2016. szeptember 10., szombat

Gipszben futást a közlekedtetőknek

Szél Kálmán téri zöld
Fotó: EISimay
Ma ismét megállapíthattam, hogy nem az ókorban élünk. Azon egyszerű okból kifolyólag, hogy az ókori utak némelyike máig járható. A mai utakat meg, helyenként, láthatóan nem lehet még évekig sem háborítatlanul használni. De hát, ugye, a fejlődésnek ára van. Ám azt, akinek ez jelenti a perspektivikus fejlődést, szívesen elküldeném egy sajátos sportág próbafutamára. A gipszben futásra.

Ennek keretében összegyűjteném a Budapest közlekedéséért és a városvezetésért felelős szájtépőket a Moszkva tér közepére. Mindkét lábukat combközépig begipszelném, majd adnék a kezükbe egy-egy mankót. A helyben található tájékoztatási rendszer jobb élvezete érdekében a fülükbe némi viaszt tömnék. Mert az 56-os villamos éppen aktuális megállójában csak magyar nyelven hangzik el nagy ritkán a magyarul is használhatatlan információ az 59-es villamos éppen aktuális közlekedéséről. Mert azt gondolom a tervezők sem gondolták komolyan, hogy mindenki alanyi jogon ismeri a főváros összes útvonalát. Ebben az esetben az, hogy időnként belebrekegik a levegőben, hogy a Margit körútról indul az 59-es villamost pótló 59B villamost pótló busz, az igencsak szerény információ. a hülye külföldi meg eresszen gyökeret. Mi a fenéért jön Budapestre. S ha már ide ette a fene, akkor menjen taxival.

Tehát a gipszben futókat a megfelelő felszerelés biztosítását követően felkérném, hogy a téren száradó fák tövétől az Onkológia, majd a Böszörményi út elejének érintésével jusson el a Móricz Zsigmond körtérre. Onnan a Bartók Béla útnak mondjuk a második háztömbjéig Ezen ellenőrző pont érintésével keressék fel a Szent Gellért teret, majd a Batthyány tér érintésével jussanak vissza a kiindulási pontra. A taxi természetesen tiltott tömegközlekedést és lépcsőt pótló eszköz a számukra. A különösen nagyszájú városrombolóknak alkalmazni lehetne egy pesti kitérőt. Az ideiglenes városlezárások megtekintésére. A kevésbé nagyszájúak megtehetik ugyanezt az útvonalat kerekes székkel. Annak érdekében, hogy maradéktalanul kiélvezhessék azt, amit jelenleg Orbánia bűnös városának lakói kénytelenek elviselni a véletlenszerű városátrendezések következtében. Mely büntetés első, és legnyilvánvalóbb tétele nyilvánvalóan a tajparaszt Tarlós hivatalba segítése volt.

De az is nyilvánvaló, hogy amennyiben a Bartók Béla utat, záros időszakon belül ennyit kell felbontani, akkor valami nagyon nem stimmel. Vagy a kerület vezetésével, amely képtelen felszólítani a munkálatokban érdekelteket a munkák összehangolására. Vagy a kivitelezőkkel, akik egy rohadt csövet nem képesek úgy lerakni, hogy közben mások, ugyanannak a lezárási, felbontási ciklusnak a keretében, de másutt a síneket csesztethessék. Vagy a tervezőkkel, akik szerint mindez így szép és tervszerű. Mely utóbbi esetben a tervezőket nemhogy az egyetemre, de az óvoda nagycsoportjába sem küldeném vissza. Mert ott, amennyiben a fakocka-várat így építenék, úgy vágná szájon őket a konkurens, és tervezettebben építeni akaró kiskölök, hogy hazáig szipognának. De persze felmerülhet az is, hogy a munkálatok szükségességét kiíróval van baj. Azzal, hogy nem tud egyszerre akkora összeget biztosítani, amennyiből valamennyi szabadrabló egy menetben jól lakhatna. Ám ilyen feltételezéssel nem élhetünk egy országban, ahol harcolnak a konkurencia ellen, és az országvezetés az igazmondásáról híresen éli sanyarúan nélkülöző mindennapjait.

Azért minden esetre megnézném, amint az említett grémium végigbotorkál egyik megállóból a másikba, majd hegynek fel, hegynek le, hogy aztán ki tudja, hol bukkanjanak elő valami kis utca végén. Ahonnan esetleg mankózhatnának vissza. Mert éppen ott nem férnek át a maradék résen. Ahol szabálytalanul bár, de talán át lehet nyomakodni. A gipszben futás bajnokainak pedig a véleményére akkor lennék kíváncsi, amikor túl jutottak a kiránduláson. Mert egy irodában ülve, közpénzen szónokolva elhiszem, hogy nagy a pofája a tisztelt társaságnak. Miközben az egész város a hülyeségük miatt szív, mint a torkos borz.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése