2015. január 13., kedd

Szaniszló másfeláldozása

Na jó, az Echo TV, az az Echo Tv. Idáig semmi gond nincs, és általában nem is nagyon borzolja fel a kedélyeket. Legfeljebb olyankor, amikor kormányzati elismerést kap az ott felbukkanó sajátos világszemléletű médiamunkások némelyike. Ahogy annak idején, amikor Balog Zoltán bonyolódott bele a Szaniszló Ferencnek odaítélt kitüntetés magyarázgatásába. Most azért alacsonyabb szinten, a Mandinernél helyezték lejjebb a kerítést.

Ami azért is érthető, mert akkor mégis oda kell kicsit fülelni, ha valaki a harmadik világháborúról kezd vizionálni. Különösen azt követően, hogy Mihail Gorbacsov, az ukrajnai válság kapcsán, szintén emlegetett egy konfliktus-eszkalációs potenciált. Szaniszló Ferenc különben nem Ukrajna kapcsán szólalt meg az említett TV-csatorna egyik műsorában, hanem a párizsi történéseket „méltatva” vette elő a szinte már klisévé kopott lózungokat. Majd feltupírozta az említett világháborús prüntyögéssel. Habár, valami tervegyeztető megbeszélésről lemaradhatott, mert Kövér László szerint már a negyediknél tartunk. De ezek szerint a Fidesz, és benne a házelnök, még világháborúban is jobban teljesít. Még a saját segéderőiknél is jobban. Akik kapcsán kénytelenek vagyunk megállapítani, hogy otthagyták őket az út szélén. Azzal, hogy „amíg össze nem rakjátok a harmadik világháborút, addig itt maradtok”. S Szaniszló Ferenc ott is maradt.

Ott illesztgeti az egyik kicsi képkockát a másikhoz. Mert neki nyilván már a hangok is megsúgták: „háború készül Párizsban, akárki meglássa”. Ráadásul az is kétségtelen, hogy a szokásos szélsőséges recepturával operálva, még akár saját magával is elhitetheti, hogy van igazság abban, amit szajkóz. Az ugyanis kétségtelenül igaz, hogy „egy francia bomba Szíriában, Líbiában nem szed kevesebb polgári áldozatot, nem öl meg kevesebb vétlen embert, és nem okoz kevesebb fájdalmat”. Annál semmiképpen sem kevesebbet, mint amennyit szed. Azonban a közel-keleti konfliktusokban nem a francia haderő vitte prímet eddig. Amellett alig valószínű, hogy hónuk alatt csőre töltött tuskihúzóval támadtak volna meg bárkit is. De téved az, aki azt hiszi, hogy a „Világ-panoráma“ című műsor keretében pillogó mikrofonvirtuóz ne emlegette volna fel az USA-t és Izraelt. Alapos ember lévén, „természetesen”, kitért erre a két országra is. Mint olyanokra, akik „demokráciára, szabadságra hivatkozó állami terrorizmust” folytatnak.

S akkor, ha már megvannak az adott országok, akkor onnan már csak egy macskaugrás eljutni a világ-összeesküvés elméletéig. Kifejtve, hogy a „szabadkőművesek és illuminátusok műve a NATO és a világháborúk”. Amibe nyilvánvalóan azért nehéz belekötni, mert ugyebár ezek titkos szervezetek. Ha tehát nincs az állításra bizonyíték, akkor azért nincs, mert olyan jól működik a titkos szervezkedés. Ha az ellenkezőjére mutatna bárki bizonyítékot? Akkor az nyilván csak konspirációs fedő-művelet eredménye. Az persze kérdéses, hogy miközben az elmélet megingathatatlanul rághatja magát keresztül neuronról neuronra, alighanem az önellentmondások sem zavarják. Mert Szaniszló szerint Magyarországnak jó lenne kimaradnia. Egy háborúból vitathatatlanul. Azonban, ha elfogadjuk a hipertitkos összeesküvés létét, akkor a NATO sem több fedőszervezetnél. Az abból való kimaradás tehát nem segítheti az Echo Tv célközönségét a távolmaradásban. Mert jönnek az illuminátusok, és valami más módon összefirkálják az agyukat.

Bár a távolmaradásra, a hivatkozási alaptól függetlenül azért ad egy kicsit realistább magyarázatot is Szaniszló. Nem is annyira csak a NATO-tól, hanem a világháború küszöbén állva, az Európai Uniótól is távol maradva. Azért, hogy „a majdani rendezésnél, az új felállásnál végre szóhoz és előnyhöz jussunk érdemeink és esetleges áldozataink révén”. Ezzel az a gond, hogy nem egészen világos a különben nyíltan határrevíziós előnyökért hozandó áldozat. Pontosabban pont az a gond, hogy nagyon is világos. Ha ugyanis katonai és gazdasági erővel nem vesz részt az ország egy tetszőleges konfliktusban, akkor nyilvánvaló, hogy érdemeket nehéz szerezni De áldozatok azért még lehetnek. Szaniszló Ferenc tehát a civil lakosság feláldozása árán gondolja elérni a vélt előnyöket. Arra pedig mérget vehet szerintem bárki, hogy nem gondolja saját kezével elkapva megállítani az esetleges bombákat. A más áldozatával verni a Szaniszló által előnyősnek hitt csalánt pedig nem annyira vonzó gondolat. Az áldozatok oldaláról nézve semmiképpen.

Andrew_s

1 megjegyzés:

  1. Alkalmasint három évvel le van maradva a kifejtéssel:
    http://warningilluminati.wordpress.com/2011/08/28/hello-world/

    VálaszTörlés