2016. február 20., szombat

Orbán az EU szűzkurvája?

MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs
Az angolok megzsarolták az uniót, és bejött nekik. Ez nyilván az egyik olvasata annak, hogy egyfajta különleges idegenrendészeti jogosítványt kaptak az EU-n belül. A másik olvasata ugyanennek, hogy a külföldi munkavállalók, a származási országtól függetlenül megszívták. Akkor, ha Angliában próbálnának szerencsét. Ugyanakkor, ha a magyar gazdasági exodus kormányának vezetője azt hiszi: megállítja ezzel a kivándorlást, akkor Orbán valószínűleg téved.

Márpedig Orbán Viktor megszavazta azt a záródokumentumot, amely Nagy-Britannia unióban maradásának egyik záloga volt a jelek szerint. Ettől még persze az angolok úgy szavaznak, ahogy akarnak a népszavazáson. De legalább Cameron elmondhatja, hogy nem megy haza üres kézzel a csúcstalálkozóról. Ahonnan Orbán Viktor azzal a tanulsággal távozhat, hogy nem lehet mindig minden elől a függöny mögé bújni. Márpedig akkor, ha a jelenlegi megállapodásban szó esett a menekült-kvótákról, akkor megszavazni csak azzal lehetett. Függetlenül attól, hogy Orbán Viktor az ülést követő sajtótájékoztatóról mit üzent haza. Mert afelől senkinek ne legyen kétsége: a kommunikáció szerint átütő magyar siker született. Egész Európa elfogadta Orbán Viktor gyűlöletre alapozott, izoláció-párti téziseit, és pár nap múlva majd csak kiáll valaki azzal, hogy titokban ott csókolgatták a lába nyomát.

Ezzel szemben Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció (DK) ügyvezető alelnöke szerint tényleg az a helyzet, hogy a záródokumentum elfogadása a kvóták szerinti menekült-elosztás elfogadását is jelenti. Amennyiben ez így van, akkor Orbán Viktor gyakorlatilag felköpött és aláállt. Nem először persze, de talán ritkán ilyen látványosan. Már csak azért is, mert a látványosságról nem kisebb ember gondoskodott, mint Kósa Lajos. Debrecen volt polgármestere ugyanis lelkesen jelentette be, hogy kétmilliós magasságokba szökkent az aláírásgyűjtés. Hogy mi ellen? Természetesen a kvóták ellen. Ráadásul azt is bejelentette a jobb időkre és hideg zuhanyra méltó Kósa, hogy a Fidesz folytatja az aláírásgyűjtést.

Ezzel egy igen skizoid helyzet alakult ki. Kósa Lajos szerint itthon politikai győzelmeket halmoznak egymásra, mert elutasítják a kvótát. Orbán Viktor szerint hatalmas győzelmet aratott, mert aláírta a kvóta elfogadását. A magam részéről különben hajlamosabb vagyok elfogadni a kvóták alkalmazását, mint azt a sunnyogva buszoztatást, amit különben a magyar kormány megtett az osztrák, a német, vagy akár az egész európai közbiztonság gyengítésére. De azért a Kósa-Orbán viszony jelenleg mégis azt a komplexusos kurvát jutatja az ember eszébe, aki egyszerre szeretné pénz fejében élvezni a szexet, és közben megtartani a szüzességét. A kormányszóvivő minden esetre már közzétette a miniszterelnök használati utasítását.

Amely megoldással, a jelen pillanatban, nem az a baj, hogy Orbán Viktor egy képmutató hólyaggá válik sokak szemében. Az sem, hogy Kósa Lajos ismét tanújelét adta igen szerény politikai érzékének. Még az sem, hogy ismét azt látjuk, hogy a Fidesz egy katyvasztikus képződmény. A baj az, hogy az egész ország veszít az arcából. Például azért, mert eltűri, hogy egy ilyen oligarchikus gittegylet prostituálja.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése