2014. február 18., kedd

Asszony! Aláíratni!

A kampány az kampány! Teccik érteni? Az aláírás meg aláírás. Orbán Viktor meg Orbán Viktor. Ha eccer aszondja, hogy aláírást köll gyűjteni, akkor az asszony is csak kapkodja magát, oszt húzzon aláírást gyűjteni. Valami ilyen üzenete is lehet annak a kisfilmnek, ami kiraktak a miniszterelnök arckönyvébe.

Alighanem azzal a céllal különben, hogy a kampány kezdetének tiszteletére demonstrálják a nagy lelkesültséget. Akkor aztán megjelenik az ember lelki szemei előtt a kép, amint a miniszterelnök felesége a hűvös éjszakában járja az utcákat. Aláírásokat lejmolva. S nem hisz a szemének. S alighanem jól teszi, mert ez a kép legfeljebb reklámfogásnak hiteles. Mint amikor a tengertelen tengernagy menye látogatta a sebesülteket. De arról legalább nem is akarták elhitetni az ellenkezőjét. meg aztán nem is késő este történt. Márpedig Orbán valami olyasmiket mond, hogy későn ért haza, és akkor látta az aláírásokért kuncsorgó asszonya hűlt helyét. Aki alighanem inkább szomszédolt, vagy szegény lányát vigasztalta. Teccik tudni: hatalmas bírság miatt. Ami a szabálysértés miatt vár rá a kíméletet és diszkriminációt nem ismerő hatóságtól kiróva. A miniszterelnök neje már csak azért is ilyen ügyekben járhatott, mert rendes asszonka nem mászkál egyedül késő este.

Jó! Sejtem, hogy a TEK biztos megvédené, de akkor is. Sötétedés után milyen dolog lenne becsöngetni az addig nyugodt családokhoz némi aláírás-alamizsnáért? Meg minek van akkor a számolatlan rezsigárda? Meg különben is. Miért nem a kormányfő megy gyűjtögetni? Az, hogy egyéni jelöltként nem meri megméretni magát, nem kifogás. Rendes férjnek késő este a nője mellett a helye. Ha akkora morális kolosszus valaki, mint Pannónia legújabb-kori sarokköve, akkor okvetlenül. Bár megértem, hogy eltekintett az aláírásgyűjtéstől. Mert már tolakszik is elő kép, amint bátran, a testőrök gyűrűjében, becsönget valaki idegenhez. Késő este. Kimerítve rögtön a zaklatás, és megfélemlítés kategóriáit. Márpedig zaklató módon nem szabad támogatókat szerezni. Még akkor sem, ha valaki ezen a téren is szappanoperásodni szeretne. Miközben pár dolog nagyon elveszhet a homályba.

Például az, hogy amennyiben annyi sok aktivista lesi a Vezér sóhaját, akkor Lévai Anikó miért ne ülhetne otthon? Ha pedig csak úgy elment pletyizni, az miért lenne szégyen? De leginkább, hogy mindezek után miért érzi úgy Orbán, hogy a nej távolléte miatt világraszóló magyarázkodásba kell kezdenie? Ha pedig már úgy érzi, akkor miért ilyen marhaságot ad a szájába a kultúrfelelős? Szinte biztos, hogy kevésbé gagyi reklámfogásra is telne a kreatívoktól. Már akkor, ha valóban kreatívak. Amúgy biztos kell a miniszterelnöki kampányhoz valami személyes üzenet. De azért van egy szint, ami már tényleg a szappanoperák szintje. Ez lehet, hogy egyesek szerint jól áll személyében Orbán Viktornak. De azért összességében szánalmas inkább egy miniszterelnöknek.

Andrew_s


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése