2016. október 29., szombat

Conteo: kormányzati amerikázás

Pár dátum conteo-kedvelőknek. Hangsúlyozva, hogy mindez azt is igazolhatja, hogy milyen egyszerű conteokkal reagálni arra, ha hiányoznak a pontos háttérinformációk

2016/09/24-25 éjjele: Megtörténik a „Teréz körúti robbanás”. Az első hírek, reakciók alapján elég zavaros kép rajzolódott ki. Még a robbanás természetét illetően is. Két rendőr megsebesül. A sebtében tartott sajtótájékoztató sem sokat lendített ezen. Sokkal inkább a conteoknak kedvezve. Később elfognak egy gyanúsítottat. Aki hallgat. Miközben a környék hajléktalanjától a gyanúsított családjáig mindenki megszólal.

2016/10/22-23: Boross Péter, 1956 kapcsán, „beszól” az amerikai imperialistáknak. Önmagában, és Boross korábbi megnyilvánulásai alapján ez szinte fajsúlytalan is lehetne. Ha ezt nem az követné, hogy az orosz média szintén a CIA-t és az USA-t teszi felelőssé. S az orosz televízióban, leporolva a cseppet sem új ötletet, olyan értelmezését adják az 1956-os eseményeknek, amely amerikai fedett tevékenységgel hozza kapcsolatba a polgárháborús helyzet kialakulását.

2016/10/24: Intermezzo. Orbán a szomszédját érintő ellenzéki kérdések kapcsán azt fejtegeti, hogy a kedves szomszéd egy amerikai titkosszolgálati játszma áldozata. Ahonnan csak egy lépés odáig eljutni, hogy aki Orbán ellen szól, az amerikai ügynök,

2016/10/25: Szijjártó végül bekéreti az említett orosz értelmezés miatt az orosz nagykövetet. Biztos nagyon alaposan beolvas szegénynek. Talán még azt is szemére veti, hogy az oroszok kicsit közelebb voltak, és kicsit nagyobb érdekük fűződhetett egy, az ittmaradásukat megindokló, casus belli-hez. Az orosz nagykövet pedig minden bizonnyal alig hebegett-habogott a szőnyeg szélén. Hogy mi egyebet mondott...?

2016/10/26: A megjelenő hírek szerint, egy hónap után, megszólal a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja. Tagadja, hogy ő lenne a robbantó. Annak ellenére, hogy a nála tartott házkutatás milyen eredménnyel járt. Ugyanezen a napon meghal Pálvölgyi Péter, az NNI kiemelt főnyomozója. Házkutatást akart tartani a Magyar Nemzeti Arcvonal Győrkös Istvánjánál, akiről feltételezték hogy fegyvert tarthat. A bizonyság beszerzése egy ember életébe került. A hírek szerint a tragikus házkutatás a Teréz körúton történtekkel is összefüggésben volt.

2016/10/27: Megjelenik a híradásokban, hogy Győrkös szervezete orosz diplomatákkal is gyakorlatozott. Az ezzel kapcsolatos összefoglalóban az Index-en szóba kerül a GRU, az orosz hírszerzés. Nehéz elhessenteni a gondolatot, hogy ezek a szervezetek egyvalamihez hivatalból nagyon értenek: hallgatni. S ezzel a háttérben maradni. Kevéssé tűnik valószínűnek, hogy olyan információjuk válik adott esetben közprédává, amit nagyon titkolni akarnak. Valamiért ennek ellenére elterjedni látszik az a szintén nem új keletű nézet, hogy a hazai szélsőségeseket oroszok patronálják. A bőnyi gépfegyverhasználat gyanúsítottjának ügyvédje szerint: a lövések véletlenül dördültek el.

2016/10/28: Megjelenik a hír, hogy Bőnyön, a rendőrgyilkossággal vádolt Győrkös házában egy nappal korábban vadonatúj orosz fegyverek kerültek elő. Előkerül egy furcsa, még 1999-ben készült fénykép is. Ezzel kapcsolatban tényleg inkább az az igazi kérdés, hogy mit keres egy hungaristákból (nyilasokból) álló küldöttség a parlamenti fogadáson?

Kínos lenne, ha kiderülne, hogy Győrkösnek már akkor is meg voltak az orosz kapcsolatai. Az sem lenne kevésbé kínos, ha kiderülne: a körúti robbantó megszólalása, illetve a bőnyi lövések kapcsolatban vannak egymással, valamint Szijjártó és az orosz nagykövet tárgyalásával. Miközben az sem lenne örömtelibb, ha az amerikai titkosszolgálat felfrissített emlegetése a keleti kottaálványok alapján történne. Ha szentté egyik oldalt sem kell persze avatni.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése