíjasként tengette az életét. Mert erről a két tényről, ami három, mintha szeretne megfeledkezni. Az egyik, hogy az Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) Központi Bizottsága Társadalomtudományi Intézete ifjúságkutató csoportjának segédmunkatársa is volt a rendszerváltás előtt. tehát igazi pártkomisszár-utánpótlás. Vagy, ahogy ő hívná akkori önmagát a jelenben: komcsi. A másik, hogy főnökéhez hasonlóan ő is kapott egykor kenyeret Soros Györgytől.

A harmadik, Kövér fejében kicsit zavarosan elfojtott fogalomkör pedig alighanem az, hogy a társadalmat nők is alkotják. Úgy általában. Még akkor is, ha a házelnök szerint egy férfiakból, és kizárólag karikalábú, hátrafele nyilazó férfiakból klónozott, amolyan anti-„Szexmisszió”-beli, világ lenne tökéletes. Legalább itt, Pannóniában. Bár ennek ellentmondani látszik az a kongresszusi megnyilatkozása, hogy: „Szeretnénk, ha lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, ha unokákat szülhetnének nekünk”. Ami nyilvánvalóan részben a „gender-őrület” kövéri fogalmát is sikerül helyre tenni. Amit azért a házelnök is igyekezett. Mert mondta ő szegény, hogy azok az őrültek, akik „a gyermekekben, családokban csak az önmegvalósítás akadályát látják”. Na jó, kicsit szalon-buzizott is az ügy kapcsán. Szóval, hozta a formáját. Megfeledkezve arról is, hogy az önmegvalósítás egyik akadálya ma Magyarországon nem annyira a „gender-őrületben” keresendő, hanem az oktatási rendszer, a munkaerőpiac, a szociális háló, a családvédelmi rendszer és megannyi más társadalmi alrendszer pozdorjává zúzásában. Amely folyamatnak a családok is megisszák a levét és a gyermekek az egyértelmű vesztesei.

A házelnöki nyilatkozat előtt vajon gondolt-e arra
Kövér László, hogy mennyit árt a lányának?
Nyilvánvalóan nem Kövér László gyermekei. Akikkel, pontosabban a lányával, szemben fel is adta a rendelést a házelnök. Innentől a leányzó vagy szül, vagy ki lesz tagadva. Mert nehogy már azt képzelje, hogy nem ajándékoz néhány unokát a nagybajuszú köteles embernek. Szülnie kell. Punktum. Ha nem, akkor majd a kedves papa keres valakit, aki helyre teszi az ifjú hölgyet. Nagyjából két pofonnal. Szakértőként meghíva Varga Istvánt, aki lényegében már 2012-ben azt fejtegette, „hogy amennyiben a nő nem egy gyerekszülő családi prostiként „működik”, akkor meg is érdemli „párjától” a rendreutasítást”. Ezek után persze a leányzó nem csak a párjától, hanem esetleg már a kedves papától is megkaphatja a gyerekszüléshez szükséges kezdő-ütleget. Kövér László esetében ezek után csak azt csodálom, hogy a kedves nejével miért nem adatta vissza a diplomáit. Azt pedig egyáltalán nem csodálnám, ha Csenge-lánya számára megtiltotta volna a továbbtanulást. Mindjárt az általános iskola után. Elvégre ne akarjon már, akár csak egy érettségivel is, önmegvalósulni. Ha netán azt az érettségit még el is nézték neki, egyetemre, vagy főiskolára, például a BGF-re vagy hasonlókra, már biztos nem mehetett az a szegény leányzó. Nyilván már rég férjnél van, és szépen ütemezetten tartja a szoptatás-szülés ciklusait azóta is. Amúgy szegény leányzó biztos nem tehet az apjáról. De azért nagyon szívathatják majd. Főiskolán, edzésen, bárhol. Pláne, ha valamelyik fiúnak nemet mond. Mert rögtön gender-őrültté nyilváníthatják. Valamint az atyai elvárások megszegőjének. A házelnöki nyilatkozat előtt vajon gondolt-e arra Kövér László, hogy mennyit árt a lányának? Vagy ő sem számít?

Melyhez különben semmi közöm. Annak, aki tehát nehezményezi a vájkálást Kövér László magánéletének adataiban, akár igaza is lehet. Ellenben nekik, és velük példaképüknek, a házelnöknek: Kövér László is lesz kedves nem beleugatni mások családi életébe. Ha pedig a problémái esetleg már nagyon bemerevedtek, akkor vegyen példát pártbeli főnökéről. Tegye nyugodtan zsebre a kezét, és oldja meg maga a gondjait.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése