2014. november 15., szombat

Fidesz-meglepődés az ellenzéki ellenzéken

Németh Szilárd megmagyarázza
Forrás: Csepel.info
Németh „Rezsifelelős” Szilárd vészjósló bejelentést tett a Fidesz nevében. Azt követően, miután a kristálygömbbe nézett, és a gyógyszere is hatni kezdett. Kifejtette, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) a kormány megbuktatására tör. Rémes! Egyébként tényleg az. Igazán. Ha nem is azért, amit ez a szegény, a közelmúltban vidaildikósat zakózó, politikus mondott.

Habár azért az is jelenthet valamit, ha minden kilométerkőnél ott van Németh Szilárd. Hol parlamenti bizottságot, hol a kormánypárt frakcióját képviselve a mikrofon előtt. Lehet, hogy a nála szellemdúsabbak inkább kitérnek a roppant felelősségteljes feladat elől. Tehát nyilatkozik: Németh Szilárd. Felkészül Kósa Lajos. De mit is mondott ez a jóember? Ja igen. A DK a kormány megbuktatásán munkálkodik. Annyira, hogy már talán az USA kormányát is lefizette. Mert különben hogy a viharba képzeli ez a szegény sorsú agytekervényekkel ellátott jóember, miszerint „André Goodfriend is Gyurcsány Ferenc kottájából játszik”. Habár lehet, hogy Vivaldit, amennyiben tud zongorázni. Ha pedig az improvizativ műfajt kedveli, akkor kotta sem kell neki. Anélkül is zongorázhatja a különbséget a magyar és az amerikai felfogás között.

Ugyanakkor van abban is valami groteszk, hogy a Fidesz frakciója nevében megszólaló politikus kiáll a nyilvánosság elé, és felháborítónak tartja: egy ellenzéki párt a kormány megbuktatására törekszik. Most elképzelem, milyen mértékű szellemi mattot kaphatott azáltal, hogy a DK részéről elismerték: valóban kormányváltásra a rezsim megbuktatására törekszenek. Lehet, hogy az egész frakciónak vasárnapi összetartást és ezzel kapcsolatos brain-stormingot hirdettek a vezéri biliben. Mert az mégis csak tűrhetetlen, ha egy ellenzéki párt ellenzékként működik. Nincsenek kérem ehhez hozzászokva. Pozsgay elvtárs is biztos mesélte nekik, hogy annak idején a csak olyan névleges ellenzékiség létezhetett, amire a pártbizottság előzetes engedélyt adott. Legalább is szabadlábon. Azok után pedig, hogy Orbán Viktor főpolgártársnak csak a diktátor személyével volt gondja, nyilván ő is így gondolta felállni őfelsége ellenzékét.

Aminek önkijelölt vezető ereje különben tényleg úgy is viselkedett, mintha őfelsége előre lezsírozott ellenzéke lett volna. S ezért elszólásgyanús Németh Szilár legújabb remekelése. Ha ugyanis a választások környékén valami háttéralku köttetett, s még az önkormányzati választásokig is kitartott, akkor teljesen érthető a Fidesz frakcióban bekövetkezett értetlenkedés. Ebben az esetben ugyanis joggal nem várták el egy ellenzéki párttól, hogy rezsimtelenítésre adja a fejét. Németh Szilárd esetleg tényleg úgy tudta, hogy az ellenzék névleges szerepre van kárhoztatva. Néhány akadékoskodó ugyan kaphat mikrofont az LMP-ből, vagy talán máshonnan is, hogy neve legyen a gyereknek, de aztán semmi komolyabb ugatás ne legyen. A világ meg szépen elketyeg a Shiffer-Tóbiás-Juhász tengely mentén. Éppen csak annyira mozgatva meg az állóvizet, ami még alkalmas demokratikussá hazudni a közéletet. S akkor most jön valami párt, és homokot szór a szépen kicsiszolt tengelyen mocorgó fogaskerekek közé.

Igazán nem szép tőle. Meg is értem a Fidesz-frakció rosszallását. Elég kínos lehet nekik már az is, hogy kiderült: létezik egy fecni a kitiltási botrányban. Mégsem lehet azt elhitetni a továbbiakban senkivel, hogy senki nem tudott semmiről. Az is kínos lehet, hogy a személyeskedésen, illetve az egész lelki megtagadásán kívül semmilyen érdemi ellenérvet, korrupcióellenes cselekvés-sort nem képesek felhozni. Azonban mégis az érdekelne jobban, hogy miért is a nagy meglepődés a kormánypárti frakcióban? Csak nem volt tényleg valamilyen háttéralku annak idején? Lehet, hogy nem véletlenül tűnt úgy, mintha az „ellenzék” előre megfontoltan bukná el a választásokat?

Andrew_s

2 megjegyzés:

  1. "... semmilyen érdemi ellenérvet, korrupcióellenes cselekvés-sort nem képesek felhozni." Ez így van. Orbán valamelyik zseniális tanácsadója azt böföghette neki, hogy a legjobb védekezés a támadás, ezért beperelik Goodfriendet "ismeretlen tettes" címen s előveszik a választások előtt már bevetett "aki nem velünk, az ellenünk" azaz aki nem velünk az Gyurcsánnyal, aki nem velünk az a "komcsikkal". Gyenge taktika ez, mert csak a híveket képes meggyőzni, de egyben aggasztó taktika is, mert a társadalom maximális megosztásáról, gyakorlatilag az átlagemberek egymás elleni uszításáról szól. Hová hová Magyarország?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megosztottság nélkül már más lenne a miniszterelnök.....

      Törlés