2016. május 7., szombat

Jobbik: Sörre és határra magyar!

Miután a 2012-ben is jelentős buborékokat eregető sajtóetikai mocsár elöntötte az ATV-t is, megindult a kommunikációs és mozgalmi kihasználása a helyzetnek. Orbán mindjárt a kamu megjelenése után elrendelte a semmi alapos kivizsgálását. A Jobbik pedig felvonulást kezdett szervezni. Ami jó, mert legalább világosan látszik: a szélsőségesség minden időleges cukikampány dacára jellemző a pártra.

Mert az mi más lenne, ha mondvacsinált indokkal, háború ellen menekülő emberek ellen szerveznek előítéletes vonulást. Mert az indok onnantól válik mondva csináltnak, hogy kiderült: Körmenden csak betűvetői fantáziaként jelentettek problémát a menekültek. Mert a rendőrség eredetileg ezt mondta. Mindaddig, amíg le nem vetették le a hivatalos hatalmi verzióval ellentétes közleményt. A belügy hitelét korántsem építve. Az is világos, hogy aki háború elől menekül az már csak a sokszor hivatkozott keresztényi kímélet okán is védelmet érdemel. Még akkor is, ha a menekültáradat alkalmas felforgató elemek, provokatőrök „átdobására” is. Ezek aránya azonban aligha magasabb, mint az ultráké a magyar népességben. Akik tehát globálisan, mindenkit összemosva, a kollektív büntetés és védelemmegragadás érdekében lépnek fel, azok egyenlőségjelet tesznek a magyarok, és a magyarok közt is előforduló erőszakolók és gyilkosok közt. Miközben alighanem a Jobbik felvonulói tiltakoznának leghangosabban, és joggal, ha őket titulálnál erőszakoló gyilkosoknak. Az egy épeszű követelés lenne, hogy az érkezők közül emeljék ki azokat, akik megbízást teljesítenek, és különítsék el a valódi menekültektől.

De ilyen törekvés a kormányzati megszólalók szájáról is nehezen olvasható le. Vagy megmarad a szólamok szintjén. Már csak azért is, mert a kormányzati törekvés a rendpárti rendcsinálás okának kiprovokálására már egy éve is látható volt. Eközben már nyár óta megy a hatalmi migránsozás. Elfeledkezve arról, hogy amennyiben gazdasági bevándorlók tömegeit akarják látni, akkor elég lenne Londonba utazni, és az ott élő magyarokkal szembe nézni. De ahhoz a gazdasági exodus kormányzata gyáva. Okkal. S alighanem még kevésbé valószínű a kormányzat őszinte Londoni látogatása azt követően, hogy Sadiq Khan személyében muszlim polgármestere lett a világvárosnak. Úgyhogy mindenképpen megérné meghallgatni azt a habogást, amit a minden muszlimot terroristának tituláló státuszkeresztények előadnának az angol fővárosban. Ennyit az általánosítások diszkrét, vagy inkább díszkretén bájairól.

Körmendi előpisilők?
MTI Fotó: Varga György
Mely csokorba szépen beleillik az, amit az MTI tudósítása szerint Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országos alelnöke mondott. Eszerint ugyanis az ország, a család és persze a vagyon megvédését akként fogalmazta meg, hogy a magyarok megvédik a „saját territóriumukat”. A jobbikos politikus talán még körbe is hugyozza. Mert ugyebár a territoriális viselkedés alfája és ómegája a territórium megjelölése. Ahogy a Nagy Őszi Pisis Forradalom idején is megjelölték a Kossuth teret 2006-ban az azon részt vevők. Szinte már látom a Jobbik új kampányplakátját: „Sörre és határra magyar!”. Mert mégis csak könnyebb lehet sörrel, mint sima vízzel melegíteni erre a fontos feladatra. Lehet, hogy a kerítést is már ezért húzták. A titkos, körbepisilős projekt keretében. Elvégre valamiben meg kell kapaszkodnia a derék, sörben ázott honfinak. Honleányok neki is támaszkodhatnak. De csak óvatosan. Nehogy egy szomszédos kutya territóriumát jelöljék át.

Mert azért a territoriális viselkedés inkább állati jellemző. Az ember ettől még persze megvédi a hazáját, ha úgy adódik, és természetesen megvédi a családját és egzisztenciáját is. Már akkor, ha ténylegesen oka van rá. De, noha jelenleg csak pár százan meneteltek Körmenden, a paramilitáns gárdák, az álcukiskodó szélsőségesek, a nem is annyira cukiskodó rasszisták, a szellemi diktatúrát bevezetni kész státuszkeresztények csapatait látva lehet, hogy nem annyira a muszlimoktól kellene leginkább tartani az országban. Korántsem biztos, hogy az országot saját territóriumuknek tekintő hatalmaskodók, és irigyeik, hatalmi konkurenseik nem jelentenek nagyobb veszélyt, mint a menekültek többsége. Az emberségre mindenképpen. De alighanem az országra, annak megítélésére mindenképpen. A történelem tanúsága szerint pedig az emberekre, a családokra és az egzisztenciára is.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése