2016. május 14., szombat

Menekültek vegzálása: bátorítva

A HVG értesülése szerint felmentettek egy menekültekkel üvöltőző sofőrt az ellene hozott vádak alól. Kis vigasz, hogy nem a bíróság mentette fel, hanem az ügyészség, illetve a rendőrség jutott erre a következtetésre. Valószínűleg azért, mert csak fenyegetődzött kézigránáttal, és nem volt nála.

Mert annak idején bejárta az internetet az a videó, amin egy szlovák rendszámú autóval közlekedő vadbarom üvöltözik azért másokkal, hogy azok miért vesznek fel menekülteket az autójukba. Elvégre hogy is képzelik azt, hogy Mária keresztény országában könyörületes emberként viselkedjenek. Bárkivel is. Nem igaz. Mária fia alighanem leköpött volna ezekre a státuszkeresztény decibelmagyarokra. Már akkor, ha nem lett volna alapvetően liberális humanista. Mely két szóból a „liberális” a hatalom gyűlöletének céltáblája lett az utóbbi években. A humanizmus pedig megrekedt ott, ahol a kereszténységet rongyos palásttá gyalázó párt egyik embere rossz szokásnak titulálta a gyermekek, szegénység okozta éhezését. Holott már 2011-ben sem találtam, például, a Bibliában olyan utalást, hogy „vesd meg fele-barátaidat, ha nincs lakásuk”.

Alkalmasint persze megnézném én a Fidesz, a Jobbik, a KDNP, és társszervezeteik aktivistáinak szabadságelutasítását, ha ők lennének egy üldözött menetben, illetve ők élnének egy helyi kiskirály uralta zsákfaluban. Ahova, a nyugodtabb életet biztosítandó, elküldeném az összes üvöltőző gárdistát, sofőrt és társaikat. Miközben persze tudjuk: a gerinc az olyasmi, ami vagy van, vagy nincs. Néhányakban az erős nyomás dacára van. Ők azok, akik szerint akkor is a jobbikos felvonulók kelthettek a menekülteknél nagyobb riadalmat Körmenden, ha a miniszterelnök akarja az ellenkezőjét látni a faliújságon. Mely miniszterelnök már évekkel korábban bepróbálkozott azzal, hogy az ő kegyétől függjön az éppen aktuális cselekvési lehetőség. Akkor egy provokatív menet betiltása kapcsán élve a keggyel. Miközben ugyanannak a logikának a másik oldala, hogy Körmenden az ő kegyéből vonulhatott a Jobbik.

Netán az ő kegyéből, de legalább is a hatalom hallgatólagos támogatását élvezve dönthettek úgy: babakocsis menekültekkel üvöltözni, azokat megfenyegetni, az őket felvevőkkel is izomagyú barmot játszani teljesen rendben van. Megállapítva, hogy nem irányult közösség ellen. Az egyes emberek védelme, ha az illető menekült, akkor pedig nem tartozik a karhatalomra. Az pedig, hogy mikor ki minősül szövet-idegennek, a hatalom számára szőtt rabszolga-szőttesben: miniszterelnöki kegy. Most a Keletről jött menekültek szívták meg leginkább. Noha keleti származású az a Jézus is, akinek a nevében elutasítják az embereket Pannóniában. Hatalmilag, s akár karhatalmilag is. Azon a peremen botladozva, amely alig választja el menekültek problémáját kezelő programokat, és a felheccelt tömegek által elkövetett pogromokat. Mely utóbbira alighanem lassan egy éve ácsingózik a hatalom. Annyira, hogy Trócsányi már az ISIS-hez csatlakozó romákról is vizionálni próbált.

A hatalom vágya azóta látható, amióta előre megfontolt szándékkal kezdett provokálni mindenkit a menekültekkel kapcsolatban. A menekülteket, hogy majd csak elpattanjon a cérna. Hallgatólagos elviseléssel a fasisztákat, hogy majd csak kiosztanak néhány pofont, a lakosságot, hogy majd csak bepánikol a pályaudvaron mesterségesen duzzasztott tömegtől. S persze az uniót, amelynek az ország önként lett tagja, de amelyet a magyar vezetés morális nullaként szúrt hátba. Amikor kiderült: buszokkal viszik át a tömegeket az országon. Amellyel persze a kerítések pártolására heccelteket is elárulta a vezetés. Alig várva, hogy bárhol, de égjen már ki egy biztosíték. Okot adva a rég vágyott rendkívüli állapot-kihirdetésre, a rendpárti hatalomátvételre, és a nyílt diktatúra bevezetésére.

Ebben a közegben a menekültekkel üvöltözés szinte elvárt viselkedési forma lehet valakinek, aki esélytelen lenne egy banánhámozási versenyben. Aki csak azt látja, elvárás belerúgni a gyengébe, a kiszolgáltatottba, az idegenbe. Lehet tehát, hogy az elfogulatlan ügyészségnek, és a rendőrnyomozóknak igazuk van. A szlovák rendszámú Porschéjából kiugró üvöltő figura talán nem is annyira bűnös. Neki erre futja. Empátiából, intelligenciából, humánumból. Egy olyan közegtől felbátorodva, amely politikává tette az empátia hiányát, az intelligencia, a köztudás letörését, és a keresztényi humánum eltörlését. Az egyik, az üvöltő ugyanúgy csak hozta a formáját, mint a lágerek szadista őrei. De aligha bűntelen az a hatalom, amely bátorítja az ilyen humanoid objektumokat. Akár egy felmentéssel is. Kormánykitüntetésre felkészül: L. Petra.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése