2016. június 13., hétfő

Kósa Orlandóról: a migránsok tehetnek róla

Az orlandói lövöldözés híre bejárta a világsajtót. Különböző hangzatos címekkel. Olyan hangzatosakkal is, ami a realitások határait feszegeti. Miközben nem ötven, de egy ártatlan áldozat is pont eggyel több, mint amennyi ne a részvétnyilvánítást helyezné előtérbe. Nem vitatva, hogy azt követően megindul az elemzések sora.

Ezekkel nehéz lenne versenyezni. Még akkor is, ha valószínűleg kis tévedéssel állítható: a háborús lövöldözéseknek ötvennél több áldozata van általában. Azt állítani tehát túlzás-szagú, hogy ez lett volna az USA történelmének legnagyobb vérengzése. De az ötven halálos áldozat és a közel ugyanannyi sérült mégis pont ennyivel több, mint kellene. Különösen, mert egyetlen „bűnük” a nem identitásuk volt. az, hogy nem felelt meg egy fegyvert birtokló csirkefogó ízlésének, vallási fanatizmusának, gyilkolási vágyának. Mert valószínűleg az utóbbi esett nagyobb súllyal a mérleg serpenyőibe. A többi csak jogcím. A másokat elpusztító vágy kiélésére. Amely, tekintettel a sorozatgyilkosok, verőlegények, vallatótisztek igen változatos csapatára, aligha vallás, vagy származásfüggő jelenség. Akkor is, ha a jelen merénylet kapcsán bárgyú magabiztossággal mutatják fel némelyek a kétségtelen tényt: a merénylő afgán származású volt.

Attól sem féltem a szélsőjobboldali hangadókat, hogy más esetben zavarba jöttek volna. Legfeljebb kis kutakodással kimutatták volna, hogy zsidó, néger, Mars-lakó, vagy bármi más. Attól függően, hogy az őket szívesen hallgatók szemében éppen ki az ügyeletes bűnbak. S attól sem zavartatva magukat, hogy éppen úgy pofára eshetnek, mint annak idején az amerikai díszárja, Craig Cobb. Aki az amerikai nácizmus nagyszájú képviselőjeként szembesült azzal, hogy ősei korántsem voltak, hozzá hasonlóan, fajvédők. Ahogy a magyar reanimált pártállam jeles képviselőit sem kell félteni, ha némi populista szájtépésről van szó. Nem is csak arról van szó, hogy a Fidelitasnak, a jelek szerint, egy napig kellett várnia a vezér beleegyezésére annak érdekében, hogy részvétét nyilváníthassa. Mert különben egész kulturált megfogalmazásban tették. Ellentétben a parlamenti szavazógép vezérével, a Fidesz éppen aktuális frakcióvezetőjével.

Kósa ugyanis ismét bebizonyította, hogy mindenről ugyanaz jut az eszébe. Vagy mindenről ugyanazt juttatják az eszébe, és elég kritikátlan talpnyaló ahhoz, hogy ne vizsgálja felül a szájába adottakat. Így megragadta az alkalmat, hogy migránsozzon egy adagot. Mondván, hogy az orlandói merénylet mögött is a szerinte ellenőrizetlenül áramló migráns-tömegek húzódnak meg. Megfeledkezve pár apróságról. Az egyik nyilvánvaló apróság az, hogy annak a kormánynak a vezetőjét, aki 2015-ben januártól a nyár végéig a magyar nyelvű gyűlöletplakátokban, és nem az ellenőrző-táborokban látta a megoldást, Orbán Viktornak hívták. Meg persze az európai menekült-hullám aligha lehet felelős az amerikai merényletért.

Ha eltekintünk a kvantumhatással terjedő afgánoktól. Különösen a másodgenerációs kvantum-afgánoktól. Ráadásul igen valószínű, hogy az USA-ban igencsak ellenőrizhették az afgán betelepülőket. Mert Kósa arról is megfeledkezett, hogy holmi hadjáratok is zajlottak amerikai részről arrafele. Mármint Afganisztánban. Így aztán elég valószínű, hogy az onnan érkezetteket igencsak megszűrték. Már akkor, ha az ottani szolgálatok átlag szellemi színvonala meghaladja az egy kósát. Elérve ezzel az egy piko-brikett értéket. Még akkor is, ha a frakcióvezető kartárs azért tudta még fokozni az elmondottakat. Az MTI-t idézve: „Úgy fogalmazott, még nem volt elég halott, hogy "a nagyon trendinek számító liberálbaloldali megközelítés" ebben a kérdésben megváltozzon”. S azon most ne is akadjunk fenn, hogy az igazi liberalizmus nem is igazán baloldali ideológia. Az azonban nem kicsit gusztustalan, hogy az ötven halott ürügyén is csak a jobboldali trollok felé üzent a Fidesz nevében az egykori polgármester. Holott megfordítva mást is lehetne kérdezni. Azt, hogy a Fidesznek hány halott és megerőszakolt szex-rabszolga kellene annak tudomásulvételéhez: Szíria nem olyan hely, ahova szívesen küldenék vakációzni a lányukat. Kivéve a kivételeket. Akiknek a gyermekük sem lenne alacsony ár, ha a söpredék-ideológiát akarnák kiszolgálni.

Ám addig is. Kósa tulajdonképpen csalódást is okozhatott a Fidesz elvakult híveinek. Szinte biztos lesznek olyanok, akiknek hiányzott egy utalás Sorosra a frakcióvezetői beszédből. Mert a Fideszben ez a trendi. De majd csak lesz olyan sötét valaki, hogy levezeti: az orlandói merényletről is a sorosista világ-összeesküvés tehet. Ha pedig belezavarodnak, majd hivatkoznak feltört Facebook-fiókra, és külső szellemi befolyásolásra. Bár prezentált szellemi szintet véve alapul a csótányok ki kérnék maguknak a gyanúsítgatást, hogy befolyásolnák a kormánypártot. Nekik ez egyedül megy.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése