2015. január 14., szerda

Andrassew Iván emlékére


2015. január 14.-én a világ humanizmusa szegényebb lett Andrassew Iván jelenlétével. 62 évesen, súlyos betegség után hagyta itt a földi létet. A családra, az ismerősökre, az olvasóira, a hallgatóira, a tisztelőire és az ellenfeleire hagyva a világot. Azokra, akik szerették, és azokra, akik nem szerették. Azokra, akik egyet értettek vele és azokra, akik vitában álltak egyes véleményével. A Föld itt maradt nélküle. Ahogy a médiumok világa is. Legyen az a Facebook, a blogszféra, a rádióadások, vagy akár a nyomtatott sajtó.


Az a nyomtatott sajtó, ahonnan érkezett. Emberként. Sőt EMBERKÉNT maradva akkor is, amikor egy-egy zsíros posztért esetleg félrelökték, vagy keresztülgyalogoltak rajta. Mert ő volt az a szerző, aki magáért nem, de mindünkért haragudott, ha egyáltalán képes volt rá. Voltak vitái? Nyilvánvalóan voltak, ahogy peres ügyekbe is belerángatták olykor. De hol vannak már azok a viták? A halál meghaladottá tette valamennyit. Érdemes lenne felidézni? Majd egyszer. Talán.

Érdemes még mondani bármit? A média megannyi csatornáján még sokáig fognak emlékezni rá. Rá, aki a hazai blogszféra egyik úttörője is volt.

Egy zászlót lehet félárbocra engedni. Egy zászlót lehet meghajtani az arra érdemes előtt, vagy meglengetni a feje felett.

Egy blogot nem lehet félárbocra engedni. Itt emlékezni lehet, és emlékeztetni.

Andrassew Ivánra. Élt 62 évet.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése