2015. december 15., kedd

Kövér: Dugni tud, de szülni nem... Gondolkodni sem....

Forrás: MTI
Kövér Lászlót nem engedi el a terhesek problematikája. Holott könnyen lehet, ez is a magától kifulladó történetek egyike lehetett volna. Bármilyen ostobaságokkal is keveredett el a Fidesz kongresszusára. Melyek megszülték a maguk ellenreakcióit, mém-áradatait, és egy Facebook-os kezdeményezést annak érdekében, hogy negatív terhességi tesztekkel árasszák el a házelnököt. Itt fulladt volna ki alighanem a történet, ha a Fidesz prominense nem dönt amellett: beszól a Facebook-on kevergőknek.

Ezért a politikai, szociológiai éleslátásért már önmagában megérdemelné, hogy közröhej tárgyává váljon. Nem feledve persze, hogy az egész történet egyik legnagyobb vesztese a lánya lehet. Nem ténylegesen, hanem emberileg. Eltekintve persze attól az esettől, ha nem kívánja élete hátralevő részét izoláltan, kapszulában tölteni. Mert azért a házelnök nem mulasztotta el becitálni a történetbe. Ha csak közvetetten is. Úgy is, mint nőt, de úgy is, mint férfiúi önmegvalósításának boldogságos tárgyát. Mely utóbbi különben emberileg érthető is. Mármint azok számára, akik örömmel vállalnak gyermeket, és örömmel nevelik, ahogy képességeikből, lehetőségeikből telik. Azonban egy politikustól talán elvárható lenne annak a határnak legalább a megsejtése, ahol a politikai nyilatkozatainak világa, illetve a magánélete két külön halmazzá válik. De természetesen nem ennek a határsejtésnek a hiánya az, ami a legcikibb a legújabb, eredetileg a Népszabadságnak tett megnyilatkozásban.

S még csak nem is az, hogy emlékeit felidézve emlékeztetett: „Aki járt az általános iskola hetedik osztályában – amikor én jártam, az emlősök szaporodását ott tanították –, annak tudnia kell, hogy az emberiség fennmaradása azzal jár, hogy a nők szülnek, gyermekeket hoznak a világra, és nagy szeretetben felnevelik”. Amely kitételben legfeljebb az lehet megrendítő, hogy Kövér László egy prűd, alapvetően talán elnyomó családban nevelkedett. Ha neki az általános iskolai tananyag, az emlősökre, és emlékeim szerint a lovat, illetve sertést tárgyaló részére kellett hagyatkoznia a szexuális felvilágosítás terén. Pedig könnyen lehet: mind a majdani házelnöknek, mind a jelenlegi országnak sokat segített volna, ha a szülők idejekorán elbeszélgetnek a kis Lacikával. Aki ezek után a kérdéseivel is őszintén fordulhatott volna hozzájuk. Megtudva azt, hogy a felnevelésnek számos, a társadalmi háttértől sem független feltétele van. Megtudván azt is, hogy „az emberiség fennmaradásához szükséges kultúra” túlmutat a dugás-szülés akció-párosán.

De esetleg még azt is, hogy a gyermek felé fordulás olykor nagyon kevés lehet. Ha az iskola távol van, de nincs pénz buszbérletre. Ha nem csak bérletre, de kenyérre is alig. Ha a gyermek fejlődését is károsító szegénység veszi körül, szippantja be a családot. Igaz, a kádárizmusban ez utóbbi nem annyira volt általános, mint manapság. Különösen a gazdasági exodus kormányának ékes ténykedése hatására. Mely utóbbit említve érdemes talán elgondolkodni azon a társadalmat teljes egészében átszövő, gyakorlatilag a társadalom szociális abortuszát jelentő folyamaton, amelynek hatására hatványozott a népességvesztés. Amikor ugyanis a kivándorolni kényszerülő fiatalok közt tört-ezrelékekben sem mérhető a hazatérési szándék, akkor az azt jelenti: gyermekeik nem Magyarországon fognak felnőni. S igen. Lehet részigazsága Kövér Lászlónak, hogy egész Európában népességhiány van. Ám az általa is képviselt párt kormányának ténykedése eddig csak rontotta a magyarországi helyzetet. Akkor is, ha évek óta szállnak a neoratkoizmus szólamai. A szólamok, és statisztikák ugyanis nem adnak enni a gyermeknek, nem segítik a szoptatást, és nem jelentenek tehetséghez mért képzést a szétvert oktatás keretei között. S ennek az égvilágon semmi, vagy alig valami köze an ahhoz, hogy egy Facebook-csoport akarja-e negatív terhességi tesztekkel flood-olni a házelnököt, vagy sem.

Amely különben erősen diszkriminatív is lehet, amennyiben a családot kétszereplősnek képzeljük el. Tulajdonképpen meghirdethették volna, hogy a férfiak is árasszák el Kövér Lászlót negatív terhességi tesztekkel. Ami aligha lehetne más, mint használt óvszerek garmadájának elküldése a házelnök számára. De elfogadom, hogy a jó ízlés kereteinek feszegetésére tekintettel, ezt mégsem hirdették meg.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése