2015. április 10., péntek

Állati humorzsákok

A humor, vagy az, amit annak minősítenek egy bizonyos esetben nyilván egyénileg értékelhető. Nem mindenki nevet minden esetben ugyanazon. Még az olyan, különben sokak számára vidám perceket okozó írások, szólások esetében sem, amelyet a humor klasszikusaiként szoktak emlegetni. Ugyanakkor vannak olyan „aranyköpések”, amelyek sokkal inkább azt leplezik, le aki a bunkóságot gondolja humorosnak.

Valami ilyesmi gondolatok kezdtek keveregni annak egy, állítólag falfirkaszövegként regisztrált, de a neten pár fórum-hozzászólásban is felbukkanó szövegnek az olvastán. Egy olyan szöveggel kapcsolatban, ami simán leállatozza a nőket. Nem direktben, hanem valami egészen burkolt formában. Egy olyan összefüggésben, amely szerint a nők eltűnését egy hetes ivászat, majd egy másik állat beszédre tanítása követné. Ami azért egy elég fura hozzáállás a világhoz. Majdnem olyan széles látókörre, és komolyan érett személyiségre utal, mint amilyenre Semjén Zsolt minapi beszólása volt az állatok túlvilágával kapcsolatban. Ami természetesen nem jelenti azt, hogy a KDNP politikusa hasonló elveket vallana. De azért az egyház, a nőket másodrendű, illetve eredendően bűnre csábító lényként minősítő évszázados retorikája kellően megágyazott annak, hogy a nők állatnak való minősítését némelyek humorosnak tartsák. Talán éppen a madárvadász legújabb haknija is hozzájárult az érzékenyítéshez. Mert a net szerint évek óta kering a nőgyűlöleti humor.

Azért, ahogy említettem, a megalázó minősítésekkel humorizálók a saját lelki nyomorukat leplezik le. Nem csak a nőkkel kapcsolatban, hanem általában is. A tiszta, lecsupaszított megalázás ugyanis nem humoros. A nők esetében sem. Nem csak azért, mert a saját anyjukról is nyilatkoznak az adott esetben. Bár ez is megfontolandó, hiszen Darwin óta tudjuk: a hasonlók, a hasonlóktól születnek. Aki a kedves mamát leállatozza, az tehát maga sem más. Talán ezt hangsúlyozza csak tovább a nők eltűnését követően kilátásba helyezett ivászat. Mely arra is utalhat, hogy némely humorzsák csak állati szintre lerészegedve képes kapcsolatot teremteni a nőkkel. Akkor meg már minek. Bár ki tudja? Esetleg azt az önbevallást tartalmazza, hogy akkor érzik jól magukat, ha kijön belőlük az állat. Amihez segédeszközként a pia kell nekik. S sok. Ha pedig eleget isznak, akkor bármelyik állattal beszédbe tudnak elegyedni. No meg aztán össze is bújni velük. Ha akarják, ha nem. Az állatok. Ahogy alighanem a hasonló nézeteket vallók közül kerülhetnek ki a nemi erőszakot elkövetők is.

Minden esetre, az említett „aranyköpést” humorként megélők aligha az intelligencia csúcsait ostromolják. Önleleplezésük alapján látens erőszak-elkövetők, illetve állatokkal közösülők. Csak elegendő alkoholt kellhet ehhez magukhoz venni. Amit azonnal el is kezdenek magukba táplálni, ha az asszony nem látja. Mert a pakliban ez is benne van. Az a mélységes önkép-zavar, ami nyomán permanens kisebbrendűségi komplexusuk van. Aztán lehet, hogy a kocsmából hazatérve két pofonnal ágyba küldik az asszonyt. Hátha szül még gyereket. S akkor, mint azt Varga Istvántól tudjuk, még az erőszak is bocsánatos lehet. Valakivel szemben legalább erősek lehetnek. Mint azok a vadbarmok, akik csak tömegben erősek, és csak egy társadalmilag kiszolgáltatott emberrel szemben.

Nem igazán lennék meglepve, ha a nőket leállatozó humorra komoly vevőkör bizonyulna a rasszisták körében. Még akkor sem, ha éppen a cuki-kampányos korszakukat élik.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése