2016. február 23., kedd

Alakuló „Torna és Sportrészleg”?

A vasárnapi boltzárlat elleni népszavazás kapcsán kitört az irodazárlat. Ennek következtében az MSZP-t megint beelőzték az Nemzeti Választási Irodánál (NVI). A beelőzőt láthatóan nem gátolta semmi a népszavazási kezdeményezés leadásában. Ellentétben az MSZP-t. Aki elé, fényképek alapján Kubatov fradistái építettek gátat. Nyilvánvalóan éppen csak arra jártukban. Mert a Fidesz szerint semmi közük az egészhez.

Esetleg, mint annak idején a Fidesz-székház esetében, itt is kiderült: az NVI székháza omlásveszélyes, és az MSZP küldöttsége tulajdonképpen hálás lehet, amiért nem omlott a fejükre az épület. Így a kopaszok tulajdonképpen csak az ő érdekükben, és munkaadójuktól teljesen függetlenül, emberbaráti érzelmektől vezérelve helyezték magukat szolgálatba. Ennek kicsit ellentmond, hogy a népszavazásnak keresztbefeszülők némelyikének fogalma sem volt arról, hogy mit keres a helyszínen. De nincs ezzel semmi baj. Ugyanúgy nem az eszükért szeretik ezeket a figurákat, ahogy a TV-székházat felgyújtó, majd pár évvel később a Planetáriumot megrongáló ultrák sem a kiemelkedő intelligenciájukról híresek. Az persze más kérdés, hogy ezeket a figurákat szeresse a baráti körük. Ha másként nem, hát a kényszer hatása alatt.

A kialakult helyzet nem is a szeretetről szól. Sokkal inkább arról, hogy az NVI kapujában a népszavazási kezdeményezést leadókat meggátolták az állampolgári joguk gyakorlásában. Ennek függvényében égető kérdéssé válhat, hogy az NVI dolgozói értesítették-e a rendőrséget? Amennyiben nem, akkor más rézéről történt-e bejelentés az ügyben? S amennyiben igen, akkor a rendőrség hol volt? Mert a jelek szerint erősen gyanítható, hogy csoportos garázdaság történt. Netán bűnszövetségben? Netán úgy állt az MSZP küldötteinek védelme, hogy nem is annyira az épület volt omlásveszélyes? Ellenben a be nem jutással nem kockáztatták a fizikai erőszakot. A kopaszok részéről. Akik nyilván életükben nem látták sem egymást, sem Kubatovot korábban. Pusztán véletlenül verődtek ott össze.

Esetleg egy sportkörbe járnak, és a reggeli gyúrásnál jött a nagyszerű ötlet: „Mennyünk az NVI-hö’ wazze!” Amely esetben esetleg lelki rokonság kezdi összefűzni ezeket a spontán összevergődő kopaszokat, és a paramilitáns egyleteket. Amolyan sportbarátsági alapon. Együtt aztán megalapíthatják a „Torna és Sportrészleget”. Majd csak sikerül valami fedő-pártot találni maguknak. Esetleg pártszövetséget ott a jobboldalon. Ahol a Fidesz elindult jobbfelé, míg a Jobbik középirányba igyekszik cukiskodni mostanában. Majd csak sikerül a neo-horthysta arcvonalon összetalálkozniuk. S akkor nem kell aggódni, hogy kihez tartozzon az alakuló „Torna és Sportrészleg”. Legfeljebb a felügyelő diktátor személyén lesz némi vita. A név maradhat. Elvégre Magyarországon nyilván senki nem fogja javasolni, hogy németül Sturmabteilung-nak kereszteljék.

Andrew_s

2 megjegyzés: