2015. szeptember 13., vasárnap

Tényleg csak a menekültekkel van baj?

Tüntetés-est. Keleti pályaudvar
Fotó: EISimay
Na kérem, nagy tisztelettel. Kezdenek szakadozni a nem is annyira hajókötélből font idegrostok. Attól a csőstől ömlő baromságáradattól, ami a menekültkérdéssel kapcsolatban ömlik a kormányzat, és a neki felállófelülő, vagy általa megfizetett hülyepistikék torkából.

S ebbe csak mérsékelten, de azért belejátszik az, hogy miközben a menekültekkel való szolidarítésról szóló, a Migráns Szolidaritás Csoport (MigSzol) által szervezett, tüntetésen legfeljebb a zenének tapsoltak az emberek, addig az UTE-Fradi meccs kapcsán a törzsökös magyar baromarcúak közül többeket elő kellett állítani, illetve garázdaság miatt eljárás alá vonni. Amiről rögtön eszembe jutott az is, hogy a Planetáriumot sem a menekültek zúzták meg, hanem a saját rovásírásos keresztlevelükkel is hadonászni képes decibelhungaristák. Na mármost kedves fórumokon eszet osztó állampolgártársak! Nem kellene talán eltöprengeni azon, hogy mégis mi az a retkes kulturális fölény, amire ugyanezen idióták, és a hátukon a fasizmus felé tápászkodó kormányzat olyan rohadt nagyon büszke? Lehet, hogy nem kellene olyan nagyon félteni ezt a kultúrát? Vagy most ki tetszenek kérni maguknak, hogy ez a csürhe csak egy marginális kisebbség, és a magyarok nem is olyanok?

Különben a magyarok általában tényleg nem olyanok. De akkor talán nem kellene egy cseppet elgondolkodni azon, hogy esetleg a menekültek sem olyanok? Úgy általában. Egy kalap alá véve mindenkit. Ahogy ezt I. Feltsúthy Orbán Viktor és bőszült talpnyalói, illetve tapsoncai hirdetik, sugallják és fröcsögik. Igen, nyilvánvalóan a menekültek sem egytől egyik földre szállt szentek. Nyilván van köztük csibész. Ahogy minden véletlen sokaságban előfordul, nyilván köztük is vannak olyanok, akik hajlamosabbak pofont osztani a többieknél. S nyilván az a pofon sem fáj kevésbé, mint az, amit az ultrák osztogatnak. De! Miközben a kedves fórumbarmok első nekifutásra kérnek ki minden, a magyarokat az ultrákkal egy kalap alá vevő általánosítást, az egész díszkompánia rögtön kinevezi a menekülteket erőszakos, koszos, szemetelő csürhévé, ha úgy alakul. Miközben a kormányzati lakájmédia olyan szintig képes az elvtelen licitre, hogy a különben jobb érzésű emberek is inkább nem mennek a Keleti környékére. Azért, „mert ott szemét van, és félnek: megtámadják őket a menekültek”. Akkor is, ha különben a Keleti, vagy más pályaudvar, környékén sem jártak. Viszont ki kérik maguknak az is, hogy a környékére elmenjenek.

Ne is tegyék! Tényleg ne! A végén még elgondolkodnának azon a különbségen, amit látnak, s a között, amit a fülükbe harsognak. Akkor a végén még kétely támadna bennük, hogy a menekültek talán nem is szemetelnek annyit, mint egy tetszőleges szabadtéri rendezvény részt vevői. Az ő határtalan magyar kultúrájukkal. Azon a szabadtéri rendezvényen. Ahova nyilván a külföldiek járnak szemetelni. Londonban felvásárolva, pénzt és energiát nem kímélve, a magyar feliratos csokipapírokat, üccsis göngyölegeket. Majd csak azért idehozván azokat, hogy szertedobálva az egész pakkot, rossz hírét kelthessék a magyaroknak. Mondván: a magyarok egy koszos városban lakó szemetelő csürhe. Ja, hogy a szemét elhelyezéséhez szükséges széles bedobónyílással rendelkező, valamint rendszeresen ürített tárolók hiányoznak? Aha! És a menekülteknek biztosítva vannak? Tervezett, és logisztikailag bejárható elrendezésben? Ja, hogy ez városgazdálkodási kérdés? Igen az!  A főváros tekintetében Tarlós hivatalának kérdése. Ha annyira rohadt módon aggódnak a decibellel jól ellátott lakótársaink, akkor mi az öregördögért nem mennek a városházára, és harcolnak ott.

De már hallom is a sok obégatást, hogy a menekültek mit keresnek itt, és egyáltalán miért vannak ott a Keletinél? Nekik nagy tisztelettel üzenem, hogy nem érdekel ez az obégatás. Már csak azért sem, mert ezerszer elmondták sokan, hogy a háborús zónákból érkezés nem okvetlenül kényelmi társas út. S azt is csak egészen idióták gondolják, hogy a puszta életük kimentését követően egész életükben egy túlzsúfolt menekült-táborban akarja a többség leélni az életét. Igaz, Orbán Vityka elvtárs?  Csak az egészen idióták. Bár ezek talán eltöprenghetnének azon, hogy az ’56-os menekülteknek miért kellene a mai napig száraz kenyérhéjat ropogtatni egy osztrák vagy olasz menekülttáborban? Vagy őket mégsem vetik meg annyira, amiért továbbutaztak Németországba, vagy munkát vállaltak Ausztriában? Az USA-ban? Akkor mire való a nagyon kerek szemekkel való rácsodálkozás arra, ha egy egyetemet végzett, de menekülni kényszerült szír, vagy akár marslakó, nem egy jordániai, esetleg török, menekülttáborban képzeli el az életét. A röszkei well-nessről már nem is beszélve.

Az előttük álló, az új egzisztencia felé vezető országúton Magyarország útba esik. Ez van. A kialakult helyzetből egy épeszű kormányzat az egész országra kiható politikai és gazdasági előnyt kovácsolt volna. Tudomásul véve, hogy ezen a hídon át kell mennie, Egy idióta kormányzat ebből személyes hatalmi tőkét kovácsolt a diktatúra felé vezető rögös úton, és gazdasági előnyt is  csak az embercsempészeknek.

Mi lenne, ha a sok mafla, az orbán-goebbelsi retorikát csont nélkül, de csontig benyaló országféltő egyszer ezen is elgondolkodna? Csak nem meginogna a hitűk az I. Feltsúthyban? S akkor mi lenne? Legfeljebb egy demokratikusabb és élhetőbb országban élhetnének az unokái. Mármint egy demokratikusabb és élhetőbb Magyarországon. Mert különben csak más országokban lesz esélyük. S nem a kelet-európai Észak-Koreában.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése