2016. július 10., vasárnap

No Comment - Kiragadások

Kiragadások. Sokszor a sok szövegből is kiragadott mondatok maradnak meg. Néha talán nem is érdemes mást megjegyezni. Néha azokat sem, mert a végén még összeakadnak a különböző irányból érkezett töredékek. Azért persze a világ csak termeli a hírmorzsákat.

„Erdő Péter: Embercsempésszé válnánk, ha befogadnánk a menekülteket” „Stabilabb, világosabb szabályokra lenne szükség – jelentette ki a bíboros. Pillanatnyilag az egyházak nem jogosultak arra, hogy befogadjanak menekülteket. Ez tilos: ha így tennének, akkor embercsempészek lennének.” Czene Gábor/NOL 2015. szeptember 15.

„Hiszen a németek és mi, közép-európaiak Európa alapértékeit őrizzük: a keresztény-zsidó világképet, a megbízhatóságot, hogy a szerződéseket betartják.” Orbán Viktor, 2016. február 25.

„A menekültek védelme az Európai Unió humanitárius felelőssége” Angela Merkel német kancellár, 2016. július 10. (MTI).

„"Miután kerülni szeretnénk határaink mentén az állandó tartózkodásra alkalmas hely létrejöttét, felajánlását csak a szerb határtól távolabb eső területen tudom támogatni" - válaszolta Pintér Sándor Iványi Gábornak, miután a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője arról tájékoztatta a belügyminisztert, hogy az egyház mobil illemhelyeket telepítene a röszkei és a tompai határátkelőnél, illetve a szemetet is összeszednék a területeken.” Népszava információ, 2016. július 10.

Ferenc pápa: Az irgalmas szamaritánus nem csak egy példázatot jelent, hanem egy életút választását is. Nem egy kényelmes út, hanem konkrét választás. Annak eldöntésére, hogy miként élünk és miként kezeljük a körülöttünk élőket. Elise Harris/CNA, 2016. július 10.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése