2016. szeptember 6., kedd

Demagógisztáni napló: Nemzeti Keresztes Háborút Felügyelő Államtitkárság

Állítólag, mert reggel óta többen állítják, megalakul a Nemzeti Keresztes Háborút Felügyelő Államtitkárság. Egyelőre még csak a keresztény-üldözés ellen tervezett a fellépés, de a nagy álom csírája már ott van ebben is. Elvégre a keresztényeket nyilván a muszlimok üldözik. A kereszténységet meg a magyar kormány.

A magasan szárnyaló döntés alapja állítólag az, hogy Orbán Viktor és Balog Zoltán közel-keleti keresztény vezetőkkel pacsizott. Úgy még abból a keresztes háborúból is lehet valami. Csak sokat hozzon az oligarcháknak. Elvégre a mondás szerint Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen. Majd pont a keresztényüldözés ellen fognak társadalmi munkában harcolni. Pedig milyen szép lenne! Közadakozásból, a keresztényüldözésben hívők alamizsnájából például tőlem nyugodtan működhetne az államtitkárság. Lehet ugyan, hogy éhen döglenének, de legalább megéreznék a különbséget a szegénységi éhezés, és az életmódi diéta között. Harrachra például egészen biztosan ráférne a korrepetálás ezügyben.

Amúgy persze igazán kevéssé hihető, hogy ez a fenomenális ötlet most fogalmazódott meg a kormányzat erre szakosított figuráiban. Csak az is lehet, hogy most kell valami jó kis helyet találni az Olaszországból hazatérő Török Tamásnak. Amolyan kegydíj gyanánt a sok keresztényüldözésért, amit Itália földjén el kellett szenvednie. Ott, ahol tradicionálisan üldözik a keresztényeket. Annyira, hogy a pápára is külön testőrség vigyáz a Vatikánban. Ami még véletlenül sem Európa csizmáján van. Abban az alternatív univerzumban, amelyben Orbán és Balog él. Abban az alternatív univerzumban, amelyben a gyermekek aszerint születnek eltérő jogokkal, hogy a szülők jogállása milyen. Egymáshoz. Rétvári árnyékkereszténysége szerint. S kár lenne elfeledkezni arról, hogy Rétvári Bence is államtitkár. 2010 óta. Jelenleg Balog beosztottjaként, mint az Emmi parlamenti államtitkára. Amire különben nyilvánvalóan égető szüksége van az országnak. Bár lehet, hogy itt viszonylag kevesebb kárt okoz.

Ellenben 2012-ben ő tette le a keresztény üldözési mánia alapjait. Holott már akkor sem volt teljesen világos, hogy milyen üldöztetésről beszél Magyarországon. Mert egy államtitkár akkor is a magyar kormányzati hatalom része, és ez azóta sem változott. Így már akkor is az volt megfogalmazható, hogy a keresztények üldözése elleni fellépés alapvetően az ellenzék elleni fellépés „fedőszerve”. A világban előforduló tetszőleges vallási üldöztetés ellen ugyanis aligha a magyar kormányzat a felkent fellépő. Ha valakinek ez hatáskörébe vág az a például pápa. Az a Ferenc pápa, aki például a jézusi tanítások nevében emberségre, a szegények, és velük a menekültek, a hajléktalanok felkarolására is buzdít. Ellentétben a magyar kormányzattal, amely egy évnél régebben uszít a menekültek ellen, legfeljebb a közterek optikai képjavítása szintjén hajlandó foglalkozni a hajléktalansággal, és messzemenően megveti a szegényeket. Aminek legnyilvánvalóbb jele az a miniszteri kijelentése, hogy mindenki annyit ér, amennyit kaparni tud.

A keresztény eszmeiség üldözőit tehát aligha kellene a felállítandó államtitkárságnak messze keresni. Annyira nem, hogy a kormányzat holdudvarának posványából kiböfögő, a pápát támadó senki kitüntetést is kapott. Amelynek kapcsán a vagyonát nyílván már holnap szétosztó, és azt követően darócköpenyben kolduló terrorházi igazgatónő kinevezte keresztes lovagnak az illetőt. Amennyiben elfogadjuk alaptézisként, hogy Ferenc pápa keresztény, akkor az új államtitkárság például azonnal felléphetne Bayer ellen. Azonban ezt sem szeretném. Mert ez is csak nyitánya lenne egy általános, vallási álarcot tartó, de alapvetően politikai tisztogatásnak.

Ugyanakkor érdeklődéssel várom az új államtitkárság megalakulása esetén a cselekvési mottójukat. Orbántól például ismert mondás, hogy „Egy a tábor, egy a zászló”. A felállítandó államtitkárság, de a gyakorlatilag kötelező hittan, a folyamatosan túlhangsúlyozott kereszténység fényében is, akár az is lehetne, hogy „egy a tábor, egy a vallás”. Orbánról meg tudjuk, hogy számos alkalommal nyilatkozik úgy, mintha önazonos lenne az országgal, a vallással. Ő is, de a pártja és kormánya szinte biztosan. Miközben egyfolytában erősíti a decibel-hazafiságot. Úgyhogy tényleg csak egy kutyaszökkenés eljutni az „Egy ország, egy nép, egy vallás” jelmondathoz. S igen,ez már igazán méltó lenne a felállítandó államtitkársághoz.

Az említett jelmondattal egy baj van. Foglalt. Tomás de Torquemada, az egykori főinkvizítor hitvallásaként.


Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése