2016. május 6., péntek

Mocsár az ATV-ben

Az ATV azt írta, hogy Körmenden gáz van a migránsokkal. Aztán elkezdték cáfolni ezt a hírt. Ha nem is az ATV-nél. Ami azért felveti némileg ugyanazt a kérdést, ami az elhíresült, állítólagos, horgosi eset kapcsán felmerült: miért is jó nem kellően alátámasztott hírekkel házalni?

Lehet, hogy tényleg történt Körmenden valami. Ha más nem, akkor a szél becsapott egy ablakot és az kitört. Erről lehet tudósítani, de azért nem árt talán a rendőrséget is megkérdezni. Mert esetleg mégis kiderülhet, hogy a hír hápog. Miközben a nagyot szól, akkor a megerősítéstől csak nagyobbat szólhat. Ez nem csak az ATV-re, hanem általában igaz lehet. A menekültekkel kapcsolatban azért lehet nagyobb felelősséget számon kérni, mert ők a magyar hivatalos kormánypropaganda alapján amúgy is megvetett páriai a világnak. Orbán és csapata legfeljebb kifogásnak, bűnbaknak és pofozóbábunak hajlandó a menekültekkel foglalkozni. Jól látszik ez azon, hogy a miniszterelnök máris, mintegy gyorsreagálású, kommunikációval ült fel az ATV hírének. Csak remélni lehet, hogy a körmendi főrendőr ezt követően nem gondolja meg magát, le sem mond, és általában: a posztján marad, és a tényekhez ragaszkodik. Ha már egyes betűfélrevetők nem érzik ezt szükségesnek. Csak a poszton maradást.

A kormányoldal tehát kihasználta a lehetőséget, hogy megint migránsozhassanak a hívei. Mert ilyen magas labdát aligha fognak nem lecsapni. Majd vizsgálódnak kicsit, és mire annak vége, addigra a szélsőségesek meg lesznek győződve arról, hogy tulajdonképpen űrhajón is érkezett pár ezer migráns. Csak azért, hogy itt törjenek be pár ablakot. Meg erőszakoljanak meg minden szüzet. Mert mi a fenéért is gyalogolnának pár ezer kilométert, ha nem ezért. Mármint tömegesen. Mert azt korábban sem igazán vitattam, hogy a tömegben lehetnek zavaros figurák. Bűnözőtől titkosszolgáig. Ahogy szinte tetszőleges sokaságban lehetnek ilyenek. De alig hiszem, hogy magyarokat az ultrák alapján lenne jó megítélni. Az ATV tehát nem csak lukra futott, de ráadásul egy csalánoson is keresztül gázolt ehhez.

Még azt is elfogadva, hogy ebből nagyjából azt akarták kihozni: a kormány a lakosság megkérdezése nélkül odatett egy tábort, és lám, ez lett belőle. De valahogy jobb lenne inkább az olyan sajtó, amely számára a tények inkább szentek, mint forgandók. A sajtóetika addig tovább mocsarasodik.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése