2015. október 19., hétfő

Trócsányi ISIS-hez csatlakozó keresztény romákat vizionált

Azt hiszem már többször megfogalmaztam a reményt, hogy egyes pontoknál már nincs lejjebb. S a hírek bebizonyították: azoknak van igazuk, akik szerint mindig van lejjebb. Egy brüsszeli hír szerint most Trócsányi László igazságügyi miniszternek jutott a kétes megtiszteltetés a bányászbéka ülepének keresgélését illetően. Midőn a romák dzsihádját kezdte vizionálni.

Azért persze nem teljesen abban a formában, hogy az Európában évszázadok óta élő cigányság nekiveselkedik és a kereszténység nevében szent háborút hirdet a kereszténység nevében. Ennyire talán még a miniszterelnök elméje sincs elborulva. De az magyar, olykor visszamenőlegesen törvénykező hatalom, igazságügyi főszolgája azért majdnem eljutott eddig a határig. Legalább is az EUObserver-ben megjelent, Nikolaj Nielsen által jegyzett tudósítás szerint. Annyiban, hogy azt fejtegette a mi miniszterünk, hogy az Európában élő, mintegy 12 milliónyi roma a radikalizálódás célpontja lehet. Amibe természetesen még az az értelmezés is beleférhetne, hogy a szélsőjobboldali hangadók demagógiájából erőt merítő rasszista csirkefogóknak válik az európai cigányság a célcsoportjává. Mint áldozat.

Azt ugyanis a tudósítás is jelzi, hogy Trócsányi elismerte: a roma lakosság az aránytalanul háttérbe szorított kisebbséget képviseli Európában és Magyarországon is. Alkalmasint azt is elismerve, hogy ezt a kisebbséget az iskolai szegregáció, az alacsonyabb várható élettartam ága is húzza. Márpedig az iskolai szegregáció, a deprivációs hatások valóban kedveznek annak, hogy a romák bűnbakjai, célpontjai legyenek a tömegben bátor, különben csak kanapé-vitézeknek. Hogy aztán az említett banda bakancsba kászálódhasson, és vonulászhasson. Ha már a kormányzat nagy ívben tesz a hétköznapi fasizmus erősödésére. Nem feledve persze az ebből fakadó politikai hasznot bezsebelni.

Azonban Trócsányi László világképében a cigányság nem ilyen szempontból, a veszélyeztetettek körében jelenik meg, mint a radikalizálódás célcsoportja. Egy csavarintással ugyanis átkeveredik arra a sínpárra, amely mentén az Európában toborzott dzsihádisták állnak sorfalat. Az a közel ötezer IS-harcos, aki valamely európai ország polgáraként döntött a harcászati részvétel mellett az Iszlám Állam oldalán. Trócsányi innen kiindulva vezeti végig azt a hipotézist, hogy az Európában élő romák, mint egy deprivált kisebbség tagjai minden további nélkül csatlakozhatnak a dzsihádista hadakhoz. Nyilván megfeledkezve arról az „apróságról”, hogy a roma lakosság jelentős része gyakorló keresztény. Talán jóval közelebb is állva a keresztényi tanításokhoz, mint az a KDNP, amelynek tagjai minden további nélkül nyalják Orbán Viktor talpát kerítésügyben. Éppen úgy, ahogy támogatják az iskolai diszkriminációban semmi kivetni valót nem látó református lelkészt.

Bár annál a pártnál nem nehéz keresztényibbnek lenni, amely szinte nincs is. Elvégre maga a KDNP, maga alig több egy hipotézisnél, egy politikai gondolat-kísérletnél. Mondhatnánk: pont annyi értelme van, mint a magyar konferencia-felszólaló, különben hipotézisként aposztrofált, kijelentésének a romák csatlakozásáról az ISIS dzsihádjához. Azon a konferencián, amelyet különben nem is a menekültekről, hanem a BV-intézetekben vendégeskedő elítéltek radikalizálódására adandó büntetőjogi válaszról tartottak az Európai Unió tagországainak igazságügyi miniszterei.

S amelyről az MTI ugyan kiadott egy közleményt, de a romák hátrányos helyzetére vonatkozó miniszteri beismerés nélkül. S a romák dzsihád-vonalának említése nélkül. Talán mert rájöttek: ennyire mélyre nem kellene letúrni a bányász-kétéltű alteste alá. Bízva talán a nemzetközi portálok alacsonyabb olvasottságában is.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése