2015. január 29., csütörtök

Demagógisztáni napló: Rasi-fun-cirkusz és kenyér-éhség

Pár napja robbant a hír, hogy Orbán Ráhel az Operaház királyi páholyában pezsgőzött. Miután olyan jól összemelegedett a svájci ismerősökkel, hogy úgy érezte: ez a minimum. Azt követően, hogy meglátogatták a kedves papa dolgozóját és a koronát. A hírekben foglalt rongyrázás kontrasztját csak növeli, hogy közben kőkemény kommunikációs kupeckedés folyik a szegénység kimaszkolása érdekében

A szociális ügyekért felelős államtitkári zseb tulajdonosa ugyanis azt nyilatkozta, hogy jelentősen csökkent a szegénység. Czibere Károly ezt a kormányzati munka méltatása gyanánt gondolta megosztani azokkal, akik a közpénzből finanszírozott kormányzati híradót még nézik. S alighanem a magyar kormányzatra, és a magyarországi szegénység csökkenésére gondolhatott eközben. Illetve. Azt nem tudjuk, hogy mire gondolt eközben, de valami ilyesmit emlegetett. Holott nem kizárt, hogy olyasmit gondolt: felmondom a leckét ezeknek a hülyéknek, aztán beülők egy jót zabálni valahova. Neki ugyanis alighanem nincsenek kenyérgondjai. Ezért talán eszébe sem jut, hogy amennyiben állítólag itt éppen elvetették a hó alá a kolbászkerítés magvait, akkor Rogán Antalnak mi a fészkes fenéért kell a pékszövetséghez követségbe mennie a kenyér árának kérdésében.

Márpedig a Fidesz frakcióvezetője, két ingatlanbiznisz között éppen ezt tette. Megpróbált közben járni annak érdekében, hogy vigyék mán lejjebb a kenyér árát, mert az egyre kevésbé szegények egyre kevésbé tudják megfizetni. Holott már lejjebb ment a gázolaj ára is. Talán azért, mert a vezér közel-keleti útja alkalmából az olaj már magától feljött a főldből. Majd miután meglátta az ő kipocakosodott zakója tövébe tűzött zsebrevaló kezeit, mindjárt meg is finomodott. A kőolaj. A vezér maradt, amilyen volt. Rogán Antal tehát erre hivatkozva, mármint a gázoljara és nem a vezéri zsebekre hivatkozva megpróbálta. A pékszövetség meg beintett. Mert azok meg nem értik, hogy most csak szépszerével ment a kérés. Legközelebb a NAV érkezik esetleg. Finom előre jelzésként „Rogán Antal arról is beszélt, hogy vizsgálatot kezdeményez az albán pékségek közteherfizetésével kapcsolatban”. Az ingatlanügynökségekről nem esett szó állítólag. Pedig az egyre szegényebb emberek elég sokáig elvegetálnának közmunkán annyiból, amiből egy-egy prominens demokrata miniszter, nopláne államtitkár egy-egy hónapban kénytelen nyomorogni.

Még ekkor is, ha az utóbbiak nem pezsgőznek az Operagáz királyi páholyába. Ahova a protokoll szerint különben be sem léphetnének. Ellentétben a koronát megcsodáló svájci ifjakkal, akikkel Orbán Ráhel a hírek szerint igen jó ismeretségbe keveredett. Mely ismeretség különben tényleg rá, és legfeljebb a férjére tartozik. De nyilván van annyi apósi apanázs, amennyiért a férj nem féltékeny. Volt idő, amikor vadászkastély dukált. Most legfeljebb kikötő meg ilyesmi. Tehát a férj kipipálva. Rasinak jöhet egy pezsgő, hukk. Ott a páholyban. S most aztán mindenki azon csámcsog. A Czibere-leves felett. A kenyér helyett.

Ugyanakkor az operaházi kalandról, országházi gyerekfogadásról szóló hírek két adattal adósak, Az egyik az, hogy a Rasi-fun-club tiszteletére Orbán Viktor felpróbálta-e a koronát? A másik ennél kicsit földhözragadtabb. Vajon tudják-e Orbán Ráhel és baráti köre, hogy milyen előadást láttak? Illetve az is érdekes lenne, hogy mire emlékeznek a Diótörőből? Mert az talán még a királyi páholyban tett látogatásnál is égőbb lenne, ha kiderülne: az Operába nem a kultúra miatt mentek. Hanem mondjuk azért, mert ott hangzatosabban lehet böfögni. Hangzatosabban, mint az Orbán-papa földije által üzemeltetett hizlalda bentlakói. Ha nem is sokkal éhesebben a kultúrára.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése