2016. március 12., szombat

Semjén az erkölcs-hasadásról

Ahogy az egykori rezsibiztost, Semjén Zsoltot is leporolták, és mikrofonközelbe engedték. Az MTI közleménye szerint bevándorlásügyi, és demográfiai szakértőként nyilatkozott az európai erkölcsök meghasonlásáról.

Mondván, hogy erkölcsileg és politikailag egyaránt „meghasadtak az evidenciák”. Semjén fejében meg a történelmi evidenciák hasadtak le. Elkotródva a tudata mély és sötét szegletében. S most ott várják a szellemi szemetet felkavaró vihar elmúltát. Már csak azért is, mert Semjén egy olyan pártszerűen működő szervezetet képvisel, amelyik a nevében a kereszténységet hirdeti. Jézus meg nem igazán tanított olyasmiket, hogy „űzd el magadtól a rászorulókat”. Amikor tehát a KDNP kiáll a menekültek elleni fellépéseket szorgalmazó kormányzat mellett, akkor vesztésre kezd állni a Bibliával, és persze az emberséggel, szemben. Amelyeket nyilván jobban ismernek a jelek szerint még a pápánál is. Aki olyan elmaradott nézeteket vall, amely alapján nem tekinthető a gyermekéhezés pusztán rossz szokásnak. Ahogy azt Nagy Harrach definiálta.

De ez nyilván csak az egyik olvasata, kiragadott pontja annak, amit Vadászó Semjén mondott egy könyvbemutatón (Pascal Fontaine: Út Európa szívébe). Egy másik kiragadás az MTI közleményéből imigyen szól: „a demográfiai kérdéseket az országoknak saját maguknak kell megoldaniuk, ezért evidensnek nevezte annak támogatását, hogy Magyarországon magyar gyerekek szülessenek”. Amit ez az aranyköpés követ: „beláthatatlan következményei lesznek annak, ha az európai kultúrkörön kulturális és etnikai értelemben kívülről engedünk be tömegeket, demográfiai okokra hivatkozva”. Így, a teljes kiemelés az, amitől a történelem ismerete a háttérbe vonul. A „magyar gyerekek” ügyében például elég a telefonkönyv átlapozása. Majd szemrevételezése, hogy hány nemzetiséget tükröző családnév van. De ezt már felvetettem akkor, amikor általában is a történelem hiányos ismeretét róttam fel a melldöngetőknek. Fenntartva, hogy egy olyan országban, ahol több ismert betelepítési hullám zajlott, egy egész mezőgazdasági technológia, a digózás, őrzi az azt végrehajtó nemzetiség nevét, ahol évszázadokig követték egymást a részleges idegen megszállások, kicsit idióta dolog a nemzetiségi alapokon zajló acsargás.

Miközben örömmel venném, ha Semjén is elgondolkodna azon, hogy hány biológiai elődjét ismeri az elmúlt ezer évből? Elvégre potom 2^39, azaz 549.755.813.888 emberről lehet szó. Igazán semmiség. Különösen annak fényében, hogy a legtöbben a dédi nagymamájáról sem tudják, hogy hol élt, és ki volt a biológiai szüleje. De az is érdekelne, hogy szembe köpné-e a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázás történetének is az első vb-aranyát nyerő Liu Shaolin Sándort? A magam részéről inkább megtapsolom!

Ellentétben Semjénnel, és pártjával. Akit, és amit igen komoly emberi meghasonlás lehet megtapsolni. Mármint azoknak, akik a Bibliáról többet tudnak, mint azt, hogy hol találják a fényképét az interneten.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése