2016. május 26., csütörtök

Orbán rohamosan BL-re megy

Forrás: Fixabay
Amikor ifjú voltam, akkor az iskolai mulasztásokra gyűjtött bacik kapcsán mindig azt hallottam: aki beteg, az feküdjön és nyögjön. Azaz, aki beteg az iskolához, az ne is nagyon játszódjék. Valami ilyesmit kellene most Orbán Viktornak is mondani. Vagy közzé tenni az udvari jós és csodadoktor elérhetőségét.

A minapi betegség-jelzéssel kapcsolatban már felvetettem, hogy esetleg csodaszerűen fog gyógyulni. Mihelyst nem kell eleget tennie egy olyan protokolláris kötelezettségnek, amihez nem fűlik a foga. S persze kellően kifundálják az ő nagy eszének előedzői, hogy miként lehet megúszni a bíróság által kötelezett bocsánatkérést. Azaz Orbán Viktor egy tipikus szimuláns. Mármint a fizikai betegségeket illetően, és a jelek szerint. Mert tegnap még programokat mond le a megrendült egészségére hivatkozva, de mára már tutira tudja, hogy szombatra kutya baja sem lesz.

Mert a hírek arról szólnak, hogy majdnem a saját pénzén megy el szombaton a BL döntőre. Majdnem a saját pénzén, mert a fizetését a köz dobja össze, és a belépő jegyet az UEFA biztosítja. A kiutazás költségei azok, amelyeket Pannónia géniusza maga fizeti. Ami kis lépés lehet az embernek, de hatalmas könnyebbség az OTP-nek. Mert legalább nem a cég magánrepülőgépével kell fuvarozni a vezért. Amely fuvarozás lehet ugyan egy futó gesztus, de nem biztos, hogy megéri. Elvégre Soros pénzét is simán elfogadta a Fidesz, aztán láthatjuk, hogy a pénzember emlegetése az antiszemita kirohanások szinonimájává vált. Hát hiányozna ez Csányinak? Nem biztos. Még akkor sem, ha egy páholyban köpködhetné a szotyihéjat a kormányfővel. Amellett persze érdekes lenne tudni, hogy vajon a fia vele megy-e? Elvégre elkelhet a segítség a betegeskedő apucinak. Meg különben is. meg kéne forgatni a trónörököst a nyilvánosság előtt. A végén még elfelejtik.

Az persze kérdéses, hogy Orbán Viktor egyáltalán alkalmas lesz-e az utazásra? Elvégre ő egy szegény beteg ember. Olyan betegséggel, amitől például nem lehet elnézést kérni. Bár ez nem annyira betegségnek, mint bunkóságnak szokták hívni, de már majdnem kórság. Kóros neveletlenség. De abban azért megnyugodhatunk, hogy Orbán Viktornak nagyon jó udvari táltosai vannak a jelek szerint.

Csak azok a szegény unikornisok fognak unatkozni a kert végében. Hacsak a miniszterelnök nem viszi őket is megával a BL-döntőre. A fejében.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése