2014. június 17., kedd

Vihar a pedagógiai vízfejben

A honlap
A honlap web-szelleme
Olvasom, hogy néhány elvetemült idézetvadász már megint kereste a kákán a csomót. Az írják, hogy a Klebelsberg Iskolafenntartó Központ (Klik) elnöke, Marekné dr. Pintér Aranka elnök asszony egy gagyi idézettel köszöntötte a pedagógusokat. Pedig nem is. Különben is. Nincs is kérem semmi látnivaló.

Az Index is csak úgy írja, hogy látható a KLIK honlapján a remekbeszabott köszöntő az inkriminált idézettel. Pedig a vak is láthatja, hogy nem látja. Ott virít kérem szépen a 404-es hibaüzenet. Ami tudósít arról, hogy nincs ott semmi, amibe bele kellene kötni. Még udvariasan azt is odaírták, hogy: „Ha úgy gondolja hogy a mi hibánkból jutott erre az oldalra, kérjük, tudassa velünk”. Na már most. Nem az ő hibájukból, hanem az Index hibájából jutottam erre az oldalra. Tehát semmi dolgom az ügyben nincs. A vesszőhibát sem tudom kijavítani. Elvégre attól, hogy tanároknak készül, még nem kell ismerni a magyar helyesírás szabályait. Ahogy a költészetet sem. Meg az informatikát sem. Az utóbbi ügyében megkérdezhetnék az első informatikatanárt, hogy oldalt leszedni, és nem tenni a helyére semmit, ostobaság. Így aztán mégis van az ügyben látnivaló. Csak nem ott. Az internet egyéb bugyraiban. Ahogy azt más ügyekben már többször megírtam. Aki nem tud informatikusul, az inkább emelt fővel vállalja be a tévedését. Az a tanári példamutatás jegyében amúgy sem ártana.

Marekné kartársnő azonban nyilván nem etika és erkölcs szakos szakpedagógus. A fentieket tehát nem kérhetjük rajta számon. Meg aztán az is lehet, hogy nem is az ott írtak miatt tépték le a hon-falról, hanem mert elavult. A pedagógusnap elmúlt, kérem. Kit érdekel az már. Most hogy megalakult a műtrágyát idéző NPK? Na ugye. Szóval! Tényleg alig van látnivaló. Marekné köszöntő sorai lehet, hogy tényleg szót sem érdemelnek. A KLIK is csak azért, mert sok év után ismét megvalósult általa a centrális vízfej. Vízfejek kigondolta adminisztratív túlsúly az oktatáspedagógia izomsorvadt és gerincgörbült torzójának nyakán. Kell az kérem, mint az Uz Bence által írt regények a kötelező olvasmányok sorába. S különben is, Ha a minisztérium vízfejei nem tudják, hogy Uz Bence nem író, akkor az általuk felügyelt iskola-vezérmű joystick-felelősének miért kéne többet tudnia a főnöknél? Nem, hogy nem kell, hanem egyenesen tilos. Ha többet tudna, még esetleg kétségek merülhetnének fel benne. Márpedig kétség sem férhet hozzá, hogy „odafent” mindent jobban tudnak. Ha pedig ott fent Marekné dr. Pintér Aranka elnök asszonyt alkalmasnak tekintették, hogy tanárokat alkalmazzon, irányítson és vezessen, akkor az úgy van jól.

Márpedig akkor,ha az úgy van jól, akkor senki ne kötözködjön azért, mert a KLIK honlapján eredetileg megjelent köszöntőt nem Nagy László írta. Majd holnaptól ő írta, ha kell. Ha a Vezér úgy látja jónak, akkor rendeletileg beszabályozzák, hogy minden idézetet, amit Marekné Nagy Lászlónak tulajdonít azt Nagy László írt. A rendelet kritikusait különadóval terheli az igazgatóság. Vagy a Miniszterelnöki Hivatal. Elvégre valahol a hotelszámlákat is be kell hozni. Tehát az idézetet holnaptól Nagy László írta. Az pedig csak az imperialista, bolseviszta és antiorbanista világfelforgatók egységfrontjának piszkos üzelme, ha valaki olyasmit mer terjeszteni, hogy a KLIK által szentesített idézet B. Radó Lilinek „Az őrsvezető” című verséből van. Mely felforgatási szándék már csak azért is nyilvánvaló, mert őrsvezetők az úttörőknél voltak. Vörös nyakkendővel! Fúj! Tiszta kommunista bagázs. Méghogy ilyesmiről merne idézetet közölni egy olyan kereszténykonzervben savanyított intézmény, mint a KLIK? Szó nem lehet róla!

Már csak azért sem, mert a Vezér (áldassék az Ő stadionja) saját szájával nyilatkozta, hogy a kommunisták le vannak győzve. Neki személyesen. Mint mondta: „Húsz évembe került, mire végleg legyőztük őket”. Azért a bolsevik típusú kommunikációval, kisebbségből meghirdetett többségi kormányzással, és Fidesz holdudvarában és kemény magjában is fellelhető egykori MSZMP-funkcionáriusokkal és –tagokkal nehéz lehetett ez a győzelem. Azért érdekes lenne tudni, hogy most, a kommunisták legyőzése után a kedves papával, vagy esetleg Kövér elvtárssal fog-e még találkozni? A Vezér (áldassék az Ő stadionja). Az azonban biztos, hogy őrsvezetőkről szó nem lehet. Ők is le vannak győzve. Még versileg is. Nagy László által. Uz Bence is megírta. Ezt.

Mert Marekné dr. Pintér Aranka esetleg mást írhatna. Például lemondó levelet. De azt leshetjük.

Andrew_s


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése