2014. december 22., hétfő

Tiborczi listára várva

Valami lehet a levegőben. Mármint az esőben jogos párán kívül. Némi jogtalan anyag lehet, mert többféle víziók támadtanak az ember gyarló gyermekére. Nem vizilók, illetve-lovak, mert azok már leszerepeltek, Most, például, olyan képzetek teremtettek, hogy Orbán Viktor Ráhel nevű lányának férje nem férfi. Nem a biológiai értelemben, hanem az orbánviktori átvitelben.

Arra talán még emlékszünk, mert annyira nem kemény a levegőben cikázó híranyag, hogy Orbán Ráhel erőteljesen megmagyarázta a maga önköltségű tandíjának saját lábán való megkeresését. Aztán kiderült, hogy nem annyira a saját, mint férjeura lábán keresi meg, aki bősz közbeszerzési nyerőgép képében látszott feltűnni. Annyira, hogy az LMP vezetője némi elszámoltatási eljárást is kilátásba helyezet. Lassan lehet, hogy szerencsésebb lett volna bevállalni a pletykákat a svájci nőgyógyászattal kapcsolatban, és agyonhallgatni az ügyet. Mármint ezt a fránya tandíjat. Mert erősen zörögni hallatszanak a csontvázak a szekrényben. Aztán a végén még megszállnak minket a zombik. Rögtön azt követően, hogy az információs zombikat kihevertük.

A 444 ugyanis azt közölte, hogy a Orbán Viktor nagyobbik lányának férjeura által vezetődő cég ki kérte magának a gyanúsítgatásokat. Onnan idézve azon mód, hogy „Érthetetlen és rosszindulatú az a megközelítés, hogy amennyiben egy cégnek bármiféle köze van a Miniszterelnök bármely rokonához kétségbe vonják munkájának tisztaságát, becsületességét és szakmaiságát”. Ami felveti az említett orbánviktori nemiségi válságot. Nem is olyan régen, Orbán Ráhel férjének apósa ugyanis André Goodfriend kapcsán erőteljesen kétségbe vonta annak férfiasságát. Tette ezt azon az alapon, hogy holmi jogszabályok, nemzetközi egyezmények alapján, és a kitiltási botrányban pusztán a postás szerepét alakítva, nagy ívből tett Vida Ildikóra, és annak lelki konfliktusaira. Meg a nyelviekre is. Márpedig most az a helyzet, hogy Tiborcz István a felesége szoknyája, és a cége közleménye mögé bújva próbál elsunnyogni a surranó pályán. Ami ugyebár egyenesen magára vetíti azt a kitételt, hogy nem lesz férfi az apósa szemében.

Ami azért elég ciki lehet. Mert amennyiben Tiborcz István megszűnik férfi lenni Orbán Viktor szemében, akkor ezentúl rózsaszín tütüben lesz köteles megjelenni a családi ebédeken? Még elképzelni is rémes. Ennyire nem kemény a légköri melegfront. Nem beszélve arról, hogy amennyiben Orbán Ráhelnek gyermeke fogan, akkor egy orbániai nem-férfi vajon alanyi jogon lesz közröhej és gúny tárgya az apósa beszédeiben? Vagy csak simán megvárja, amíg a faluban kiröhögik? Ha addig élnek is. A nevetők. Lehet, hogy az Elios Innovatív Zrt. helyett inkább a miniszterelnök vejének kellett volna megszólalnia. Tisztább, és legalább a gerinc emlékét megőrző gesztus lett volna. Orbán Ráhel legalább megpróbálta. Kicsit butaságokat mosott össze némi valótlansággal, de legalább megpróbálta. Azonban abban a környezetben, amiben a papa helyett a frakció szavaz, valamint a férje helyett egy cég ad ki közleményt, nem lehetett könnyű.

S aztán ott van az a közlemény. Ami szerint mindenki rosszindulatú cudar, aki szerint a miniszterelnök rokona csak hülye, élhetetlen és hozzá nem értő lehet. Minden szakmaiságot is nélkülözve. Ezennel kijelentem, hogy eszemben sincs ilyen előítéletekkel nézni egy kormányzati rokon ténykedését sem. Elfogadom, hogy létezik olyan hihetetlen befektetési zsenialitás, szakmaiság és tettre készség, amitől a 2009-es 8,4 milliós árbevétel 2011-re hárommilliárd fölé tudhatott keveredni. Azt is elhiszem, hogy ehhez semmi köze nincs a kormányfői rokonságnak. A hit ugyanis fontos dolog. A kevésbé hiszékenyek meggyőzését azonban minden sértődött közleménynél jobban szolgálnák a száraz számok. Felmutatva még legalább négy-öt céget, amelyben egy fia kormánytag egy fia rokona sem ténykedik, és hasonló üzleti sikerről számolhatnak be.

A következő tiborczi közleményben minden kommentár nélkül, pusztán ezen cégek listáját kellene közzé tenni. S már el is tűnne minden korrupciós gyanúfelhő országunk tiszta egéről.

Andrew_s

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése