2015. szeptember 18., péntek

Conteo-trió: Update


A Kovács Zoltán, Schmidt Mária, és Szijjártó Péter alkotta tengely mögül kibújt a miniszterelnök és megmondta, hogy merre van előre. Vagy vissza. Vagy össze-vissza. Előre!

Orbán Viktor a szokásos pénteki észosztáson kijelentette, hogy tudják ki szervezte a határincidenst. Innentől döntse el mindeki maga, hogy miként értékeli a helyzetet. A rádióban elhangzottak felvételről is mehettek. Ebben az esetben a miniszterelnök már korábban is pontosan tudta a szervezők kilétét. Így viszont vagy pocsék a kormányzati munka, mert nem közölték a külügyminiszterrel, vagy a külügyminiszterrel közölték, de az hazudott, amikor az információ hiányáról beszélt. A másik lehetőség, hogy Szijjártó sajtótájékoztatója, és a rádióműsor hanganyagának elindítása közt végzett rendkívül gyors felderítő munkát az erre illetékes hatóság.

Akkor azonban az a kérdés merülhet fel, hogy amennyiben ilyen gyorsan megtalálták a támadók közti felelősöket, akkor ezt a felderítési képességet miért nem kamatoztatták a határon zajlott, gyermekeket is veszélyeztető incidens megelőzésére? Mert az nyilvánvaló, hogy az ott megjelent felbujtókat nem egy féreglyukon dobták át a Marsról. Nos! Miért is nem ment elé akkor a hatóság a történteknek? Miért nem derítették fel, emelték ki, nevezték meg a felelősöket korábban? Hogy is van ez? Csak nem ahhoz fűződött nagyobb hatalmi érdek, hogy minden történjen úgy, ahogy történt? Prezentálva a híveknek a szemét menekültek képét, majd most mennybe meneszteni a miniszterelnököt, hogy milyen zseniális gyorsasággal talált felelősöket?

Persze, létezik egy harmadik alternatíva. Orbán Viktor ma sem tudja jobban ki a valódi felelős, mint korábban. Ám behaluzott egy felderítést a saját zsenijének önlegyezgetése érdekében. Bízva abban, hogy a híveknek ennyi is elég. A többiek meg nem is számítanak.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése