2015. május 8., péntek

Orbán feloszlatná az EU-t

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
A halálbüntetés, mint olyan nem éppen életpárti büntetési forma. Amellett elég irracionális is, ha az esetleges döntnöki tévedések lehetőségét tekintjük. A bíróságok és diktátorok sem tévedhetetlenek. Legfeljebb az utóbbiak, kellő számú verőlegénnyel elérhetik, hogy tapsoljanak is a hülyeségeikhez, és akár istennek is tekintsék.

A magukat istennek hívők szép példái az egykori fáraók. Alkalmasint arra is példák, hogy a népek mennyire emlékeznek rájuk. Nem szívesen, vagy szívtelenül, hanem általában. Amitől persze az uralkodásukat nyögőknek nem voltak a hétköznapjaik jobbak. A mai piramisépítő stadion-mániás vezérrel is így lehetnek sokan. Alapjában véve fütyülnének arra, hogy ki a miniszterelnök, ha a hétköznapokat nem a közmunkasággal megspékelt munkanélküliség árnyéka lengené be, és a gazdaság dübörgését a piaci bérekkel megfinanszírozott beruházások zaja biztosítaná. Az ünnepségekre kirendeltek parancs-vastapsa helyett. Ellenben legalább lehet hozzá is imádkozni: „Mindennapi gumicsontunkat, ad meg nekünk! Ó, Orbán”. Amely gumicsontok sorába szánta valószínűleg a halálbüntetést is.

A veje villanyvilágításos üzletei, a lánya köz-sajátlábon tipegése, a saját kiszólásai, a megjelenő hatalmi konkurencia, a putyini lealázás, és hasonlók elleni figyelemelterelésként például remek ötletnek tűnhetett a halálbüntetés előrángatása. A megfelelő pillanatban leporolva a témát. A saját pártja által megszavazott trafiktörvény egyik, az egész országot felháborító gyilkosságban elhunyt, áldozatának sírján táncolva. Némi gesztust gyakorolva az embertelenségben hívőknek, és meglegyezgetve saját isteni küldetéstudatát is. Ott, a keresztfolyosón. A Napóleonok és Jézusok termei közt. Egyben, a halálbüntetés belengetésével üzent az ellenzéknek is: „lesz majd nemulass, csak ugassatok”. Egyelőre azonban az Európai Unió az, amely elég erőteljesen beintett. Amíg ugyanis itthon a hívő orbanistáknak, illetve a hitetlenek való üzengetések, és a Jobbik elé kacsintók felé tett gesztusok sorában esetleg elsikkadt volna a halálbüntetés felélesztésének ötlete, addig az EU komolyan vette a pávatáncos fekete és barna tütüben ellejtett lépéseit. Még az Európai Parlament jogi bizottságban a néppárti csoportja is elhatárolódott Orbán Viktortól. Ami azért elég tekintélyes maflás.

Nem véletlenül. Az EU egyik alapvetése ugyanis éppen az, hogy: halálbüntetés márpedig nincs. Annyira, hogy az ellenzésnek európai emléknapja is van. A bevezetése egyben az uniós kizárást is jelenthetné. Ami, minden nemzeti lózungtól függetlenül igen komoly csapás lenne az országnak. Nem ideológiailag, hanem gazdaságilag. A jelen erőviszonyok ugyanis azt jelentik, hogy az uniónak nem okvetlenül van szüksége egy gennyedő kelésre a Kárpát-medencében, miközben Magyarországnak igencsak szüksége van az onnan érkező beruházási támogatásokra, kereskedelmi megrendelésekre, és technológiákra. S ezen az sem segít, ha a hazai innovációk motorját jelentő újabb generációt sikerül kiutálni az országból. Ahogy lehet, és kell is büszkének lenni az amerikai atom-csapat tagjaira, de az mit sem von le abból, hogy gyakorlatilag kiüldözték őket az országból. Alkalmasint az időközben, talán a baltermelés hiányosságai miatt, megfeneklő keleti irányú nyelvcsapások sem váltják ki az uniós forrásokat. Ahogy a hangossá parancsolt vastapstól is éhen lehet halni.

Nem véletlen tehát, hogy Orbán Viktor, a királyi rádióban szokásos vezér-beszédben megpróbálta értelmezési tartományában bővíteni a kijelentését és annak EU-s reakcióját. Nagyjából a „kurvának állni, de szűznek maradni” gondolatnak az implementálását idézve. Azt fejtegetve, hogy javaslata szerint „a halálbüntetés bevezetésének kérdése legyen tagállami hatáskör az Európai Unióban”. Ami, tekintve a az egyik uniós normáról való közösségi lemondást jelentené, gyakorlatilag az EU feloszlását is jelentené. Orbán Viktor tehát tulajdonképpen megpróbált selyemzsinórt küldeni az EU-nak. De a politikai prostitúcióra visszatérve: úgy szeretne tag maradni, hogy közben alapnormákat sérthessen. Nyilvánvalóan nem a hirtelen felszínre tört szép lelke miatt, hanem mert a pénz nagyon is jól jön. Elvégre sosem lehet tudni, hány éhes hűbéri zsebet kellhet még megtölteni. Elvégre ő az élet pártján van. A saját hatalmi élete pártján például feltétlenül. Ha az ország bele is döglik esetleg.

Andrew_s

3 megjegyzés:

 1. Tudja azt O.V, hogy a halálbüntetést nem lehet újból bevezetni. Ám ezzel a politikai pamflettel elérte, hogy a közvélemény a lelketlen, embertelen gyilkos ellen forduljon, és ne kérje számon a trafiktörvény előkészítőinek, megfogalmazóinak, előterjesztőinek, valamint megszavazóinak, aláíróinak és kihirdetőinek jogi -szakmai- tudását. Ha O.V. nem terel, akkor a közvélemény a trafiktörvény alkotói ellen fordul. A http://www.origo.hu/itthon/20150429-halalbuntetes-csak-trukk-volt-orban-megjegyzese.html oldalon Kiszelly Zoltán politikus véleménye a következő:
  "Kiszelly Zoltán politológus úgy látja, a Fidesz nem próbál versenyezni a Jobbikkal azzal, hogy Orbán Viktor ismét fölvetette a halálbüntetés lehetőségét, csupán arról van szó, hogy a kormánypártról leszakadó szavazókat így próbálja megtartani. Az elemző szerint a Fidesz kommunikációs sodródását lassíthatja ez az ügy, de arra nem lesz elég, hogy a számukra hátrányos közbeszéden ez változtasson.
  A kormánynak elég, ha ősszel szerzi vissza a tematizációs
  képességét – tette hozzá."
  Nos: Kiszelly Zoltán politológusként is rosszul látja az ügyet. A mondat első fele részben igaz. Azzal ugyanis, hogy Orbán Viktor Pécsett - kérdésként - fölvetette a halálbüntetés visszaállításának lehetőségét valóban nem akar versenyezni a Jobbikkal, bár előbb utóbb meg kell magát mérettetnie,és - jogosan - attól fél, hogy könnyűnek fogják találni.
  Mene, mene tekel ufarsin!
  Ám nem arról van szó, hogy a leszakadó szavazókat megtartsa, hanem; hogy elterelje a nép figyelmét arról, hogy a trafiktörvény megalkotói, megfogalmazói és előterjesztői, jóváhagyói, megszavazói, aláírói, és elrendelői valójában társtettesei a kaposvári elvetemült lelketlen gyilkosnak, és társtettesként a vádlottak padján a helyük, A-tól Z-ig.
  A kaposvári gyilkosság bizonyíték arra, hogy törvényalkotó- és törvényhozó politikai elitünk nincs tisztában az általuk hozott törvények következményeivel. Van egy - nagy Fermat - sejtésem, hogy nem csak a trafiktörvényt lehet példának fölhozni. Aki tehát a halálbüntetés visszaállításának lehetőségét fölvetette: az erről a kényes kérdésről akarja elterelni a figyelmet. S éppen ő az, aki egykor az EU-ba való belépés egyik nagy propagandistája volt, s nagyon jól tudja, hogy az EU-ba való belépés egyik alapföltétele volt a halálbüntetés eltörlése. S ő lenne az aki ezt a kérdést társadalmi vitára kívánja bocsájtani? Ő, aki nagyon jól tudja, hogy a halálbüntetést akkor sem tudná visszaállítani, ha esetleg társadalmi igény lenne rá? Mert igény az lenne rá, mint a reagálásokból kiderül. Ám ez nem más, mint terelés. Terelés, mely eltereli a figyelmet a szakmailag alkalmatlan, dilettáns - törvényhozó - politikai elitünk munkájáról. Viszont elérte vele, hogy a nép haragja ne ellenük, hanem a kaposvári embertelen, lelketlen gyilkos ellen forduljon. Pedig törvényhozó politikusainknak társtettesként a kaposvári gyilkos mellett a helyük, a vádlottak padján. Még akkor is ott a helyük, ha Fideszes politikusok Pilátusként mossák kezeiket, azt állítva, hogy a trafiktulajdonosok félreértésből fóliáznak. Kezük éppoly véres, mint a gyilkosé, hiszen a gyilkos a gyilkosság pillanatában az ő fóliájuk védelme alatt hajtotta végre a tettét.

  Orbán Viktor! Mene, mene tekel ufarsin! Már most is könnyű vagy!

  VálaszTörlés
 2. http://www.origo.hu/itthon/20150509-vegre-tudjuk-kik-tehetnek-a-magyarokat-ert-kritikakrol.html
  Orbán és Magyarország Barátai! Szép, és sokat ígérő cím. Bár azt a címet is adhatták volna neki, hogy:
  .*.
  Bábszínházi előadás a Vigadóban:
  *.*
  http://static.origos.hu/s/img/i/1505/20150509orban-viktor-vizi-e-szilveszter.jpg?w=644&h=429
  Orbán Viktor, a hasbeszélő, és Vizi E. Szilveszter a báb....

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ebben az egész történetben van valami visszás. Az, ahogy kihasználja a gyíkagyban fogant indulatokat. Amik eddig sokkal többször vezettek pogromhoz, mint épeszű programhoz.

   Törlés