2015. január 17., szombat

Andrassew Iván a fények között

Fotó: EISimay
2015. január 14.-én a világ humanizmusa szegényebb lett Andrassew Iván jelenlétével. 62 évesen, súlyos betegség után hagyta itt a földi létet. Egy utolsó, vagy talán nem is utolsó beszélgetésre jöhettek össze vele a barátok, rokonok, ismerősök és tisztelők. Budapesten. Fejtő Ferenc szobránál.

Gyújtani egy mécsest, és vinni messze a lángokat. A lángok emlékét. Egy beszélgetés után. Andrassew Iván szellemében, Andrassew Iván szellemével. „Hivatalosan” Németh Péter, a Népszava főszerkesztője és Iványi Gábor lelkész, a Magyar Evangéliumi Testvérközösség vezetője köszönt el tőle. Nem búcsúzva, mert Iván sem kért a hivatalos búcsúztatókból. S alighanem elégedett lehetett. Tényleg nem a búcsú, hanem inkább az emlékek uralták a gondolatokat.

S a lángok. Az emlékek képletes, és a megannyi gyertya, mécses valós lángjai. A fény lángjai. A fényé, mely körülvette. A fényé, melyet a képen keresztül lelke is befogadhatott. A fényé, mely világítson ott, ahol a barátság, a szeretet nélkül az örök sötétség honol. Az fény, mely befogadja az elköszönők lelkét, és amely útjára bocsát, ha ismét e sártekén van dolgod.
 
A fény lángjai
Fotó:EISimay

Andrassew Ivánért. Élt 62 évet.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése