2016. július 19., kedd

G. Fodor: Etikexit

Forrás: 24.hu
Olvasom, hogy az ELTE-t hatalmas veszteség érte. Nem kérem, nem egy neves professzor halálhíre a téma. Hanem az, hogy az egyetemet otthagyta G. Fodor Gábor. Az ok pedig az, hogy az egyetem etikai bizottsága elmarasztalta. Jobbára azért, mert több olyan, morálisan és etikailag is kifogásolható akcióhoz hozzáragadt a neve, mint például Tóbiás József feleségének és kislányának a lejáratási kísérlete.

A pletykák szerint olyan orgánumokban tett rossz fát a tűzre, amelyek Habony Árpádhoz kötődnek. Úgyhogy még az sem kizárt, hogy a következő hír az lesz: az ELTE etikai bizottságát menesztették. Esetleg az intézmény rektorát is. Ahogy pár napja az volt a hír, hogy a Habonyról érdeklődő papot menesztette az egyházi főnöke. Mert Habonyról jót vagy semmit. De inkább semmit. Még ibizai reklámvideót sem. Szóval: lehet, hogy az egyetem rektora kezdhet félni. Elvégre ő kezdeményezte az etikai eljárást. Arra is hivatkozva, hogy a docens által az egyetemhez köthető írások „megjelentetése az egyetem társadalmi megítélésére és hírnevére is negatívan hatott”. Amiben talán van igazság. De talán nincs. Ezt ki-ki megítélheti. Ahogy azt, hogy G. Fodor „védekezésében” mennyi az igazság.

Mármint abban, hogy miközben őt szívatja az etikai bizottság, „számos, valóban indokolt esetekben az Egyetem néma maradt”. Amely esetekről lehet, hogy többet tud, mint amennyi kiszivárgott. Akár arról az eseménysorozatról is, amely végül Semjén egyfajta bevédéséhez vezetett. S amellyel kapcsolatban az ELTE hírneve szintén negatív aurával gazdagodhatott. Tekintettel arra, hogy dékáni szintig érintve volt a KDNP vezérfiguráját érintő ügy elsimításában. Így aztán előfordulhat, hogy G. Fodor, különben teljesen érthető, és akár példamutatónak tekinthető, számon kérését követően felborul még pár éjjeli az egyetem környékén, illetve az egyes bársonyszékek alatt. Amely helyzetért különben nem lenne nagy kár. Valószínű, hogy jó néhány olyan pohár van ott szakdolgozati, doktori, és egyéb címkékkel felmatricázva, amelyekbe időszerű lenne tiszta vizet tölteni.

Sok szempontból különben nem is igazán van más lehetősége a rektornak. Ha ugyanis nem azt akarja igazolni, hogy G. Fodor ellen politikai döntést hoztak, akkor egy olyan útra lépett az intézmény vezetése, amin célszerű végigmenni. Már csak azért is, mert a politikai támadások kivédése mellett tényleg példát mutathatna a többi felsőoktatási intézménynek. Morálból, illetve etikából. Is. Valamint függetlenségből is. Jelezve, akár a politikának is, hogy egy határt az oligarchikus ejtőernyősök és titán-elvtársak sem léphetnek át. Már akkor, ha az egyetem küszöbét is át akarják lépni.

Úgyhogy, G. Fodor távozásától függetlenül, kíváncsian várom a fejleményeket. Azokban az esetekben is, amelyek már szellőztek egyet az ELTE kapcsán, és azokban is, amelyek a jelen eset nyomán kerülnek majd napvilágra. Az említett út következetes végigjárása nyomán. G. Fodorért meg addig is, szinte biztosan, krokodilkönnyeket hullat a hallgatóság.

Andrew_s

2 megjegyzés:

 1. "Ahogy pár napja az volt a hír, hogy a Habonyról érdeklődő papot menesztette az egyházi főnöke."
  *
  Hm. Talán azért, mert az ortodox zsidó vallás szerint: "A "jud-hé-váv-hé" ( Jahve) Isten különleges Neve.
  Helyette ADONÁJ szót mond a zsidó ember, mert nem szabad kiejtenie a szent istenfélelem miatt."
  *
  Ergo: az Istenfélő katolikusnak sem szabad kiejtenine Habony nevét, helyette Orbán Viktort kell mondani. Ezt egy katolikus papnak illene tudnia, főleg, ha "Tengó atyáról" van szó.
  *
  Lásd még: https://www.youtube.com/watch?v=DBFxunVscLE
  *
  Ezek után már én sem merem megkérdezni, hogy ki is tulajdonképpen ez a Habony Árpi?
  *
  Még a végén kitiltanak az országból..

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. "Ahogy pár napja az volt a hír, hogy a Habonyról érdeklődő papot menesztette az egyházi főnöke."
   *
   Aztán: miért is menesztette a püspök úr?
   Nem is tőle kérdezte meg Tengó atya!
   *
   Azért rúgta ki, mert a püspök úr sem tudja, hogy ki is ez a Habony Árpád?

   Ha a püspök úr sem tudja: miért nem kérdezi meg akkor a főnökét?
   *
   Na, jó bevallom - amikor a "főnök" szót leírtam: nem a Mindenható Istenre gondoltam, és nem is Krisztus földi helytartójára - Ferenc Pápára - csak annak területi képviselőjére: Orbán Viktorra utaltam.
   *
   Viszont üdvös lenne a püspök úr részéről, ha a "főnök" szóra neki a mindenható Orbán Viktor helyett a Mindenható Isten jutna az eszébe...
   Q.E.D.

   Törlés