2015. szeptember 7., hétfő

Demagógisztáni napló: Ultrakultúra

Kultúramosdatás nagyban.
Forrás: NB1.hu
A futball biztos nagyon jó sport. Aki szereti nézni, művelni tegye. De ha ez azzal a horda-sleppel jár, amiből az ultrák adtak kóstolót legutóbb, akkor kár volt ennyire kiteljesíteni a stadion-kultúrát. De lehet, hogy ez az a kultúra, amit annyira féltenek a menekültektől? Dúró Dóra is emiatt van talpig aggódásban?

Azt ugyanis tudjuk, hogy a hazánkban érkezett, idegen kultúrához szocializálódott, menekültek az önbecsülésük alig burkolt rombolását is meglehetősen viselték, A sokadik hatalmi provokáció volt az, amitől elszakadt a cérna. Miközben a városban fasisztoid eszméktől sem túl távol megkapaszkodott szellemi amőbák csapata csuszamlott keresztül a városon. Menet közben a nekik aligha ártó menekültekkel is megverekedve. Mert ehhez elég bátrak. Ha sokan vannak, és a rendőrség sem lép fel idejében. Holott lehetnének még sokkal bátrabbak. Elmehetnének Szíriába. Ott, a hírek szerint igen nagy keletje lenne a bátor, a az amőbák szellemi nívóján álló, az embereket globálisan semmibe vevő izomtöltelékeknek. Amellett a világ IQ-összegén a lefejezésük sem sokat rontana.

Mely szegénységi bizonyítványt különben az ultrák saját kezűleg állították ki magukról. Azoknak ugyanis igen komoly szocializációs, és helyzetfelmérés-képességi deficitje lehet, akik a tömegverekedést a lelátón összekeverik egy sportesemény megtekintésével. De ezt még talán indokolhatná a játék heve. Bár, belegondolva, sokkal egyszerűbb és olcsóbb receptet is lehetne javasolni. A futballistákra is kevesebbet költve. Egyszerűen össze kellene ereszteni a stadionok gyepén az ultrák egyik felét a másikkal. Kaphatnának eltérő színű homlokpántot, és megoldhatnák egymás közt a felesleges energia levezetését. Még oroszlánok sem kellenének, mint a Római Birodalomban. Az állatokért különben is kár lenne. Azokat oda lehetne ültetni a lelátókra. Elvégre az intelligenciának és képviselve kellene lennie ezeken a csatározásokon.

Amit azonban már a játék heve sem menthet, az nyílt utcai randalírozás és félelemkeltő garázdaság. Az egyértelműen és menthetetlenül a totális idiotizmus megjelenése a szervezetten eszét vesztett humanoid húscafatokban. Jól mutatva különben azt az elbizakodottságot, amit érezhetnek. Például akkor, amikor nyílt összetűzésbe kerültek a rendőrséggel. S ebből a szempontból, talán, mégis csak elhibázott lépés volt a 2006-os események kapcsán szinte hőst faragni a TV-székház felgyújtóiból, és a körúton garázdálkodó söpredékből. Amely csürhe akkor vérszemet kapott, az ma is előre felmentve érzi magát. S akkor, amikor összevetjük az utcákon megjelent, ott törni-zúzni kész banda létszámát az előállított, majd eljárás alá vontak és az elítéltek számával, akkor az az öt elítélt arányaiban gyakorlatilag nulla. Így, tulajdonképpen, joggal érezheti a városromboló mozgalom résztvevőinek többsége elve felmentettnek.

Azok is, akik kultúrájuk megcsillogtatása közepette a TIT Planetáriumát támadták meg. Mert az aztán nyilván nagyon tehet a lelki nyomorukról, és annak okairól. De talán azért lázadtak fel a Planetárium ellen, mert az bemutatja az éjszaka csillagait. Márpedig azok, akiknek szellemiségéhez képest a hagyományos tojásbrikett is zseblámpaként világítana, érthetően érezhetik szemüket, és szellemüket bántó fénynek a csillagokat. Arról már nem is beszélve, hogy a csillagászat évezredes tudomány. Tudomány kérem. Pfúj! Micsoda gonosz túlterhelése a szellemnek. Még hogy tudomány! Meg könyvek! Meg olvasás! Meg minden olyan, ami túlmutat a bakanccsal rúgáson, és a petárdahajigáláson. Ami ugyebár igazi művészet. Mert a műveletlennek a kezeit is leviszi.

Azért, ha összehasonlítom a menekültek által képviselt türelmet, az iszlám által elvárt rituális mosdást, a buddhizmus hirdette megértést, és a kereszténység nem erdőpéteri irányzatainak szeretet-központúságát azzal, amit az ultrák képviselnek, akkor egyszerű a választás. Az ultrák, és az őket tevőlegesen vagy hallgatólagosan támogatók, bátorítók kultúráját nyugodt szívvel vigye el a kánya. Vagy a turul. Lehetőleg rohadt messzire. Akár Szíriába is. Azt a kultúrát nem sajnálom veszni, és nem féltem. Az országot az ultrák nyomán támadó fasisztáktól már inkább.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése