2014. április 21., hétfő

Stadion-termékenység-rítus Felcsúton

Lesz-e ilyen zászló és belőle Orbán-arc?
Sajnálom a felcsútiakat. Ahogy ma már alighanem sajnálatra méltóak voltak Scornicesti lakosai már 1988-ban is. Nyilvánvalóan elvettek területeket a stadionhoz, mert az aligha a semmiben lóg. Nyilvánvalóan Orbán-stemplit nyomtak egy vallási ünnepre, ami arrafele fémjelezni fogja az ünnepeket. S a stadion árnyéka rá fog vetülni az ott lakókra. Akkor is, ha nem haszonélvezője az építkezésnek.

Ugyanakkor van pár kérdés, ami tulajdonképpen túlmutat a médiában eddig is keringő mondatokon. Túl azon, hogy vallási ünnepeken eddig csak diktátorok számára volt szokásban az önfényezés, és a feltámadás-ünnep stadionosítása miatt nem hangos a KDNP-szekció. De Semjén Zsolt nyilván okkal hallgat. Van az a pénz, és doktori, amiért nem szólal meg. Alkalmasint doktori. Már az is nevetséges, hogy egy patyomkin-doktor nyitja meg a stadiont. Fémjelezve azt a morális szintet, amit Orbán Viktor és köre magára nézve normaként elismer. Jelezve, hogy a plágiummal, a csalással csak akkor van bajuk, ha kiderül. S akkor sem kell komolyan venni a lebukást. Csak abban az esetben, ha a Vezér kiejti a pikszisből. Schmitt Pál pedig nyilvánvalóan elég mélyre beszorította a nyelvét a farpofák közé. Amellett demonstrálja minden Fidesz-tagnak: ha kitartóan nyaltok, és kussoltok, a Vezér a bukásotok után is gondoskodik rólatok. Ám nézzük inkább a kérdéseket, melyek egy részére már most, vagy hamarosan amúgy is válasz adható.

1.      Ha feltételezzük, hogy kétszínű zászlócskákat, vagy más feltartható akármit kapnak a megjelentek, vajon kirajzolják-e majd Orbán portréját a lelátón?
2.      Felcsút kétezernél kevesebb lakósa közül az orbanista szűk eliten, a polgármesteren és az Orbán-családon kívül hányan lesznek jelen a megnyitón?
3.      A négy és félezernyi embert befogadni képes stadion közönségét milyen alapon válogatták össze? Lesz-e, volt-e DNS-vizsgálat?
4.      Amennyiben később a Vezér focira vágyik, vajon kinek lesz kötelezettsége megtölteni a stadiont? Lesz-e kötelező stadionlátogatás a felcsútiaknak?

Az első kérdés kapcsán megjegyezhetnénk, hogy a portré kirajzolása lehet a legkevesebb, amit az építkezés haszonélvezői megrendezhetnének. Mészáros Lőrinc például akár közmunkásokat is mozgósíthatna a „szent” cél érdekében. Legalább a második kérdésre is megnyugtatóbb választ kaphatnánk. Ebben az esetben legalább a felcsúti közmunkások láthatnának egyzer minőségi labdarugást az új stadionban. Abban, amiben legközelebb valószínűleg amúgy is csak klozet-takarítóként, fűnyíróként fog megfordulni. Hacsak, a negyedik kérdéskörre válaszul nem lesz kötelező a település minden járni képes lakójának a megjelenés. Biztosítva, hogy a CÖF-nek kevesebb embert kelljen mozgósítani, szállítani.

A nyitó-rendezvény, de a későbbi események közönségének összeválogatása pedig szintén nem érdektelen. Ahogy az sem, hogy milyen intézkedéseket foganatosítanak Orbán Viktor nyugalma érdekében. Az szinte biztos, hogy külön csapat fogja figyelni a főnöki orca rezdüléseit. Megbízhatóan vezényelve hurrázást, tapsot, vagy kimért fújolást. Ahogy a mérkőzés sztárja azt óhajtja. Mert a húsvéti stadionbuli sztárja nyilvánvalóan Orbán Viktor. Orbán Viktor szemében szinte biztosan. De hagyjuk is meg ebben a hitében, és térjünk vissza a kérdésekre. Jelesül a válogatási szempontokra, és az előkészületekre.

Egy korábbi Orbán-esemény például teljesen aktuálissá teheti a DNS-vizsgálatokra vonatkozó kérdést. Mert nem lehet előre tudni, hogy nem tűnik-e el egy mobiltelefon, vagy egy zacskó sózott napraforgómag. Ebben az esetben mégiscsak jobb, ha előre lehet tudni a részt vevők genetikai profilját. Kellő elővigyázatossággal akár előszűrésre is használhatják. Kiválogatva a Turul-ivadékokat a nagy tömegből. Csak olyan tömeget engedve a leendő kancellár közelébe, hogy akár Leni Riefenstahl is forgathatna filmet „A Futball Diadala” címmel. Amellett a DNS-vizsgálat a pár hónappal későbbi eredményekhez vezető eseményeknek is világosabb hátteret szolgáltathatna. Az Orbán Viktor láttán felajzott tömegben lezajló, és a Húsvét-hétfőhöz méltó termékenységrítusokhoz. Amelyek fényében máris más szemmel nézhetjük az Észak-Koreával fellendülő ginszeng-bizniszt is.

Egy jó vezér ugyanis gondoskodik az alattvalók potenciájáról. Akkor is, ha a szellemi impotencia csúcsán szerveztet húsvéti ünnepséget önmagának.

Andrew_s

1 megjegyzés:

  1. Scornicesti lakosai. Óh, szóval ez volt Felcsút előképe! De vajon Orbán Viktor tudja-e, hogy mi lett ennek az előképnek a sorsa? Hiszen most /2015. július 26.án/- a bálványosi - tusványosi szabadegyetemen valami történelmi múltról hablatyolt, amivel - szerinte - nem ártana tisztában lenni. Így van Orbán úr! Nagy és igaz szavak ezek - hozzátéve, hogy Scorniesti történetén okulva - többek közt neki sem ártana tisztában lenni a történelmi múlttal ....

    Lásd még: Scorniseti stadion
    http://sportibus.ro/wp-content/uploads/2011/01/3408460595_850c317eab_z.jpg

    VálaszTörlés