2015. január 12., hétfő

A fénylőn vándorló tojás-brikett

Orbán Viktor abbéli kijelentésétől hangos most sok fórum, miszerint megnyilatkozott az európai bevándorlás-politikáról. Miszerint az nagyon rossz. Hogy miért rossz? Világos! Azért mert Orbán Viktor, a saját személyes nagy „Ő”-je mondta. Neki. Külön. Úgy hívják a nagy Ő-t, hogy Orbán Viktor.

Ha nem mindenkit lenézne az egész Kárpát-medencében, akkor talán még sajnálni is lehetne. Mert azért roppant nagyon kínos pofára pottyanás lehet az, amikor az éppen kiutasítására acsarkodó miniszterelnöknek a kiutasítandó amerikai diplomata tömi az orcájába a saját országának saját származó intelmet. Mármint a magyarok királyától származó azon intelmet, hogy a változatosság, a bevándorlók jelenléte márpedig jó. Felidézte Orbán Viktornak André Goodfriend. Egy Twitter-üzenetben. Annak a magyar miniszterelnöknek, aki milliós költségen utazott Párizsba és még saját kisbuszt is vitetett magának. Még jó, hogy nem hordszéken vitette magát. De talán csak azért nem, mert úgy sokáig tartott volna az út. Lehet persze, hogy az lett volna a legjobb, ha soha nem ér oda. Mindenkinek. A lejáratott országnak, a jelenlétét vitató tüntetőknek és végső soron még Orbán Viktornak is.

Mert azt követően, hogy a gazdasági menekültség szörnyenborzasztóságát kifejtette, szinte azonnal jelezték: minősített baromságot sikerült kifejteni. Egy olyan ország miniszterelnöke részéről, mely országban leginkább a gazdasági exodus dübörög, mindenképpen. Aminek következménye az ország szociális abortusza. Egy füst alatt természetesen megsértette azokat a magyarokat is, akit a gazdaság-, és oktatáspolitikája kényszerített kivándorolni Magyarországról. De azért, hogy ne végezzen félmunkát, beletaposott azokba is, akik a környező országokból az innen kivándoroltak munkaerejének pótlására ideköltöztek. Nemre és származásra való tekintet nélkül. Ami igazán komoly szónoki teljesítmény, ha azt vesszük, hogy egyetlen kijelentéssel sikerült sárba taposni hatszázezer, de talán egymillió embert, és az államalapító királyt is. Ilyen teljesítményt alighanem meg kellene ünnepelni. Valamelyik elmegyógyintézetben. De az egész országnak. Mert kevés olyan másik ország van, azt hiszem, ahol egy vezető politikus ilyen kijelentést merne megengedni magának. Épeszű ellenzék ilyenkor nem a kijelentést akarná a sötétség mértékegységén értékelni és visszavonatni, hanem a kijelentő mandátumát. De az vesse az első követ a PM-re, aki következetes és hatékony ellenzéket lát a társaságban.

Orbánra visszatérve, persze az is igaz, hogy kultúrember nem végzi a nagydolgát az étkezőasztal közepére. Ha pedig olyan baromira részeg, hogy megteszi, akkor a lakája csendben eltakarítja, és szemérmesen hallgat. Ellentétben Rogán Antallal, aki részben maga is elhelyezte a magáét ugyanoda, majd elővette hozzá a családi ezüstöt is. Miközben az egész történetről a 12 dühös ember egyik jelenete jut az ember eszébe. Ott, ha valaki emlékszik rá, szintén van egy végtelenül stupid, előítéletes hülye, aki még kirakatba is üvölti az ostobaságát. Annak mondja azt az egyetlen ember, aki végighallgatja: „Én figyeltem, de most üljön le, és többet ki ne nyissa a száját!” A kormányfőnek sem kellene. Egy olyan ország kormányfőjének aztán végképpen nem, amely országban egymást érték a történelem viharai. A maguk áldozataival, bevándorlóival, újabb áldozataival, újabb bevándorlóval. Több mint ezer éven át. Amely évszázadok előtt sem kihalt vidék volt. S amely évszázadok egyik borúsabb pillanatában könnyedén lehet, hogy Orbán Viktor valamelyik őse is gazdasági bevándorló volt. Ami nem az ősökre dehonesztáló, hanem a jelenben előforduló beképzelt ostoba, felelősségpánikos utódjukra. Aki megtagadta alkalmasint a saját őseit is. Mert ő már olyan magasra mászott az uborkafán, hogy Isten is csak a bokájáig érhet.

Azon a szinten, ahol bárkit, bármikor meggyalázhat, lealázhat. Bárki ősét, és a sajátjait is. Egy országban, ahol csak egészen abnormális hatökrök hiszik, hogy az ezer évre jutó 549.755.813.888 biológiai őse mind pedigrés tagja volt a hét törzs egyikének. Bár amennyi esze van némelyik novákelőd-osztályú állampolgárnak (fényeskedjék nekik a tojásbrikett), még képes lenne nekiállni felsorolni. Amire természetesen csak bíztatni lehetne valamennyit. Az alatt a pár év alatt, amíg ezzel foglalkoznak, legalább nem érnek rá azokkal foglalkozni, akik ezerszer többet tettek az országért, mint ők. Amennyiben Orbán Viktor állna neki hasonló felsorolásnak, akkor több legyet üthetnénk egy csapásra. Neki lenne némi elfoglaltsága egy békés kis szobában. Két zuhany között. Az országnak pedig némi nyugalma ez alatt.

Andrew_s

1 megjegyzés: