2015. szeptember 16., szerda

Schmidt Mária megvárná a szexrabszolga-kereskedőket?

Schmidt Mária, aki már annyi mindent mondott, és annyiszor olykor a magyarázatát annak, hogy mégsem kell úgy érteni, ahogy egyébként mondta, belecsapott a lecsóba. Amennyiben, a menekültválság lokális csúcspontjára felvezető estére időzítve megmagyarázta, hogy az összeesküvésekben hívőknek van igaza.

Nem ma, hanem még tegnap 2015, szeptember 15-én, amikor is beköszöntött Orbánia új időszámítása. Ekkor még nem dobálóztak a határon, a provokátorok is gyűjtötték az erőket, és az elkeseredés is szinte csendben halmozódott felfele. Az M1 műsorában, talán éppen az új időszámítás alkalmából, megszólalt a Terror háza főigazgatója. Ezúttal, mint a menekültkérdés avatott szakértője. Alighanem leleplezve magát, hogy szabad idejében Közel-Kelet kutató. Közel és távol nem találván önmaga párját a kérdésben. Se nyugaton, se keleten. Egyedem és begyedem. Meg hajdú, és ISIS-sógor. Vagy fene se tudja. Izé! Schmidt Mária tudja. Elvégre főigazgató volt a nyilatkozat pillanatában. Akinek pénze és persze íróasztala van, annak eszet is adnak. Friss utalványozásssal a Fidesz-székházban. Orbán Viktor személyes készletéből. S azért, hogy ne ússza meg senki, az MTI közreadta a legfontosabbnak ítélt mondandót.

Attól a magas labdától most tekintsünk le, hogy: milyen lehetett a többi, ha ezt látták értelmesnek közreadni. Amúgy ne is legyünk igazságtalanok. Ugyanis a főigazgató asszony egy, a menekültügyben született írásáról beszélt az MTI szerint. A Terror Háza Múzeum főigazgatója a közlemény szerint „azt nem tudja megmondani, kik indították el és kik irányítják a bevándorlókat, de a keddi események alátámasztják, hogy az érkező emberek "ki lettek képezve" arra, hogy ne adjanak ujjlenyomatot, ne regisztráljanak”. Tehát világosan kiderül belőle, hogy Schmidt Mária vagy szimplán rosszindulatúan nélkülözi a világ empátiakészletének legkisebb morzsáját is, vagy ostoba, vagy a világ legkitartóbb embereinek egyike. Esetleg kombinálva. Amennyiben a legkitartóbban képes empátiamentes rosszindulattól átitatott ostobaságokat hangoztatni. Ami a regisztrációt illeti elfeledkezik arról, hogy a regisztrációs eljárás alatt a menekült gyakorlatilag ki van szolgáltatva a regisztráló ország hatóságainak.

Forrás: MSZP007
Annyi időre, amíg el nem intézik az ügyeit. Miközben, ha rajta múlna egy percet sem maradna az olyan összkomfortos fogadóállomásokon, amilyeneket a magyar kormányzat hajlandó biztosítani. Nem feledve azt, hogy Orbán Viktor kategorikusan kijelentette ellenérzéseit a menekültekkel, menekülttáborokkal kapcsolatban. Informálisan, de határozottan megüzenve a hatóságoknak: be ne eresszenek senkit. Ilyen körülmények között nem kell különleges kiképzés. Elég a puszta haladási szándékkal párosuló túlélési, túljutási ösztön ahhoz, hogy minél kisebb froclizási pontot nyújtson valaki a hatóságoknak. De Schmidt Mária ezt nyilván nem tudja. Bár, gyanítom, tudja, mert a legtöbb ember ezt tenné, ha határozott cél-ország felé indult volna el. Azért pedig jócskán megdolgozott a gazdasági exodus orbanista kormánya, hogy az itt születettek közül is egyre kevesebben válasszák Magyarországot tartós tartózkodási helyükként. Ha pedig a főigazgató asszony tudja, hogy milyen az emberi viselkedés ilyen helyzetben egy rosszindulatú feltételezést hangoztat. Az orbáni demagógiának megfelelően természetesen.

Amelybe nem is túl komoly cipőkanalazással fér bele az is, hogy a menekülteket tulajdonképpen küldték, és irányították Magyarországra. Nyílván az unortodox gazdaságpolitika tanulmányozására. Amely kijelentésből különben következik az, hogy Schmidt Mária el nem indult volna semmi pénzért Szíriából. Nem csak akkor, ha neki kell fizetni az útért, hanem akkor sem, ha neki fizetnek. Akkor sem, szétbombázzák körülötte a város. Akkor sem, ha lebombázzák a házát. Akkor sem, ha a szomszédait elevenen elégetik a szeme láttára. S akkor sem, ha az a veszély fenyegeti, hogy eladják szex-rabszolgának. A nyájas olvasók ez utóbbit érintő, 18-as karikával fémjelzett, gondolatait ezennel visszautasítom. Látatlanban. Igenis tudomásul kell vennünk, hogy mindenki elmenekülhet, de Schmidt Mária soha! Ő ott állna a vártán, míg az utolsó rabszolga-kereskedő is el nem megy. Nélküle. Majd leülne a kormos romok tövében a porba, és büszkén tekintene végig magán.

Megvetéssel gondolva azokra, akik elindultak. Nekivágva az ismeretlennek. Mentve azt, amilyük még menthető. Családjukat, Életüket. Vagyonuk roncsait. Önérzetüket. Kinek milye maradt. Mert azt hiszem, a többség így járna el. Még akkor is, ha tudjuk, az összeesküvés-elméletekben lehet logikát találni. Lehet az ISIS és az USA kapcsolatáról, illetve szinte minden más menekültügyi érintettről elméletekkel előállni. Még az sem kizárt, hogy a tömegben provokatőrök, ügynökök vegyülnek. A többség azonban leginkább ember. Még akkor is, ha zűrzavart kihasználni akaró hatalmi akarnokok nem akarják ezt tudomásul venni. Mert elvesztenék a jogcímet az esetleg embertelen beavatkozásokra.

Amelyek nyomán valóban szétporladni látszik az alapvető emberi értékek alkotta humanitárius értékközösség Európában. Csak azt felejtette el hozzátenni a Schmidt Mária, hogy Orbán Viktor hathatós közreműködésével. S a neki ideológiai hátteret biztosító nyáladzók közreműködésével.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése