2012. november 10., szombat

Orbanista ezoterika.


Az ezoterika az emberiség történelmével egyidős, és sokszor sorolják ebbe a körbe azokat a legtöbbször látszólag megmagyarázhatatlan kapcsolatokat, ami emberek, vagy az ember és környezete között alakul ki. Néhány, a kultúrtörténet során először ide sorolt jelenségre később többé-kevésbé pontos magyarázat született a természet és társadalomtudományok fejlődése során. Míg nem egy esetben egyfajta okkult tartalommal is használják magát a fogalmat. Azt, hogy a lelki, szellemi kapcsolat mennyiben tartozik az okkult tanok közé, azt persze nem célom minősíteni, de a spirituális kapcsolatok egy részét, valamint a fényképek alapján való jóslást alighanem be lehetne sorolni az ezoterika nagy gyűjtőfogalma alá. Még akkor is, ha miniszterelnökről van szó.

Az utóbbi, a fényképes jóslás kapcsán volt miniszterelnökről, és mindjárt kettőről is. Előre leszögezem, hogy az, ha a regnáló kormány hatalmi centruma egy civil mozgalmon keresztül próbálja lejáratni a potenciális ellenfelet természetesen nem a jóslás szintje. Szimplán gerinctelenség, ha bebizonyosodik. Az azonban, amit ennek kapcsán reinkarnációként emlegetnek, az már a ködös elvontság ugarán ugat. Márpedig az MNO, részben az MTI-re hivatkozva, azt kérdést vetette fel, hogy Bajnai Gordonban reinkarnálódna-e Gyurcsány Ferenc. Most tekintsünk el attól a cseppet sem elhanyagolható apróságról, hogy a reinkarnálódás halálesetet tételez fel, és vigyázó szemünket az indokra vessük. Egy folyóirat és egy könyv borítójának összehasonlításaként „meglepő hasonlóságra bukkant Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc kapcsán az MNO”. A meglepődés oka kéztartás és az arckifejezés hasonlósága. Úgyhogy a jövőben mindenki nagyon vigyázzon, hogy miként gesztikulál, mert jönnek az állami kéztartásfelelősök, és még talán meg is bírságolják, ha valami okkult tudományokkal kapcsolatba hozható festményre hasonlít a kéztartásuk. De legalább rá lehet fogni, hogy az adott boszorkánymester az illetőben reinkarnálódott. Azért persze az ilyen tudósítások összeállítóinak is van mitől félnie. Mert elképzelhető, hogy azok, akik kevésbé fogékonyak a kormányzatilag előírt ezoterikára, mint a narkotikumokra, netán útra kerekednek. Azzal az elhatározással, hogy ők is kérjenek abból, amit az MNO szerzője esetleg használ.

No, de a rejtélyes kapcsolatok kapcsán a regnáló miniszterelnökkel sem lehetünk adósak. Illetve, ha esetleg el is feledkeznék róla, az Alaptörvény nagy dekoratőre nem tesz ilyet. Közel egy évvel ezelőtt Kerényi Imre még azt nyilatkozta, hogy Orbán Viktor szereplése egy festményen a miniszterelnök odapottyanását jelenti csupán. Az illusztrációk vándorkiállításának megnyitójára már teljes mértékben megtalálta a választ még erre is. Ha ugyanis tényleg mindannyian spirituális kapcsolatban vagyunk Orbán Viktorral, akkor nyilván a festő is abban volt korábban, és maga Orbán Viktor adott neki tudatalatti parancsot a pottyantásra. Elvégre az, akit a diktatúra sem zavart korábban, nyilván a szellemi síkok közt bolyongva sem kér, hanem utasít. De Kerényi kijelentése egyben orbanánia egyik új, kötelezően betartandó, hittételét is előrevetítheti. Innentől elég, ha csak páran tartanak közvetlen kapcsolatot a Vezérrel. Mindenki másnak kötelezettsége a gondolatok szintjén is betartani mindent, amit a miniszterelnök szeretne. Különben gondolati felséggyalázást követ el, amit a spiritiszták aztán majd felfednek, és mindjárt büntetnek is. Bár, jobban belegondolva talán senkinek sem kell közvetlen kapcsolatot tartania a miniszterelnökkel.

Például Kerényi Imre lehet, hogy már régen a titkos vajákos-céh nagymestere, és most csak véletlenül elszólta magát. Szinte már látjuk, amint ül egy félhomályos, az alaptörvényi változások módosításainak módosításaival kitapétázott szobában, kikapcsolt telefonnal és vár. Várja a nagy jelenést. Lehet az is, hogy álmában megjelent neki Orbán Viktor, és sugallta neki, hogy az Alaptörvény illusztrációinak jegyében győzni fog. Például a józan ész felett, mely győzelme szinte tökéletesre sikerült.

Simay Endre István

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Comments on Facebook