2014. december 17., szerda

Unatkozik? Éhezzen!

Forrás: 168ora.hu
Unatkozik? Éhezzen! Elvégre, mint azt Harrach Pétertől, a kutyát csóváló farok végén levő bolttól tudjuk, a gyermek számára az éhezés életmód kérdése. Nyilván azért, mert számára diétát írt elő az orvosa. A beszedendő pirulák mellé. Vagy azok helyett. Minden esetre a Fidesz most nagy lépéssel jutott közelebb a jelzett életmódhoz való jog biztosításához.

Az történt ugyanis, hogy a PM elő merészelt terjeszteni egy javaslatot arról, hogy a téli szünet közel fél hónapos tartama alatt is lehessen mód a gyermekek napi egyszeri étkeztetésére. Szabó Tímea, a PM társelnökének közleménye szerint ezt akár az Országvédelmi Alap terhére elköltött pénzből is fedezni lehetett volna. Amire nyilván azért van szükség, mármint az említett alapra, hogy krízishelyzetekben segítsen. Márpedig nehéz nagyobb krízist elképzelni egy ember életében, mint amikor gyermekként nem jut kielégítő táplálékhoz. Tekintettel arra, hogy a közelmúlt adatai alapján az ország jól, sőt kiválóan, teljesít a gyermekszegénység terén, az egész jövő generációt érintő krízis lehet a felnövő nemzedékek nélkülözése. Ezt, világos pillanataiban, talán a kormánypárt klerikális tagozatának rinocérosza is elismeri. Amikor nem éppen az éhezéshez, mint életmódhoz való jog lebeg a vasárnap is zárva tartó szellemisége centrumában.

Szabó Timea közleménye szerint s PM említett javaslatát különben a Fidesz simán leszavazta. Valószínűleg azért, mert úgy gondolták, hogy annak a pénznek ők sokkal jobb helyét tudják. Meg különben is. Szokja meg az a suttyó kölök, hogy a szülei szegénységén akkor sem fog túllábalni, ha beledöglik. Legfeljebb annyiban, hogy még szegényebb lesz. Mert a közrabszolgasággal hajtott elszegényítési spirálon csak lefele szabad az út. Felfele zsírosodó pénztárcák, és hatalmas, szorgosan kinyalandó fenekek állják, ülik el az utat. Megannyi párthaver és oligarcha-tesó, akiket jól kell lakatni. Elvégre jövőre is kell még avatni néhány stadiont, talán még ötször a Várkert-bazárt, és minden kilométernyi új utat is legalább kétszer. Amellett ott vannak a külön pénzben részesítendők. Csupa lekenyerezendő kartárs és kartársnő, akik nem énekelnek elég lelkesen a karban, ha nem tömik tele a zsebüket. Ha meg nem énekelnek, akkor esetleg fütyülnek. Hallgatni. Ami mégis csak tűrhetetlen lenne.

Így inkább a gyermekek éhezzenek. Meg akár a közrabszolgák is. A lényeg, hogy a megfelelő emberek a megfelelő sifonérban üljenek. De leginkább tartsák a szájukat. Talán ez az oka annak, hogy a nemzet legújabb sportnyikhajának, a másolótoll-díjas Schmitt Pálnak is inkább odaítélte a minden becsületes sportolót lealjasító, tisztséget a Fidesz elnöke. Ki tudná jobban, mint Orbán Viktor, hogy mi mindent tudhat a hatalmasat zakózott államfő. Akár róla, akár a pártjáról. Azon kívül, hogy nyilvánvaló erődemonstrációt hajtott végre a kinevezéssel, nyilván lehet némi elképzelése arról, hogy mit takarhat a plágiumbotrány hősének cselédlány-andalító mosolya. Valószínűleg olyasmit, amihez képest a szegény gyermekek a fasorban sincsenek. Legfeljebb koldusként. A stadionba vezető út mellett. Ha nem zavarják el a „biztonsági erők”, mint vezérkép-rontó tényezőket.

De a lényeg, hogy jőve a Karácsony és ezzel az ajándékozás ideje. Szinte biztos, hogy a Fidesz háza táján is divat az ajándékozás. Schmitt Pál már megkapta a neki szánt kitüntetést. Egy tétel tehát kipipálva. De még hosszú lehet a névsor. Leendő disznófarm-tulajdonosok és Turul-táptenyésztők felkészülnek. Zsebtágításra. Miközben a kormányzati tisztségviselők szülei és nagyszülei is tollat élezhetnek. Azért, hogy kellő fedezetet nyújthassanak családi és baráti kölcsönök terén. Arra az esetre, ha valamely, nyilván rémesen kényszerdiétázó Fidesz-rokon házát, kocsiját, aranyóráját, és toronyláncát illetnék gyanúval.

Mert a szegényeknek az éhezéshez van életmódvédelmi joguk, míg a nagyságos uraknak ahhoz, hogy mindenki hátára tollakat vizionáljanak.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Comments on Facebook