2016. december 17., szombat

Migrációsan az nyom, aki nem tejel

Simicskó azt mondta az MTI szerint, hogy az országot megvédik mindenféle migrációs nyomástól. Szép, és legfőképpen hangzatos kifejezés. Olyan, amit bármilyen körmondat-, és lózung-generálóval ki lehetne köpetni. S pont olyan, mint a kormány, és a netes orbanisták egyébb marhaságai. Nem szabad rajta elgondolkodni. Úgyhogy tegyük ezt.

Legfőképpen érdemes talán a neten hangoztatott olyan baromságokkal kezdeni, mint például a „migránssimogató”. Ami nyilvánvalóan nem arra akar utalni, hogy bárki ténylegesen simogatással vádolnának. Sőt! A kinyilatkoztatásszerű címkézés alanyának járulékosan a női rokonságát szeretnék megerőszakoltatni a „migráncsokkal”. Mármint akkor, ha a kedves decibel-ősmagyar egyéb kívánságai is teljesülnének. Úgyhogy simogatásról általában szó nincs. Noha a háború bombázásai elől elmenekülők, elsősorban a gyermekek valószínűleg megérdemelnék akár a szó szerinti simogatást. De a képleteset mindenképpen. Eközben kezdenek olyan gondolatok előretörni, hogy vajon azok, akik szerint a háborús övezet gyermekei azért nem érdemlik meg, mert a szüleik mohamedánok, vagy arabok, kurdok, vagy akárkik, azok mennyivel jobbak azon fanatikusoknál, akik robbanószert szerelnek a gyermekekre, majd élő bombaként használják őket. Valószínűleg semmivel. Ugyanakkor, ha azon múlik, hogy együtt érzek-e a menekült gyermekekkel, akkor inkább vagyok migránssimogató, mint egy, az emberséget az ártatlanoktól is megtagadó orbanista.

Ugyanakkor, miközben Orbán határmenti szarvascsapdája elvileg a migrációs ellen irányul, a nők elleni erőszak valamiért nem igazán csökken az országban. A párkapcsolati sem. De azt érintve legalább tudjuk: egyes jobboldali politikusok szerint is bocsánatos bűn. Talán mert őket is elsodorják azok a tévhitek, amelyek analógnak tűnnek a háborús menekültekkel kapcsolatban hangoztatott szólamokkal. Még az sem kizárt, hogy a menekültek kapcsán hangoztatott erőszak-fenyegetés sokszor nem több a saját vágyaik kivetítésénél. Ezt nem tudhatjuk pontosan. Ellentétben azzal, hogy a letelepedési kötvénynek nevezett EU-polgársági kiárusítás meglehetősen ismert kormányzati akció. Ennek alapján tehát úgy tűnik, hogy a kormányzat olyan egyszerű szellemiséggel működik, mint a faék. Ha nincs pénzed, akkor dögölj meg. Ha van pénzed, akkor megsimogatunk. Ez nagyjából annak az idegenrendészeti lefordítása, amit más tekintetben prostitúciónak hívhatunk. A letelepedési kötvényekkel üzletelő hatalom így kurvának állt. De egy hithű orbanistát ez aligha rendít meg abban a hitében, hogy migránsokat simogató csak olyan lehet, aki nem kormánypárti. Az idegenrendészeti selyemfiúk és nyilvánosházi felhajtók meg csak kormánypártiak lehetnek?

Egyébként persze még emlékezhetünk arra is, hogy mennyit ugatták sokan, hogy a „haza nem eladó”. Ahogy azt is, hogy „merjünk nagyot álmodni”. Az idegenrendészeti kurvulás kapcsán valószínűleg úgy gondolták, hogy nagyot kell álmodni, és megfelelő pénzért mindjárt az EU-be is besimogatható a kedves kuncsaft. Mert mindent a pénzes megrendelőnek. A többiek? Azok továbbra is dögöljenek meg. Lehetőleg Aleppóban, vagy bárhol másutt. Ahol nincsenek annyira szem előtt, hogy esetleg együttérzést váltsanak ki. Mármint azokból, akik nyomokban még embert is tartalmaznak. Így aztán el tudom képzelni, hogy milyen gondban lehetnek majd azok, akik a Simicskó által beharangozott toborzókampány levezénylését megnyerik. Mert világos, hogy az ideális jelöltnek igen bonyolult felmérést kellhet majd tartani. Nem beszélhet például semmilyen idegen nyelven. Mert ebben az esetben esetleg meghallja a jajszavakat. Bár ebből a szempontból jobb, ha süket, és parancsolat is piktogrammokkal értetik meg vele. Metakommunikációval nem jó, mert akkor esetleg még nyelvtudás nélkül is felismeri az emberi szenvedés jeleit. Az ideális jelölt tehát egyrészt nem beszél nyelveket, másrészt érzéketlen is kell, hogy legyen. Intelligenciával sem szabad jól állnia, mert akkor még kétségek merülnek fel benne.

A kétség pedig sosem jó akkor, ha vak engedelmességet várnak el a legembertelenebb utasításrendszer betartása esetén is. Azon pedig végképpen nem szabad elgondolkodnia, hogy ki is valójában az, aki pártolta az elmúlt időszakban az elvtelen, pénzért megvehető bevándorlási engedélyeket. Ebben az esetben ugyanis Simicskónak talán nem, vagy nem csak a határokon kellene bevetnie magát, és embereit. Ellenben a kormányhoz közelebbi területeken valószínűleg nem akarja. De a most toborzottakat majd nem is kell. Ellenben a vakon engedelmeskedő, alapvetően buta, bármilyen rasszizmusra fogékony, érzelmekre, emberségre rezisztens csapatok szinte bárhol bevethetőek lesznek. Ahogy annak idején is voltak katonai egységek akár teljes falvak érzelemmentes kiirtására. Mint Szakálytól tudjuk: szintén idegenrendészetileg.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése