2015. december 13., vasárnap

Orbán visszavont interjúja és Semjén ürgebőre

A félmilliomodik új állampolgárnak tisztelegők
Fotó: Hir24 / Berecz Valter
Az MTI-t illető egyik hír a közelmúltban az volt, hogy honnan a szöszből tudhatnak egy meg nem jelent interjúról? Aminek a közlését mindjárt vissza is vonják. A legnyilvánvalóbb forrás az időutazás. Esetleg a Fidesz pártszékháza, illetve Orbán Viktor magánsajtósa.

Ami önmagában is a kádárizmust idézi. De a megfogalmazott gondolatok, a baloldali összeesküvés felvetése menekültügyben, legalább annyira. Vagy még inkább. vagy már nem is annyira a kádárizmust, mint az előtte lezajlott évtizedeket. Amikor is még az időjárás által, jégesővel elvert termés is az imperialista beszivárgók, az ürgebőrbe varrt szabotőrök miatt ment tönkre. Akik természetesen bevallották. Ahogy annak idején a boszorkányok is bevallották azt, hogy az ördöggel háltak. A bevallást megelőző módszertan sem sokat változott. Legfeljebb kiegészült. Mert a középkorban még nem volt elektromos áram, és idegmérgekből is a természet palettájára voltak csak utalva az inkvizítorok. Ellentétben a Boross-féle intellektuális csúcspontot képviselő korszak Gestapo-jával, majd a helyükre költözött ÁVH-val. Alig cserélt állománnyal. Mert egy szegény országnak, mint tudjuk, csőcselékből is csak egyre telik. Miközben van egy réteg, amiből természetes módon nemhogy egyre telik, hanem egy van. Mármint demokráciában.

Ez a réteg nem más, mint a szavazói bázis. Ha eltekintünk a szavazati csalásoktól, a kettős szavazások, mesterséges kirekesztések torzító hatásától, akkor a szavazóképes sokaság egy véges halmaz. Amely tekintetében azért érdemes az óvatos megfogalmazás, a „sokaság” használata, mert az orbanizmus egyik nagy vívmányaként szó nincs arról, hogy szavazóképes lakosságról beszéljünk. A gazdasági exodus kormányának egyik nagy sikere ugyanis az, hogy lassan többen dolgoznak külföldön, mint a határokon belül. Mármint akkor, ha a közrabszolgaság statisztikai ráncfelvarrását leszámítjuk a foglalkoztatásból. A szavazóimport nyilvánvalóan azt is szolgálta volna annak idején, a választások előtt, hogy akkor is biztosítsa a Fidesz győzelmét, ha a választási törvény átalakítása erre esetleg mégsem lenne elegendő.

Még emlékezhetünk arra, hogy a kormányzat klerikális platformját képező pártszerű politikai töredék vezetője, annak idején, komoly terv-felajánlást tett ebben a kérdésben. Félmilliónál több frissen állampolgárosított eskütevővel, és közülük mintegy kétszázezer regisztrált szavazóval. S nem csak emlékezhetünk erre, de jó is, ha felidézzük Semjén Zsolt politikai pályafutásának ezt a momentumát. Mégpedig éppen Orbán Viktornak, az MTI által közzétett, majd visszavont szövegére való tekintettel. Ebben a szövegben ugyanis a miniszterelnök azt a conteo-t próbálta előrángatni az ő hajánál fogva, hogy a jövevények, most éppen a menekültek, alapvetően a baloldal szavazói bázisát hivatottak növelni. Márpedig ezek után kérdéses az, hogy a Fidesz miért tartja a KDNP-t maga mellett. Azt a pártot, amelynek első szólója, a jelek szerint, már évek óta a baloldal ügynöke. Ebben a minőségében pedig kitartó aknamunkával szabotálja a vezérnek, és önjelölt megváltónak, Pannónia géniuszának a Jézus tanításait jobbára megtagadó, de kereszténynek hazudott hatalommániáját.

Nem feledve persze azt sem, hogy a választójoghoz legalább állampolgárság kell. Márpedig a jelenlegi ellenzék nincs abban a helyzetben, hogy gyorsított eljárásban adjon állampolgárságot bárkinek is. Ellentétben a kormánypárttal. Azzal a Fidesszel, amelynek elmeközpontjából a letelepedési kötvények ötlete is útnak indult. Az állampolgársággal kapcsolatos cselekvési korlát mellett persze felhozható lenne a számbeliség is. Egyszerűen nincs annyi menekült, ahány érdemben befolyásolhatná a magyar választásokat. Ahogy az a Semjén által beígért kétszázezres sokaság is csak a felszínt karcolgatta volna. Akkor, ha az akkori ellenzék valóban meg akarta volna nyerni a választásokat. A jelen helyzetben is inkább a külföldön dolgozók sokasága, valamint a utánpótlásukat biztosító elkeseredettek lehetnének veszélyesek Orbán Viktor hatalmára.

Nem véletlen, hogy a hangzatos conteo-k mellett a miniszterelnök gőzerővel dolgozik azon, hogy a schengeni rendszer fennmaradjon. Valószínűleg nem feledkezve meg arról sem, hogy egy tetszőleges időpontban kiírandó választás előtt megoldják: a kint dolgozók nehogy érdemben szavazni tudjanak. Már csak azért okozva különösebb törést ezzel, mert elég komoly támogatottsága van annak a gondolatnak, hogy az állampolgárság mellett az életvitelszerű helyben lakás és adófizetés is feltétele legyen az állam vezetéséről alkotott döntés lehetőségének. De ez majd akkor és az a híd lesz, amin átmegy Orbán Viktor. Jelenleg a menekültellenes gyűlöletkeltés pallóin dübörög. Töretlen melldöngetéssel, és töretlenül vastag bőrrel. Nem a talpán. Viszont egy rendőrcsizma talpának szellemi magasában.

Andrew_s

2 megjegyzés:

  1. Orbánék ezt a külfödi bunkóságot akarják feledtetni a magyar nők ellenes botrány felfújásával? Nem fog menni, az a lufi is kifújt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Végül is.... A Questor-ügyhöz is túl jól volt időzítve a másik gumicsont-készlet.

      Törlés