2013. október 14., hétfő

Surján és a KDNP-s erkölcstan


Surján László, a KDNP képviselője burkoltan ám, de alaposan lekövérezte Vadai Ágnest. A hír gagyi, uborkaszezonba illő. Első olvasatra. A hírt a Facebook-bejegyzés utóélete teszi jelentősebbé. Nem feledve azt, hogy a Fidesz klerikális platformja felügyeli az oktatáspolitikát, és benne az etika oktatását is. Így elvárható lenne, hogy az, aki hibát követ el, az elnézést kér érte.

De nem így Surján László doktor. Ő, a jelek szerint, a lekvárt csenő suttyó szintjén reagálta le a történteket. Levette az inkriminált képet és bejegyzést. Elnézést nem kért, hanem elsunnyogott. Jelenleg legalább is az Facebook oldalán nincs nyoma annak, hogy ilyen bejegyzés lenne ott. Miközben arra korábban többen is reagáltak. Ahogy azonban a lekvártolvaj is lebukik, ha szája szélén ott a maradék, az internet sem kedvez ennek a „holnaptól minden másként volt” stratégiának. A különböző rendszerek ugyanis megőrzik a képet, a bejegyzést és a bejegyzés visszhangjait, kommentjeit is. Kellemetlen lehet annak, aki nem meri vállalni írásait, megjegyzéseit, és nem a gerinces megoldási módot választja a korrekcióra.

Az internetes rendszereknek köszönhetően így jelenleg is olvasható az eredeti bejegyzés, és az alatta az is, hogy többen, igenis elértve Surján doktor célzását, Vadai Ágnes külcsínjére gondoltak a bejegyzés alapján. Melynek megítélése különben nyilván ízlés dolga. Ahogy az is, hogy Surján Lászlót, vagy akár Orbán Viktort, és a többieket, illetve akár e sorok szerzőjét ki mennyire tekinti modell-alkatnak. Erre kár is több szót vesztegetni. Arra azonban igen, ezzel a hozzáállásával a KDNP képviselője szép példáját adta annak, ahogy nála működik az etika. Ennek alapján könnyűnek találtathatik, mint a ma született tollpihe.

Csak az a sajnálatos, ha Hoffmann Rózsa is ebben a szellemben felügyeli az ifjúság etikaokítását. Az informatika-oktatás pedig ezek szerint ugyancsak ráférne néhány képviselőre. Legalább a rendszerismeret pótolhatná a gerinc rendszertelen viselését.

Update:
Amikor már világossá vált, hogy nem tudta eltüntetni a bunkóság nyomát, Surján László elnézést kért a DK alelnökétől. Azzal magyarázva a bejegyzést, hogy a nézettségét akarta ezzel növelni. Nem Vadai Ágnesét, hanem a saját Facebook-profilját. Igazolva azt, hogy a nők hiúságánál csak az ostoba férfiak hiúsága nagyobb. De nem ezért lett volna jobb, ha hallgat inkább. Inkább azért, mert az üres lekvárosüveg kerítésen való áthajításánál semmivel nem etikusabb másokon keresztül gyalogolni azért, hogy többen kattintsanak egy Facebook-oldalra. Egy EP-képviselőnek inkább a munkájával kellene a népszerűséget hajhásznia.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése