2016. július 27., szerda

Demagógisztáni napló: Számokkal nem készülő migránsozók?

A legújabb, az éppen aktuálisan bemondott legújabb, közvéleménykutatás beharangozásainak egyik címe szólt úgy, hogy „Bejött a Fidesznek a migránsos kampány, egyre népszerűbbek”. Tegyük fel, hogy így van. Annak ellenére, hogy az „egyre népszerűbb” állítás alig magasabb, mint egy harmados támogatottságot jelent.

De ez egy rendes diktatúrában már elég az abszolút hatalomhoz. Ha az az egyharmad AK-47essel a vállán kezd érvelni. Esetleg még akkor is, ha szellemi géppuskákkal érvel. Amelyektől, a történelem tanúsága szerint már nem kell sok a fizikaihoz. Akkor, ha az említett szellemi muníció nem érveket, hanem gyorstüzelő demagógiákat, félelemkeltő lózungokat sorakoztat fel. Ahogy a Fidesz a nap huszonnégy órájában képes a menekülteket emlegetni. Amihez kétségtelenül hozzá tartozik, hogy ebből a szempontból kifejezetten ügyesen operál a terror-hírekkel. Amelyek kétségtelenül léteznek. Bár kicsit bővebb információ lenne az elkövetők motivációjáról, ha nem sietnének annyira lelőni a többségüket. De elfogadom: ott és akkor az a célszerű. Mint az állatkertből szökött farkas esetében. Amikor szintén tök ciki lett volna, ha utólag kiderül: nem is annyira vad, és nem is annyira félelmetes.

A kezében késsel torkot átvágó ifjú nyilván más kategória. A Hitlerért rajongó, és kifejezetten bevándorlókra vadászó müncheni ámokfutó pedig még másabb. Azonban nyilvánvaló, hogy még cikibb lett volna, ha mindjárt az első híradásoknál kiderül, például a hazai királyi médiából, hogy alapjában véve nem iszlám fanatizmusból, hanem szélsőjobboldali lelkesedésből ölt. Márpedig a szélsőjobb jön fel, mint a talajvíz. Nagyjából annyira, mint a kétségtelenül szomorú híreket meglovagolóknak lelkesen tapsolók fejében. Mert különben esetleg elgondolkodnának a statisztikákon. Nem a Fidesz támogatottságán. Vagy nem csak azon. Hanem a bűnügyieken is. A nagy migránsozóknak, egyfajta nyílt kérdésként nekik is szegeznék néhányat:
-       Az EU területén hány nemi erőszak, gyilkosság, verekedéses sérülés fordul elő, mondjuk, havonta?
-       A fentiek mekkora arányát követik el a frissen érkezett menekültek? S mekkora arányát követik el vallási fanatizmusból?

A két említett adat alapján például sokkal tényszerűbben lehetne érvelni amellett, hogy a menekültek márpedig jelentős közbiztonsági veszélyt okoznak. A Fidesz esetében például annál is egyszerűbb lenne ez az érvelés, mert csak össze kellene hasonlítaniuk a kerítésállítás előtti, illetve -utáni számokat. Rögtön kijönne, hogy mekkora hatalmas védelmet jelent a „pénznemszámít” kerítés.

Rögtön az említett számok összecsipegetése után jöhet az elvi állásfoglalás, hogy hányadik generációig bevándorló a bevándorló. Mármint valójában, és nem csak akkor, amikor a lózungokhoz kell üzemanyag, és a pálinka már elfogyott. Természetesen alapos indoklással, hogy miért pont az így kijövő szám az igazi. S eltekintve attól, hogy nem túl sokan tudnák már hazánkban sem megmondani, hogy a biológiai felmenőinek üknagyapja kinek az unokája volt. Biológiailag. Hátha kiderülne: egy migráncs pofázik a migránsok jelentette veszélyről.

De maradjunk az említett számoknál. Mert azok jelentik a száraz tényeket. Még akkor is, ha az éppen kioltott életért hatalmas kár. Ahogy a nemi erőszakot sem menti, és nem teszi meg nem történtté. Ám azért a kioltott életért is kár, amelyet nem a sajtóban átdimenzionált elkövetői kör olt ki. S annak a nőnek, gyermeknek sem csökkenti az elszenvedett traumát, ha a munkahelyi vezető, vagy az utcán éppen arra járó csirkefogó az elkövető.

Úgyhogy kedves demagóg migráncsozók: elő a számokkal. Csak úgy ne járjatok, mint a baleseti statisztikákkal. Amelyek azt mutatják, hogy a nagy médiavisszhangot kapó repülőgép-balesetekben elhunytak akár nagyságrenddel kevesebben vannak, mint a közúton balesetet szenvedők.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése