2015. december 28., hétfő

Fideszes ígéret-premier: tervszerű aláírásgyűjtés

A Fidesz frakció nagy fogadalmat tett a 2016-os évre. Nem azt, hogy ezt követően csak megfontolt, illetve hatástanulmányokkal előkészített előterjesztéseket fognak tenni. Ilyen irreális erőfeszítést azonban nem is várnánk el tőlük. Nem is erről van szó. Hanem arról, hogy szabadságharc-aktivistákat küldenek az utcára.

Az MTI-nek legalább is erről jutattak el közleményt. S látá az úr, hogy ez jó. Na, nem az az Úr, aki Mózes könyvei szerint látott ezt-azt, hanem a másik. Az, aki a saját koordinátarendszerében szinte biztosan elérte már az „Európa esze, és megmentője” címet. Különösen, ha eleget ivott a veje mindent megvilágosító pálinkájából. Ha már az Elios Innovatív Zrt. keze nyomán nem is születik világosság, legalább pálinkában teljesítsen jól a vej. Így, mivel „Európa esze, és megmentője” nyilván jónak látja, ezért folytatódik a kormányfői felelősség atomizálása és szétporlasztása. Mert a végén még Orbán Viktornak személyesen kellene felkelősséget vállalni valami baromságért, és ő ilyen csúfságba igazán nem eshet. De legalább elmondhatjuk, hogy a jelen kormány feje jövőre is az állandóságot fogja képviselni. Pont olyan felelősségpánikos óvodásként fog másra mutogatni, mint eddig. Az ellenzék pedig, gondolom, ugyanúgy nem kíván szakértőket megszólaltatni ebben a kérdésben, mint eddig. Nem az aláírások kérdésében, hanem a pánik-kérdésben.

Tehát állandóság lesz itt! Jönnek az aktivisták és akitívkodnak majd folyton folyvást folytatva. Az aláírásgyűjtést. Mert a Fidesz címlistája a jelek szerint még nem teljes. Vagy csak nem sikerült azt a normát teljesíteni, amit Felcsút géniusza kitűzött. Most pedig a Fidesz apraja-nagyja nekiáll majd januárban, és igyekszik kezét-lábát törve teljesíteni az elvárásokat. Arra is választ adva, hogy ki ellen kell alapvetően megvédeni az országot. Mert az, aki a terroristákra gondol, az téved. Igaz, ellenük a szolgálatoknak kellene fellépni, és nem az aláírásgyűjtőknek. Az meg macerás, mert akkor ki fogja, szükség esetén, a vezér álmát vigyázni. Az is világos, hogy az aktivisták címlista-gyűjtéséhez kell a hivatkozás a menekültekre. A megfogalmazás azonban árulkodó: „A balliberálisokkal szemben - akik mindenkit korlátlanul beengednének - a Fidesz 2016-ban is nemet mond a bevándorlásra és a betelepítésre”.

Ez a fajta fogalmazás világosan elárulja ugyanis, hogy elsősorban mindenki ellen szól az aláírásgyűjtés, aki nem ért egyet Orbánnal. Pontosabban: nem ért feltétlenül egyet a miniszterelnök, akár naponta változó, éppen aktuális szólamaival. Azzal az egyszerű fordulattal, hogy az országot kész részre osztja: orbanistákra és balliberálisokra. Alkalmasint jelezve: a rasszistákkal, az álhumanistákkal, a hungaristákkal, a neofasisztákkal, s általában a szélsőségesekkel, szemben nem látják megvédendőnek az országot. Csak remélni lehet, hogy nem azért, mert ezeket már régen kooptálta a kormánypárt. S most akár el is tekinthetünk annak az árnyalásától, hogy a klasszikus liberalizmus nem kifejezetten baloldali ideológia, hogy Jézus ezzel szemben kifejezetten baloldali értékeket képviselt, miközben Orbán nem egy esetben bolsevik retorikát alkalmaz. Az ilyen árnyalatok ismeretét, a netes beszólások alapján, a hithű orbanistáktól irreális elvárni.

Azt azonban talán még a trollok is felfogják, hogy amíg a Fidesz folytatja az ideológiai árokásást, addig lassan, de biztosan szétrohad az ország. Nem az ellenzék miatt, hanem azért mert a források, az emberiek és az anyagiak is, hülyeségekre forgácsolódnak el. Magyar nyelvű plakátokra a szírek ellen, aláírásgyűjtésekre a valós döntések helyett, felelősséghárításra a kiállás helyett, és mondvacsinált hecckampányokra az oktatás, az egészségügy és minden más, a plakátoknál, stadionoknál lényegesen fontosabb ügyek helyett.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése